2015 KASIM Ayı içinde Ay’ın hangi tarihlerde, hangi saatler arasında boşlukta(*) kaldığını ve gezegenlerin burç ve yön değişikliklerini, tutulmalarla yeni ay ve dolunay zamanlarını burada bulabilirsiniz.

Ay, 2 Kasım’da  06:36’dan 2 Kasım 18:50’ye kadar boşlukta, sonrasında ASLAN burcuna geçiyor.

ayahuasca2 Kasım’da MERKÜR 10:07’de Akrep Burcu’na geçiyor. Zihnimiz derinleşiyor, odaklanma kabiliyetimiz yükseliyor. Fikirlerimizi açık etmekten kaçınabiliriz. Gündemimizde üstü kapalı bir takım konular olabilir. Gizemli konulara kafa yormaya eğilimli olacağız.

Ay, 4 Kasım’da 04:47’den 5 Kasım 05:24’e kadar boşlukta, sonrasında BAŞAK burcuna geçiyor.

Ay, 7 Kasım’da 15:48’den 7 Kasım’da 18:15’e kadar boşlukta, sonrasında TERAZİ burcuna geçiyor.

8 Kasım’da VENÜS 17:32’de Terazi Burcu’na geçiyor. İlişkilerimizde denge, uyum ve ahenk yaratabiliriz. Sosyal yaşantıda canlanma olabilir. Sanata ve estetiğe yönelik çalışmalar başarılı olabilir.

Ay,9 Kasım’da 04:43’den 10 Kasım’da 06:04’e kadar boşlukta, sonrasında AKREP burcuna geçiyor.

11 Kasım’da 19:48’de 19 derece AKREP Burcunda YENİAY doğuyor. Hayatımıza bir dönüşüm başlatmak hazır olabiliriz.

Ay, 12 Kasım’da 16:55’den 12 Kasım 17:15’e kadar boşlukta, sonrasında YAY burcuna geçiyor.

11 Kasım’da Ay Düğümleri Balık-Başak aksına ilerliyor. Detaylı bilgi için: http://astrolojikosesi.com/2015/10/25/hayatimiza-yeni-dugumler-atiliyor/

12 Kasım’da MARS 23:42’de Terazi Burcu’na geçiyor. Adalet ve eşitlik için mücadele vereceğimiz dönem başlıyor. Sorunları çözmek için diplomatik yaklaşımlar öne çıkabilir. Mars’ın Terazi’de Zararlı oluşu ileri doğru adımlar atmayı zorlaştırabilir. Tek taraflı kazanmak için değil, herkesin kazanması uğruna çalışacağız.

Ay, 14 Kasım’da 05:20’den 15 Kasım’da 02:22’ye kadar boşlukta, sonrasında OĞLAK burcuna geçiyor.

Ay, 16 Kasım’da 22:54’den 17 Kasım 09:25’e kadar boşlukta, sonrasında KOVA burcuna geçiyor. 

Ay,19 Kasım’da 10:20’den 19 Kasım 14:23’e kadar boşlukta, sonrasında BALIK burcuna geçiyor.

20 Kasım’da MERKÜR 21:44’te Yay Burcu’na geçiyor. Fikirlerimizi ateşli biçimde ortaya koyacağız. Zihnimiz çok farklı konulara yönelebilir. Merkür Yay’da zararlı çalışıyor, konsantrasyonumuz zayıflayabilir. Fikirlerimizi yaymak için uğraşabiliriz. Entelektüel konulara meraklı olabiliriz.

Ay, 21 Kasım’da 15:24’den 21 Kasım 17:13’e kadar boşlukta, sonrasında KOÇ burcuna geçiyor.

22 Kasım’da 17:30’da Güneş YAY Burcuna geçiş yapıyor. İyimserlik zamanlarındayız. Kış mevsimine geçerken bilgimizi, hayat tecrübemizi daha da önemlisi ufkumuzu açacak konulara yönelmemiz mümkün olacaktır. Uzun yolculuklara heves edebiliriz.

Aşırı riklere girebiliriz.

Ay, 22 Kasım’da 21:17’den 23 Kasım’da 18:27’ye kadar boşlukta, sonrasında BOĞA burcuna geçiyor.

Ay, 25 Kasım’da 03:27’den 25 Kasım 19:16’ya kadar boşlukta, sonrasında İKİZLER burcuna geçiyor.

26 Kasım’da 00:45’te 3 derece İKİZLER Burcunda DOLUNAY’la hayatımızda ikili durumlar içinde karar vermekte zorluk olabilir. Kararsızlık içinde mantıkçı tavırlar sergilemeye çalışacağız. Pratik yöntemler ile büyük ve hantal olan arasında sıkışmamak için dolunaydan önce harekete seçmek lazım.

Ay, 27 Kasım’da 05:36’dan 27 Kasım 21:28’e kadar boşlukta, sonrasında YENGEÇ burcuna geçiyor.

Ay, 29 Kasım’da  14:47’den 30 Kasım 02:48’e kadar boşlukta, sonrasında ASLAN burcuna geçiyor.

Ay, 2 Aralık’ta 05:10’dan 2 Aralık’ta 12:10’a kadar boşlukta, sonrasında BAŞAK burcuna geçiyor.

 

(*)Zodyak’taki turunu 28 günde tamamlayan ve her burçta ortalama 2,5 gün kalan Ay’ın, bir burçtan bir başka burca geçerken, açısız kalarak diğer gezegenlerle ilişki kuramaması, yalnız kalması“boşlukta kalma” hali olarak nitelendirilir.
Ay’ın bulunduğu burç, günlük atmosferi anlatmaktadır. Ay’ın boşlukta bulunduğu saatlerde, hayati önemi olan konularda yeni başlangıçların yapılmaması, önemli işlerin veya sonuç beklenen görüşmelerin ertelenmesi uygun olur. Aksi halde girişimler sonuçsuz kalabilir. Ay boşlukta iken, rutin işler devam edebilir. Uzun süredir askıda bekleyen işler için de Ay’ın boşlukta kaldığı saatler oldukça uygundur. Bu saatlerde yeni adımlar atmamaya özen göstermek iyi olur. Ay’ın boşlukta kaldığı saatlerde yapacaklarımız boşuna enerji harcamak gibidir. Bir anlamda akıntıya karşı kürek çekmeye benzer. Ay yeni bir burca girdikten sonra yeni işlere başlanabilir.

Meral PALA