Mars ScorpioMars Akrep’te

Güç ve mücadeleyi sembolize eden Mars 26 Temmuz itibariyle Akrep burcuna ilerliyor. Mars yönetimindeki Akrep Burcu su elementinin sabit nitelikli burcu. Mars’ın yönetici olduğu yere ilerlemesi gücün hedef odaklı ve efektif kullanımına işaret ediyor. 8 Aralık 2013 tarihinden beri Terazi burcunda hareket eden Mars zararlı haliyle oldukça gerilimli bir atmosfer yaratmaktaydı. 80 günlük gerileme hareketiyle ileri adımlar atamamak ve kararsız kalmaktan ötürü önemli ölçüde yıpranmalar yaşamış olabiliriz. Nihayet Mars’ın Terazi’de ki uzun soluklu hareketi sona eriyor. 26 Temmuz’dan 14 Eylül’e dek yaklaşık 2 ay kadar Mars Akrep’te ilerlerken özlediğimiz kararlılık ve cesareti kullanabilir, sağduyuyla hareket edebilir ve gücün yapıcı kullanımıyla hedeflere ulaşabiliriz.

Önümüzdeki dönemde nasıl harekete geçeceğimize ve ne gibi yöntemlerle savaşacağımıza detaylı bakalım. Öncelikle gücümüzü kontrollü kullanacağımızı söylemek yanlış olmaz. Stratejik planlama yaparak aksiyona geçeceğiz. Ele aldığımız herhangi bir konuyu her durumda ve her koşulda sonuca götürme kararlılığına sahip olacağız. Güç sarf ettiğimiz alanda dayanıklılık göstererek hedefe ulaşabiliriz. Aslında ilk baştan hedeflerimizi net bir şekilde belirleyerek sonra bu hedefe kilitlenmek zor olmayacaktır. Savaşmak gerekirse sonuna kadar mücadele verebiliriz. Bir yandan da karşımızdakilerin ruh dünyasına nüfuz ederek üzerinde hakimiyet kurmaya çalışabiliriz.  Özellikle de bir rakibimiz var ise psikolojik savaşa yatkın olabiliriz. Gizemli davranma eğiliminde olabilir, açık ve direk hareket etmekten kaçınabiliriz.  Sadakat çok önemli bir kriter olabilir. İhanete uğrama halinde ise affetmek pek mümkün olmayabilir. Hatta intikam alma güdüsüyle hareket edebiliriz. Aslında kızgınlık ve öfkemizi bilinçaltında bir yerlere  gizleme eğiliminde olabiliriz. Rasyonel olmayan tepkiler göstermeye yatkın olabiliriz. Mars’ın Akrep’te hareketi bilinçaltının savaş halinde olacağını işaret etmektedir. Kıskançlık ve şüphecilik gibi medeni toplumlar tarafından kabul görmeyen duyguların üstünü örtme ihtimali oldukça yüksektir. Sinsice yürütülen bir takım mücadeleler olabilir.

İlişkilerde Mars yoğun duygularla oldukça tutkulu bir atmosfere, cinselliğe odaklı davranmaya zemin hazırlıyor. Aşırı sahiplenme ve karşımızdaki kişiye psikolojik baskı kurma eğilimleri görülebilir.

Mars’ın Akrep’e geçer geçmez ilk bir hafta içinde Aslan’daki Jüpiter’le sertlik içinde olması mücadelenin dozunun yüksek olabileceğini anlatıyor. İnatçı güçler aktif olacak. Özellikle 1-2-3 Ağustos’a dikkat etmekte fayda olabilir.

Ağustos’un ikici yarısında Mars’ın Satürn ile kavuşumu somut şeyler inşa etmeye zemin hazırlayacaktır. Ancak iki malefik (kötücül) gezegenin bir arada olması sıkıntılı bir tabloyu da beraberinde getirebilir. Daha çok psikolojik seviyede zorlanmalar olabilir.

Mars’ın Terazi burcunu terk ederek Akrep’e geçişinden en mutlu olacak kişiler Mars yönetimindeki Koç ve Akrepler olacaktır. Yükseleni kişisel gezegenleri de Koç ve Akrep’te olanlar için oldukça sıkıntılı bir dönemin bitişini haber vermek gerekir.  Elbette öz burcu , yükseleni ve kişisel gezegenleri Terazi‘de olanlar bu değişiklikten faydalanabilirler. Hatta yücelim yöneticisi Mars olan Oğlaklar da artık uğraşılarının neticeye ulaşmasıyla memnun olacaklardır. Stresli kare açıyla baskı altında kalmış olan Yengeçler için  de rahat bir nefes almak mümkün olacaktır, yapıcı girişimlerde bulunabileceklerdir. Başakların çabaları sonuç odaklı olabilir. Kovalar yoğun bir mücadele vermeye zorlanabilirler. Balıklar enerjilerini belirli bir noktaya odaklamakta başarılı olabilirler. Aslanlar için hayati önemi olan benlik duygusunu zedeleyici gelişmelerle mücadeleye girişebilirler. Boğalar duygusal içerikli ilişkiler ve profesyonel iş ilişkilerinde karşılarındaki kişilerle uyum sağlamayı ya öğrenecek ya da öğrenecek gibi gözüküyor. İkizler için planlarda değişiklik yapma gereği doğabilir. Yayların aşırı iyimserlik içinde olmaları harekete geçmeleri gereken konularda gecikmelerine neden olabilir.

Gücümüzüğ yapıcı şekilde kullanabilmek dileğiyle…

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.

Meral Pala

25/07/2014

İstanbul

Yeni eğitim dönemimiz hakkında bilgi edinmek için:

http://astrolojikosesi.com/2014/06/02/astroloji-egitimi-2/