10-16 EKİM Haftası

Öncelikle Yükselen Burcunuza göre okumalısınız!

13 Ekim’de zihinsel faaliyetleri anlatan Merkür Akrep Burcuna ilerliyor. 3 Kasım’a kadar burada hareket edecek. Zihinsel konsantrasyon yükseliyor. Dedektifvari düşünceler öne çıkıyor…

12 Ekim’de Koç Burcunda dolunay; “BEN” ve “BİZ” kavramları arasında çelişkide kalabiliriz…

KOÇ: Haftaya başlarken son derece enerjik ve biraz da gergin hissedebilirsiniz. Sürprizlere açık olun, her an her şey olabilir. Bu hafta sizin burcunuzda dolunay gerçekleşiyor. Bir süredir ikili ilişkilere, ortaklığa odaklanıyorsunuz. Dolunay zamanı bir karar verme şansınız olabilir. Zihninizi tam kapasiteyle ortaklaşa yürüttüğünüz çalışmalara yöneltebileceksiniz. Ancak entrikalara dikkat edin. Dolunayın ardından değerleriniz konusunda nispeten daha rahatlamış hissedebileceksiniz. Fakat maddi konularda aşırı hırslara dikkat etmelisiniz. Psikolojinizi zorlanmalardan koruyun.

BOĞA: Yöneticiniz Venüs Akrep’te huzurunuzu bozuyor. Özellikle ilişkide ve ortaklıkta aşırı sahiplenmeler ve talepkar tutumlar zorlanmaya neden olabilir. Duygusal hayatınızda kıskançlıklar kriz yaratabilir. Maddi hırslar gündeme gelebilir. Dolunayla beraber işinizle ve rutin düzeninizle ilgili belirsizlikleri netleştirmeniz gerekecek. Engellerin farkına varabileceksiniz. Harekete geçmeniz için dipten dürten bir güç var sanki. Perşembeden itibaren hassasiyetleriniz yükseliyor. Hemen her konuda iyimserliğinizle fazlaca şansınızı zorlayabilirsiniz. Haftanın sonunda finansal konular gündemde.

İKİZLER: Zihninsel açıdan son derece aktif bir dönem yaşıyorsunuz. Ancak zihninize fazla yüklenmeniz, sinir sisteminizi yorabilir. Yeni hobiler edinmek size keyif veriyor. Renkli kişiliğiniz vurgulanıyor. Fakat hangi alanda kalıcılık olmasını istediğinize karar vermekte zorlanabilirsiniz. Dolunayla birlikte bir takım seçimler yapmanız gerekecek. Sosyal çevrenizde kişiliğinizi ortaya çıkartma çabasında olmanız dengeleri gündeme taşıyacaktır. Hafta sonu sözlerinizle karşınızdakileri etkilemeniz kolay olacaktır.

YENGEÇ: Son günlerde aile, yuva, yerleşim güvenli konularına odaklanıyorsunuz. Dolunay zamanı toplum içinde daha aktif olmak zorunda olduğunuzu fark edeceksiniz. Hayatınıza yeni bir temel atmak üzere objektif ve gerçekçi kararlar verebilirsiniz. Aslında sosyal hayatın içinde kendinizi gösterme gayretindesiniz. Hem de sizden beklenmeyecek kadar çılgın çıkışlarınız olabilir. Şu aralar dostluklarınızın size ne kadarının güven verdiğini ölçmekle meşgul olabilirsiniz. Finansal açıdan zorlanmamak için keyfi harcamalardan ve riskli yatırımlardan kaçınmak iyi olacaktır. Aşkta ilişkinizi zorlanmalardan koruyun.

ASLAN: Bu günlerde liderlik yeteneğinizi vurgulamanın keyfini çıkartıyorsunuz. Riske atılmaktan hiç korkmuyor, gururla cesaretinizi sergiliyorsunuz. Dolunayla beraber zihinsel gerginlikler yaşayabilirsiniz. Eğitiminiz devam ediyorsa, beklenmedik gelişmelerle yönünüzü tayin etmekte zorlanabilirsiniz. Karar verip ileri doğru bir adım atmanın tam zamanı. Yakın çevrenizdeki kimseler arkadaşlar, komşularla ilişkilerde gözden geçirme gereği olabilir. Dengeyi sağlamak güç olabilir. Egoların, fikirlerin çatışması söz konusu olabilir. Kariyer alanında karşınıza fırsatlar çıkabilir. Ancak fazla talepkar olmak sorun yaratabilir.

BAŞAK: Her zaman becerilerini geliştirmek için çalışmaktan yılmayan Başaklar dolunayla beraber sınırlarının farkına varabilir. Maddi konularda girdiğiniz sorumluluklar dengeli adımlar atmanızı gerektiriyor. Ortak paylaşımlarda adil olmak zorundasınız. Endişe etmeye gerek yok, siz istedikçe gelişiminiz için fırsatlar önünüzde sıralanıyor. Yönetici gezegeniniz Merkür’ün Akrep’e ilerlemesi zihinsel olarak odaklanmayı getirecektir. Analiz yeteneğiniz tam bir derinliğe kavuşuyor. Bu arada kardeşlerle, yakınlarınzla ilişkilerde kırıcı olmamaya özen göstermelisiniz.

TERAZİ: Terazi zamanında kişiliğinizi öne çıkarttığınız günlerdeyiz. Her zaman paylaşımcı olan Teraziler için Venüs’ün Akrep’e geçişi çelişkilere yol açabilir. Dolunay günlerinde, bire bir ilişkide olduğunuz kimselerle; örneğin eşiniz, ortağınız veya danışmanlık aldığınız kimselerle kişilik savaşına girebilirsiniz. Uzlaşmacı tutumlarınız bu kez tam terse dönebilir. Düşüncesizce yapacağınız harcamalar, 3 hafta sonra çok anlamsız gelecektir. Maddi konularda hırslı davranışlar hayal kırıklığı yaratabilir. Hafta sonunda mesleki alanda bilginizi geliştirmeye çalışabilirsiniz.

AKREP: Son derece derin duygusal deneyimler yaşayacağınız bir döneme giriyorsunuz. Bütün benliğinizi, aklınızı belli bir noktaya yönelterek başka bir şey düşünemez hale gelebilirsiniz. İlişkileriniz açısından dikkat çekici olabilir. Oysaki hayatınıza bir düzen oturtmanız gerek. Dolunay zamanı normal düzeni kurmak için bazı fazlalıkları hayatınızdan elemeniz gerekecek. Anlaşılmaz biçimde sizi rahatsız eden engelleyici koşulları fark ederek rahatlık elde edebilirsiniz. Görevlerinizin bilincine varabileceksiniz. Toplumsal alanda, yeteneklerinizi sergilemek için ciddi bir mücadelenin içindesiniz. Mesleki alanda gururunuzu ortaya koyabilir, hedeflerinize kilitlenebilirsiniz.

YAY: Sosyal çevrenizde uzlaşmacı olmaya çalışıyorsunuz. Ancak dolunayda “BEN” ile “BİZ” kavramları arasında çelişkide kalabilirsiniz. Size deneyim kazandırmaya yardım edecek her konuya kapınız açık. Riske, maceraya girebilecek kapasiteniz var. Hayata bakış açınızı geliştirme dönemindesiniz. Fakat bir takım değerlendirmelerinizle frene basıyorsunuz. Bazı fikirlerinizi gizli tutmaya kararlısınız. Duygusal hayatınızın da özelinizde kalmasını tercih ediyorsunuz. Perşembe-Cuma günleri güven ararken gizli ilişkileri fark edebilirsiniz. Hafta sonunda parterinizle umutlarınızı konuşuyor olacaksınız.

OĞLAK: Son günlerde hedeflerinize odaklanmış durumdasınız. Ancak dolunayla birlikte planlı davranmakta zorlanabilirsiniz. Kontrolü kaybetmeniz, protestocu tavırlar içine girmeniz söz konusu olabilir. Belirli bir amaca hizmet eden sosyal çevrenizde aşırı hırslı davranışlar ilişkilerinizi zora sokabilir. Maddi kaynaklarınıza, banka ve kredi işlemlerine dikkat etmekte fayda var. Aşırı harcamalardan uzak durmak gerek. Hafta ortasından itibaren daha keyifli olabileceksiniz. Hafta sonu oluşacak değişken atmosfer sinirleri yorabilir.

KOVA: Hemen her konuda aceleci davranmakta ısrar ediyorsunuz. Rekabetçi tutumlarınız dikkat çekiyor. İlişkilerinizde muhalefetle karşılaşabilir, kendinizi tartışmaların içinde bulabilirsiniz. Toplum içindeki ilişkilerinizi iyi yönetmeniz önem kazanıyor. Temel arzunuz kendinizi her alanda geliştirmek. Sınırlarınızın farkına varmanız önemli. Bu hafta dolunay zamanı yakın çevrenizdeki kimselerle fikir ayrılıklarına düşebilirsiniz. Eğitim hayatını devam edenler bir karar aşamasında bulunuyor. Perşembeden itibaren evde huzur ve güven atmosferi hâkim oluyor. Hafta sonu entelektüel hobilerinize yöneliyorsunuz.

BALIK: Son günlerde hayatınızda köklü bir değişim yaratma çabasındasınız. Fakat sorumluluklarınızı görmekte zorlanıyor olabilirsiniz. Uzun yıllara yayılacak hedefler saptamak durumundasınız. Bu hafta dolunay zamanı, derin bir konsantrasyon ile atmanız gereken adımlar konusunda bilinciniz yükselebilir. Değerlerinizi fark edebilirsiniz. Maddi kaynaklarınızı ve özellikle başkalarıyla birlikte paylaştığınız değerleri masaya yatırabilirsiniz. Venüs ‘ün konumu cazibenizi yükseltiyor. Mıknatıs gibi çekim yaratıyorsunuz. Haftanın ikinci yarısı yakın çevrenizle ilişkilerde güven arayışındasınız. Hafta sonunda evinizde fikir alışverişinde bulunacağınız arkadaşlarınızı ağırlayabilirsiniz.

Yeni haftanın yeni umutlar getirmesi dileğiyle…

Meral PALA

Bu yazının bütün hakları saklıdır.

Bu sayfayı ilgisini çekeceğini düşündüğünüz kişilere iletmeye çekinmeyiniz.

www.astrolojikosesi.com