3-9 Ekim Haftası

9 Ekim’de Venüs Akrep Burcunda

3 Ekim Pazartesi günü; sabah 08:38 ile 11:17 aralığında Ay Yay Burcunda açısız ilerliyor. 11:17’den itibaren iş günü atmosferine uygun Oğlak burcuna geçiyor. Güneş-Ay arasında oluşan açıyla sorumluluklarımızı görmezden gelme şansımız yok. Ay-Plüton kavuşumu oldukça güç savaşlarına odaklı olabileceğimizi anlatıyor. Terazi burcundaki gezegen birikimi nispeten gerilimi yumuşatabilir. Gökyüzünde su elementinin eksikliğiyle duyarlılık gösteremesek de nazik davranmayı başarabiliriz. Kısaca, prensiplerimizden ödün vermeden işlerimize odaklanacağız.

4 Ekim Salı günü; Ay Oğlak’ta ilerlemeye devam ediyor. Duygularımızı tamamen arka plana almış durumda ortaklaşa çalışma içinde bulunduğumuz kimselerle gerilime sürüklenebiliriz. Özellikle öğlenden önce çatışmacı tutumlar ortaya çıkabilir. Mars-Jüpiter ilişkisi bu günlerde savaşçı yüzümüzü ölçüsüzce kullanmamıza zemin hazırlıyor. Gerginliklerin temel sebebi maddi güç sahibi olmak olabilir. Hatta bu konuyu gurur meselesi haline getirmemiz de mümkündür…

5 Ekim Çarşamba günü; 08:59’da Ay boşlukta kalıyor. Akşam 18:19’dan itibaren Kova burcuna geçiyor. Neredeyse tüm gün boyunca ele aldığımız her ne iş olursa olsun, sonuçlandırmak güç olabilir. En uygunu, bu günü,askıda kalmış işlerimize ayırmak olacaktır. Ay’ın Kova’ya geçişi atmosferi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Hava elementlerinde oluşan akıcı enerjiler mantıklı davranabileceğimizi anlatıyor. İletişimde akışkanlık olacaktır. Özgürce düşüncelerimizi söylemekten kaçınmayacağız. Akşam saatlerinden itibaren sosyal ortamlarda rahat edebiliriz, zihinsel paylaşımlar yüksek olabilir.

6 Ekim Perşembe günü; Ay Kova burcunda hareket ediyor. Düşüncelerimizi yaratıcılığa çevirebilir, ortaya orijinal fikirler çıkarabiliriz. Öğlen saatlerinde yarışmacı ruhumuz harekete geçiyor. Karşımızdakiyle yüzleşmemiz gereken konular olabilir. Ego savaşlarına girebiliriz. Şahsi düşünmekten öteye geçmek durumundayız. Bütünün içinde kişisel meselelerin önemsiz olduğunu fark edebiliceğiz. Hava elementindeki ağırlık sorunlara mantıklı yaklaşmamıza yardım edecektir. Barış, dostluk, kardeşlik teması, anlaşma yoluyla çözüme kavuşturabilecektir. Dengeleri göz önüne almak en akılcı olarak yaklaşım gözüküyor.

7 Ekim Cuma günü; Ay Neptün’le kavuşuma doğru gidiyor. Sosyal meselelere karşı son derece hassas olacağız. Örneğin yardıma muhtaç kimselere faydalı olacak çalışmalara katılabilir, sosyal organizasyonlar içinde gönüllü faaliyetlerde bulunabiliriz. Bu arada hayal gücümüzün ve yaratıcılığımızın en üst seviyelere geldiğini fark edebiliriz. Sanat ve estetik alnında denenmemiş yapıtlar ortaya çıkartmak mümkün. Sezgilerimiz, algılarımız aşkın seviyelere ulaşabilir. Telepatik deneyimler yaşayabiliriz.

8 Ekim Cumartesi günü; 01:09 ile 04:14 arasında Ay boşlukta. Daha sonra Balık burcuna geçiyor. Duygularımızı yükseldiği ve duyarlılık göstermekte son derece başarılı bir gündeyiz. Birazcık da ‘yufka yürekli’ hallerimiz ortaya çıkabilir. Kiron’la kavuşum yapan Ay fedakârlıklarımızın getirdiği incinmişlikleri hatırlatabilir. Yaratıcı konularla uğraşanlar için zihinde yarattıklarımızı somut hale dönüştürme imkânı olacaktır. Bu açıdan bu günü fırsat olarak görmek gerek. Gökyüzünde Terazi teması hala vurgu yapıyor. Güzellik ve ahenk bizleri cezp etmeye devam ediyor. Ancak bu akşam saat 19:52’de Ay, açısız hareket etmeye başlıyor. 10 Ekim Pazartesi gününe dek Ay Boşlukta kalacak.

9 Ekim Pazar günü; Ay gün boyu açı kurmaksızın Balık Burcunda ilerliyor. Ruhsal çalışmalara son derece uygun bir atmosfer var. İçsel derinleşmede, meditatif çalışmalarda çok başarılı olabiliriz. Sonsuzluk duygusu veren duygularımız bugün bize ilginç deneyimler sunabilir.
Sabah saatlerinden itibaren Venüs de Akrep burcuna ilerliyor. 2 Kasım’a kadar Venüs Akrep’te hareket edecek. Venüs gezegeni Mars’ın Burcunda zorlanacaktır. Sevgi ilişkilerinde sahiplenme arzusu, kıskançlıklar ile aşk ve nefret arasında gidip gelen karışık bir ruh hallerine girebiliriz. Sevgide, aşkta tutkulu ve krizlere açık bir dönemde olacağız. Şüpheci yaklaşımlar karşımızdakini bıktırıcı seviyelere ulaşabilir.
Bu arada Venüs yalnızca aşkı değil tüm ikili ilişkileri, ortaklıkları, maddi değerleri, sanatı ve sosyal yaşamı da sembolize eder. Özellikle maddi konularda haris tutumlarla karşılaşabiliriz. Gizli kaynaklardan kazanç elde etme eğilimleri olabilir. Ancak sanatsal açıdan tutkuyla yapılan çalışmalar son derece derinlikli yapıtlar ortaya çıkartabilir. Eserlerde cinsellik teması vurgulanabilir. Sosyal alanda gizli kapaklı yürütülen ilişkilere tanıklık edebiliriz. Venüs Akrep’teyken pek çok alanda gizem ve tutku hâkim olacaktır…

Mutlu bir hafta dileğiyle…

Meral PALA
Bu yazının bütün hakları saklıdır.

Bu sayfayı ilgisini çekeceğini düşündüğünüz kişilere iletmeye çekinmeyiniz.

www.astrolojikosesi.com