Yine yeniden Başlayalım…

20 Mart 2024

Çarşamba günü saat 06.06’da Güneş Koç’a Giriş Yapıyor

Yeni Güneş  yılı başlıyor. Doğa uyanıyor. Bizler hayata yeniden hevesle sarılmaya başlıyoruz. İçimiz kıpır kıpır, yeni şeyler deneme arzusu var. Çeşitli riskler alabiliriz. Tekrar baştan başlamanın çocuksu heyecanı söz konusu.

Son 365 günde çok defa düştük, kalktık, mutlu olduk, güldük, ağladık, hüzünlendik, sinirlendik, öfkelendik, sevdik, sevemedik, başardık, başaramadık, yolumuz kesildi, bazen aştık bazen aşamadık, pes ettik, hırslandık. Belki şansımız yardım etti en sıkışık yerden kurtulduk. Ofladık, pufladık derken 1 yılı daha bitirdik. 4 mevsimde ne çok şey yaşadık. Bir dolu tecrübeyi aldık cebimize koyduk. Şimdi silkelenip yeni bir yolculuğa çıkma vakti geldi.

Peki bu yeni Güneş Yılı Ne Vadediyor?

İlk başta tümden değişip dönüşmeye açığız. Evrensel olarak isteğimiz özgürlükçü, adil ve hümanist bir düzen. Fakat bunun sihirli değnekle olmayacağı açık. Bireyler olarak kendi mücadelemiz bütüne yayılacak. Kökten bir yenilenmeye hazırız. Orijinal fikirler geliştirmek durumundayız.  Aykırı olanı dillendirmeye cesaretimiz olmalı. Zira Güneş ile Plüton dost yerleşimde. Bireysel yaratıcılıkların öne çıkacağı bir atmosfer var. Öte yandan içimizi kemiren bir şeyler var. Konfor alanımızı, alıştığımız, bildiğimiz şeyleri bırakmak huzursuz ediyor. Bunu Güneş ve Jüpiter’in 45’lik açısı anlatıyor.  Devrimler yaratmak istiyoruz fakat sabitleri kırma noktasına geldiğimizde rahat olamıyoruz.

Güneş’in Koç’a girme anında Ay Aslan’da, Plüton ile karşıtlığı bulunuyor. En derinde olanla yüzleşiyoruz. Gökyüzü ışıklarının arasında rahat enerji akışı bir vizyon geliştirdiğimizin işareti. Risk alma kabiliyetimiz yüksek.

Jüpiter’in Uranüs’le beraberliği sıçrama ve üst bilince geçişin göstergesi. Nisan’da daha  belirgin şekilde evrensel düzeyde hissedeceğiz. Köklü oluşumlar vadediyor. Bambaşka değerler geliştireceğiz. Doğa, toprak, tarım, finans ve estetik yaratıcılık anlamında ortaya özgün fikirler çıkacaktır. Sıra dışılıklara hazır olmalıyız.

Ülkemizde…

Ufuk çizgisinde Balık burcunun yükseliyor olması değişken, belirsiz bir atmosfere işaret ediyor. Sisli hava görüş mesafemizi kısaltıyor. Kayganlık var.

Yeni Güneş yılı başlarken ufukta değişken bir burç var. Koç’a giriş haritası ilk 6 aylık dönemi anlatıyor. Yönetimsel konularda bir takım belirsizlikler olabilir. Venüs Balık’ta Satürn’le beraber yeni düzenlemeler ve değerler oluşuyor. Sistem, düzen, kurallar bütünü açısından tohumlar ekiliyor. Özellikle mali açıdan disiplin önemli olacaktır.. Nüfusun kadın kesimini ilgilendiren bazı oluşumlar gözüküyor. Yaratıcılığı verimli kılmak için emek harcamak gerekiyor.

Bu arada Mars Kova’da fakat diğer gezegenlerle bağ kuramıyor. İdealistçe mücadeleler var. Ancak neticeye gitmesi pek kolay olamayabilir. Merkür’ün Kiron’la beraberliği parlak fikirleri ortaya atarken iyi tartma gereğini anlatıyor.

Güneş yılı veya tropikal yıl, kuzey yarıkürede iki ilkbahar ekinoksu arasında geçen süredir. Bir Güneş yılı 365 gün 5 saat 48 dakika ve 46 saniyedir. Güneş’in Koç’a girişiyle yeni döngü başlar. Anlık gökyüzü fotoğrafı yıllık temayı gösterir. Yeni döngünün başlangıcı çeşitli kültürlerde Nevruz bayramı olarak şenliklerle kutlanmaktadır.

O zaman yeni Güneş yılınız kutlu olsun.

İçinizdeki Güneş 365 gün parlasın. 

Evrene barış ve mutluluk gelsin…

Meral Pala