Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik?

~Mevlana Celalettin Rumi~

TERAZİ’de AY TUTULMASI ‘BEN-SEN’ İKİLEMİ GETİRİYOR…

Mevlana’nın sözleri derdimize ilaç olabilir fakat biraz irdeleyelim şu senlik-benlik meselesini.

25 Mart 2024’te 5º Terazi’de Ay Tutulması iç dünyamızda ikilemleri, ilişkilerde denge ihtiyacını, buzları çözme çabamızı anlatıyor.

Koç’un sıcaklığı buzları çözmeye yetecek mi?

Ay tutulmaları içsel, duygusal, daha çok geçmişimizle-aileyle ilişkili duyguları öne çıkartmaktadır. Venüs yönetiminde bir  tutulma gerçekleşiyor. Ülkemizden izlenmese de kişisel haritada 5ºTerazi burcunu içine alan yaşam alanında bir takım yüzleşmeler yaşamaktayız. Kişisel haritasında öncü burçların (Koç-Yengeç-Terazi-Oğlak)  4-5-6 derecesinde gezegenleri, önemli noktaları bulunlar hareketli zamanlardalar.

Dengeye dayalı ilişkiler öne çıkmaktadır. Eşit şartlar arıyoruz. Zaman aşımına uğramış konular yeniden gündeme geliyor. Donmuş, unutulmuş, geri plana itilmiş ilişkiler öne çıkabilir. Belki makyajlayarak rafa kalkmış eski anılar şimdilerde gün ışığına çıkıyor. Özellikle 2022’nin Eylül sonlarını hatırlayalım. O dönemde hayatınızda filizlenen konular şimdilerde bir dönemece gelmiş olabilir. Plüton güçlü bir duruşa davet ediyor.

Venüs Yönetiminde Ay Tutulması…

Ayna gibi çalışan Venüs’le ilişkilerimiz kendimizi nasıl gördüğümüzle paralel ilerlemektedir. Bağ kurma kapasitemiz baskı altında. Venüs Balık’ta duygular su gibi akmaya hazır. Fakat gökte Satürn ile kavuşumu iç dünyamızda buzlanma, donukluk, katılaşma olduğunun göstergesi. Duygumuzu denetliyoruz. Bu arada bağlarımızı emek vererek uzun soluklu bir şekle getirmek mümkün olabilir. Ne var ki bir yanımız güveni yok ediyor. Belki değersizlik duygusu yaşıyoruz. Archenar yıldızıyla Venüs’ün beraberliği ilişkilerde çalkantı işareti.

Bu arada Venüs-Jüpiter ağırlaması bir miktar rahatlatıcı olabilir.

İş dünyasında…

Ortaklıklar yeni bir dönemece gireceğe benziyor. Bitişler/başlangıçlar olabilir . İş ortaklıklarında yeni bir format oluşturma zamanı.
Venüs-Satürn beraberliği yatırımları gündeme getirebilir.

Tutulma oluşurken ülkemizde ufuk çizgisinde İkizler burcu var. Sağlıklı iletişim kurmak için çokça çaba gerekmektedir. Ağzımızdan ok gibi fırlayıp nereye saplanacağı belli olmayan sözler dökülebilir.

Bu arada sağlık açısından bel bölgesi ve böbreklere özen göstermeliyiz.

Yükselen Burcunuza göre Terazi’de Ay Tutulması Ne Anlatıyor?

Koçlar duygusal ve profesyonel ilişkilerinde bir dönemece giriyor. Göze görünmeyen engellerle baş etme çabası var. Ego çatışmaları havayı sertleştiriyor.  İletişim tarzında ayarları gözetmek bir miktar faydalı olabilir.

Boğalar hayatın rutin akışında bağ kurdukları kimseler mesela işyeri ilişkileri kırılma noktasında olabilir. Sosyal çevreyle ilişkileri test ediyorlar. Maddi konularda hızlı kararlardan uzak durmak  en iyisi olabilir.

İkizler gelecek planlarına odaklanırken varsa çocuklarını odağına alıyor. Ya da aşkta bir karar alma zamanı olabilir. Toplum önünde sorumluluklar bir mevki getirebilir. Uzun vadeli planlama yaparken acele etmemek iyi olur.

Yengeçler çocukluk anılarıyla yüzleşiyor. Aile bağları hayattaki ana hedefleri üzerinde belirleyici olacak gibi gözüküyor. Üstün körü kararlar almamak iyi olur. Üst seviye bir eğitim veya yabancılarla bağlantılı bir işiniz kararsızlık yaratabilir.

Aslanlar kardeşler, kuzenler, yakın arkadaşlarla bağlarını gözden geçiriyor. Negatif duygular geliştirmeye eğilim söz konusu. Eğitim hayatı varsa bir dönüm noktasında olabilir. Uzun vadeli idealleriyle ilgili geniş resme odaklanmak işe yarayacaktır.

Başaklar parayla ilişkili bir dönüm noktasındalar. İlişkileri teste açık. Meslekte iki seçenek arasında sıkışma olabilir. Körü körüne acele adımlar sonradan sıkıntı yaratabilir. Yurtdışı kaynaklı fırsatların eli kulağında.

Teraziler ilişkilerinde dengeleri sağlamaya çalışıyor. Partnerin bencil tutumu tercih yapmaya davet ediyor gibi. Sorumluluklar ve iş yükü ağır geliyor. Sağlığa özenli olmak gerek. Bir eğitim veya yurtdışı fikri varsa etraflı düşünmek iyi olur.

Akrepler duygusal karmaşa yaşıyor olabilir. Belirsizlik, kararsızlık halleri var gibi. Aslında hayal gücünü yaratıcı biçimde değerlendirmek iyi olur. Çocuklar konusunda sorumluluk almak iyi gelebilir. Negatif düşünceyle gelen yükleri hafifletmek lazım.

Yaylar sosyal çevreden kimselerle bağlarında bir yol ayrımında. İleriye dönük planlar değişiyor. İkili ilişkiler soru işareti yaratabilir. Hayatına köktenci bir temel atma zamanı. Yaratıcı fikirleri test etmeden uygulamaya geçmemek lazım.

Oğlaklar ana rotayı oluştururken en akılcı yoldan gitmeye çalışıyorlar.  Yerleşim konusunda acele karar almamak iyi olur. Yakın çevreden kardeş, kuzen, arkadaşlarla bağlarda mesafe var gibi. Çocuklarla ilgili sürprizler iyi gelecektir.

Kovalar uluslararası bağlantılardan kaynaklı kararlarda zorlanıyor gibi. Maddi konular belirleyici olabilir. Yeni gelir kaynakları oluşum aşamasında fakat belirsiz noktalar var gibi. Yenilikçi fikirler gelişiyor. Anlık kararlar yerine geniş düşünebilmek önemli. Çocuklar gündem olabilir.

Balıklar maddi paylaşımlarla ilgili adalet arayışındalar. Eşin geliriyle ilgili dönüm noktası olabilir. Ev-yuva-yerleşimle ilgili ikili durumlar kararsızlık verebilir. Yatırım yaparken düşünerek hareket etmek uygun olur. Dışarı karşı ciddi bir izlenim yaratmaktalar.

Terazi’de dolunay duyguları rafa kaldırıp, akılcı -hareket etmeye davet ediyor. Fakat buzlanma etkisi ortaya çıkıyor. Koç’un içten, sıcak ve samimi tutumları bir parça olsun buzları eritmeye, ego çatışmalarını aşmaya, dengelenmeye imkan verebilir.

Bu tutulmayla kendimizi ve diğerlerini tarafsız bir gözle görebilelim… Her şey olması gerektiği gibi dengeli olsun…

Mevlana’nın dediği gibi, madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik?

Tutulma kararları herkese iyilik getirsin. 

Meral Pala