Önemli Not: Bu sayfaya abone olarak gönderileri erken alabilirsiniz!

13. yüzyılda yaşamış İtalyan matematikçi, astronom ve astrolog Guido Bonatti’nin Liber Astronomiae adlı eserinde gezegenlerin hangi evlerde kendini ne sebeple mutlu hissettiklerini şöyle anlatmıştır. Gezegenlerin mutlu olması hadisesi evin doğasıyla gezegenin doğasının uygun düşmesiyle zahmetsizce kazanılmış bir avantaj olarak değerlendirilebilir.

MERKÜR, birinci evde mutludur. Zira burası kişinin bedenini anlatır. Horary (soru) astrolojisinde ise soruyu soran kişiyi anlatır. Merkür bilgiyi anlatır. Natal haritada Merkür birinci evde yerleşiyorsa kişi bilgisiyle tanınır, seçkin duruma gelir. Örnek Okan Bayülgen, Cem Yılmaz. Ted Turner, Gustave Flaubert.

AY, üçüncü evde mutludur. Üçüncü ev kısa ve hızlı yolculukları anlatır. Ay, hızlı ve değişken doğasıyla bu evin uygundur. Kendini burada mutlu hisseder. Örnek, Prenses Diana.

VENÜS, beşinci evde mutludur. Bu ev haz, mutluluk, sevinç ve eğlenceyle ilişkilidir. Venüs’ün keyif ve mutluluk sembolü olması bu evde bayram edercesine çalıştığını anlatır. Örnek, Modacı Christian Dior’un Venüs Balık burcunda beşinci evde.

MARS, altıncı evde mutlu olur. Bu ev zafiyet, halsizlik ve güçsüzlükleri ifade eder. Natal haritada kişiye hizmet verenleri anlatır. Kişinin yaşamında yalancı, dalavereci, düzenbaz kişiler istedikleri gibi zarar verebilecekleri bir alan bulmuş olurlar burada. Örnek, Mucit Nicola Tesla.

GÜNEŞ, dokuzuncu evde mutludur. Burası inanç, felsefe, dinle ilişkilidir. Dolayısıyla Güneş buranın zevkini çıkartır. Örnek, Vincent Van Gogh, Albert Einstein.

JÜPİTER, on birinci evde mutludur. Zira Jüpiter fırsatları ve zenginliği anlatır. Bu ev kariyerden gelen kazanımları gösterir. Dolayısıyla Jüpiter için on birinci evde yerleşmiş olmak ona büyük zevk verir. Örnek,Frida Kahlo.

SATÜRN, on ikinci evde mutludur. Zira bu ev kişinin yüklerini üzüntü ve acılarını anlatır. Satürn’ün on ikinci evde yerleşmesi harita sahibine mutluluk vadetmese de gezegenin burada rahatça baskı kuracağını anlatır. Örnek, Donald Trump.

Kaynak:

Robert Zoller

Diploma kursu notlarından alıntıdır.