ASLAN'DA YENIAYGüneş’in Aslan burcuna ilerlemesiyle benlik duygusunu vurgulu biçimde yaşamaya başladık. Gururumuzu tatmin eden konularda, yaratıcılığımızı gösterebildiğimiz alanda keyifle, coşkuyla kendimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Güneş Aslan’da kendi burcunda parlaklığını en fazla gösterdiği konumda bulunuyor. Aslan Burcu’nda Yeniay oluşurken kendimize olan güveni sergilemek, parlamak ve gururumuzu tatmin etmek adına yeni ufuklara yelken açabiliriz. İyicil Jüpiter de bu kez yeniay oluşumuna eşlik ediyor. Jüpiter her ne kadar Güneş’in ışıklarından yansa da gelişme ve büyüme adına önemli bir potansiyel sunuyor.  Jüpiter’in yanık olması aşırı özgüvenle risk alırken ölçüyü kaçırmaya, kendimize fazlaca odaklanıp başkalarının ihtiyaçlarını gözden kaçırmaya zemin hazırlayabilir, dikkatli olalım. Diğer yandan Jüpiter henüz  yeni  oryantal konuma geçti ve Güneş’ten önce yükseliyor olması Jüpiter’in kendini daha iyi ifade etmesine yardım edecektir. Jüpiter’in Ateş üçlüsünde yöneticiliğe sahip olduğunun da altını çizmeliyiz. Bu durumda gücünü iyice
yükselttiğini düşünmek doğru olur.

12 yılda bir Aslan Burcunu ziyaret eden Jüpiter bu yıl Aslan’ın gösterişli duruşunu daha bir yükseltiyor, ışıl ışıl parlamasına zemin hazırlıyor. Yeni girişimlerde bulunurken yürekten hissedeceğimiz inanç ve güvenle hareket edebiliriz. Önümüzdeki 1 yıl boyunca Aslan’da ilerleyen Jüpiter fırsat ve genişlemeyi, iyimserlik ve özgüveni, yaratıcılık ve yöneticilik kapasitesinin yükselişini anlatıyor. İçinde bulunduğumuz günlerde bu etkileri yoğun şekilde hissedebiliriz. Resmin bütününü görebilme yeteneğimizi daha çok kullanabilir, yüce gönüllülüğümüzü ortaya çıkartabilir, karizmatik bir duruşla hayranlık yaratabiliriz.

Akrep Burcu’na henüz yeni giriş yapan Mars yeniay oluşurken Güneş-Ay-Jüpiter birleşimine sert kare açı yapıyor. Bu yerleşim olayları hızlandırıcı etki yaratabilir. Mesela yaratıcılığımızı göstermek istiyor olabiliriz fakat Mars bunu yapmaya bizi zorlayacaktır. Yahut yönetmek, risk almak için hevesli olabiliriz fakat Mars’ın çatışma ve gerginlikleri bizi harekete geçiren, hızlandıran sebep olabilir.

Su grubu burçlarda oluşan geniş üçgen, Merkür, Satürn ve Kiron arasında, duygu ve sezgi açısından zengin bir atmosfere işaret ediyor. Kalbimizin sesine kulak vermek iyi fikir olabilir.

Yeniay oluşurken ufukta İkizler burcu yükseliyor, yöneticisi Merkür Yengeç’te duyguların zihnimize, fikrimize yön verdiğini düşünebiliriz. Ay’ın Düğümleri ile Merkür’ün kare açısı kadersel kararların arifesinde olduğumuzu, hayati önemi olan imzalar atılabileceğini, kalıcı anlaşmalar yapılabileceğini gösterir durumda.

Yeniay anında Venüs’ün yıkıcı Plüton’la karşıt duruşu değer yargılarımızı alaşağı edecek gelişmelere, ilişkilerimizde baskı kurma eğilimine, güç savaşlarına, diktatörce davranmaya zemin hazırlıyor. Finansal konularda hırs ve büyük mücadelelere, kaynaklarımızla ilgili büyük dönüşümlere açık şartlar var. Geçmişten bugüne kadar bir şekilde gizlenmiş, üstü kapatılmış konuların açığa çıkması beklenebilir. Tabuların yıkılabildiğini görebiliriz. Maddi açıdan yıkıma uğramamak için mümkün olduğunca tedbir almak mantıklı olabilir. İlişkilerin, evliliklerin devamlılığını sağlamakla ilgili ciddi riskler oluşabilir. Dengeli davranmakta zorlanabiliriz.

Aslan’da oluşan bu yeniayın coşkusunu en derinden hissetmek ve yaşamak dileğiyle.

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.

Meral Pala

27/07/2014

İstanbul

Yeni eğitim dönemimiz hakkında bilgi edinmek için:

https://astrolojikosesi.com/2014/06/02/astroloji-egitimi-2/