Ay Düğümleri Balık-Başak Ekseninde

dragon-art-221835

11 Kasım tarihinden itibaren Ay’ın Düğümleri burç değiştiriyor. Bu değişiklik hayatımızda vurgulanan temaların değiştiğini göstermektedir. Yeşermeye ve/veya kurumaya açık olan yaşam konularını Ay düğümleri göstermektedir. Astronomik olarak, Ay’ın düğümleri Dünya ve Ay’ın yörüngelerinin kesişim noktalarıdır. Gerçekte var olmayan, olduğu varsayılan bu noktalar, hayatımızdaki kadersel temaları anlatmaktadır. Astrolojik haritamızda hangi yaşam alanını ziyaret ediyorlarsa, ilgili konularda kaçınılmaz gelişmeler yaşanmaktadır. Bir anlamda “kadersel” dediğimiz olaylar gerçekleşmektedir. nodes-gregory

Yaklaşık 1,5 yıllık aralıklarla burç değiştiren Ay’ın Kuzey ve Güney düğümleri, her zaman birbirine zıt yerleşimdedirler. Bir kutuplaşma yaratarak, denge için farkındalık yaratmaktadırlar. Kuzey Düğüm benefik-iyicil- özeliklere sahiptir. Bulunduğu yere gelişme, yeşerme, iyileşme potansiyeli verir. Bir anlamda Jüpiter doğasındadır.  Güney Düğüm ise malefik oluşuyla hırpalanmayı anlatır. Tıpkı Satürn gibi ortamı kurutup köreltebilir.

Kuzey Düğüm Başak’ta ve Güney Düğüm Balık’ta hareket ederken, önümüzdeki 1,5 yılda hayatımızda neler değişecek?

Analitik yönümüzü olumlu yönde kullanabiliriz, ayrıntılara daha fazla eğilebilir  yeteneklerimizi pratik hayata geçirebiliriz. Mantıkçı yönümüzü geliştirmek durumundayız. Hayal gücümüzü de kullanmaya yönelebiliriz. Fakat hayalciliğe kaymamak önemli olacak. Hayal ve mantık arasında denge kurmak gerekecek. Ayrıca yeni yetenekler edinmek üzere eğitim alabilir veya bilfiil işi yaparak öğreneceğimiz konulara girebiliriz. Pratik konularda gelişme kaydedebileceğiz. Ayrıca şimdi ve burada olanın değerini kavrayabiliriz. Hayatımıza daha iyi yeni bir rutin düzen yaratmaya çalışabiliriz. Ancak duygularımızla hareket etmenin gerçekçi olmayı zorlaştırdığı durumlar olabilir. Aşırı hassasiyetlerimizden karmaşa ve kaosa düşme durumunda açıkça zorlanmalar olacaktır. Plansızlık, gerçekçi olamama ve sınır koyamama gibi risklere açık olabiliriz. Zayıf hissettiğimiz zamanlarda, kaçışlarımız olabilir. Bağımlılıklara eğilim olabilir. Kurban psikolojisine meyilli olabiliriz. Hayal gücümüz iyi çalışabilir fakat aşırı duygusallık bizi zorlayabilir, kolayca hayalperestliğe gidebiliriz. Kendimizi adama eğilimi olacaktır fakat mantıkçı yanımızı kullanarak kurban durumuna düşmekten korunabiliriz.

Kısaca hayatımızda duygu-mantık çelişkilerini iyi yönetebildiğimiz sürece olumlu gelişmeler beklemeliyiz.

Yükselen Koçlar; Rutin yaşam koşullarını pratik ve fonksiyonel hale getirebilirler. İş yerinde sıkı çalışma ve yeteneklerini verimli hale getirme imkânı olabilir. Sağlıkta daha özenli, düzenli olma imkânı var. Ancak bilinç dışı olarak, kendini feda etme eğilimini kontrol etmeleri gerekiyor.

Yükselen Boğalar; Yaratıcı konularda pratik çalışmalar yapacaklardır. Yeteneklerini geliştirebilirler. Özellikle eller ve zihni kullanacakları hobiler edinebilirler. Çocuklar için gelişme imkânları yaratabilirler. Ancak arkadaşlıkları, sosyal bağlantıları konusunda gerçekçi olmaları önemli olacaktır.

Yükselen İkizler; Ev ortamında kullanışlı, fonksiyonel şartlar yaratmaya çalışabilirler. İşe yarar olanı hayata geçireceklerdir. Ebeveynlere karşı görevlerini öne alabilirler, onlara yardımları olabilir. Kariyerde geçekçi olmaları gerekiyor, yön kaybına dikkat!

Yükselen Yengeçler; Fikirlerini pratik hayata geçirebilirler. Hayal gücü yüksek seyredecektir. Fakat gerçeklerden kopmamaları önemli gözüküyor. Eğitimde pozitif gelişmeler olabilir.  Kardeş ve dostlarla ilişkileri gelişiyor. Yabancılarla ilgili konularda ayrıntıları gözden kaçırmamak gerekir.

Yükselen Aslanlar; Doğal yeteneklerini hayata geçirebilirler. Maddi açıdan gelişme kaydedebileceklerdir. Ancak paylaşımlara dikkat!  Mantıkçı ve analitik yanları işe yarayacaktır. Bilinçaltının dehlizlerinde kaybolmamayı başarırlarsa, maddi-manevi kazanımları yüksek olabilir.

Yükselen Başaklar; Verimli ve üretken olma yönünde başarılı adımlar atabileceklerdir. Ancak ikili ilişkilerinde fazlaca eleştirel gözükebilirler. Evlilik ve/veya ortaklıkta partnere dikkat. Duygu ve mantık dengesini iyi kurdukları sürece hayat daha kolay olacaktır.

Yükselen Teraziler; Hayal ettiklerini hayata geçirme gayretinde olacaklardır. Evrene ve insanlığa hizmetle alakalı adımlar atabilirler. Ancak kişisel yaşamlarında, özellikle iş yerinde sınırlarını iyi çizebilmeleri önemli olacak. Gerçekçi olamamak kayıplara sebep olabilir.

Yükselen Akrepler; Sosyal çevrede ve arkadaşlıklarda pozitif gelişme beklemeliler. Arkadaşlarla beraber çalışmaları verimli sonuçlar getirecektir. Öte yandan bireysel yaratıcılıkları hayal gücüyle beslenebilir. Fakat kişisel tatmin anlayışları değişiyor.

Yükselen Yaylar; Hayattaki hedeflerini tutturmaya başlayacaklardır. Özellikle kariyerde fikirlerini hayata geçirmeleri mümkün olabilir. Emeklerinin karşılığı gelecektir. Ancak duygu dünyasında aşırı hassasiyetler söz konusu, aile içinde ruhsal manada zorlanmalar olabilir, dikkat!

Yükselen Oğlaklar; Yurt dışı bağlantılı konularda, yüksek eğitimde, hukuki işlerinde olumlu gelişmeler kaydedebileceklerdir. Hayat felsefelerine yeni bir boyut gelişebilecektir. Zihnen hayal kurmaya yatkınlıkları olacak fakat hayalciliğe gitme riski söz konusu olabilir, dikkat!

Yükselen Kovalar; Ortak paylaşımlarda, eşin maddi kaynaklarında veya miras konularında olumlu gelişmeler bekleyebilirler. Ancak kişisel gelirleri konusunda kontrol önemli. Dikkatsizlik zarara yol açabilir. Geçmişe ait korkularını şifalandırma zamanı olabilir.

Yükselen Balıklar; Evlilik ve ortaklık alanında fikir paylaşımlarından sinerji doğabilecektir. Ancak zaman zaman objektif hareket etmekte zorlanabilirler. Duygusallaşmaya eğilim fazlaca olabilir. İlişkilerinde düş ile gerçek arasındaki dengeleri sağlam tutmak önemli olacaktır.

Son 1,5 yılda düğümlerin Koç-Terazi aksında  ilerlediği bu süreçte, ‘’BEN’’ duygusunu törpüleyip, ‘’BİZ’’ demeyi öğrenebildiysek hayatta en önemli kazanımımız bu oldu. Bundan böyle düğümler Balık-Başak aksındayken, duygu-mantık dengesini kurabilmek bir başarı olacaktır.

 Meral PALA

25 Ekim 2015

İstanbul

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak göstermeden yayımlanamaz.