9-15 Mayıs haftası

9 Mayıs Pazartesi; Haftaya başlarken, sabah saatlerinde Ay’ın Yengeç burcunda ilerlemesi duygusal açıdan kırılgan bir atmosfer yaratıyor. Evden dışarı çıkmak, yoğun tempoya ayak uydurmak zorlayıcı gelebilir. Klasik “Pazartesi Sendromu”nu derinleştiren bir yerleşim söz konusu. Saat 08:53’te Mars ile Ay’ın sert açısı tartışmalara, ani çıkışlara neden olabilir. 11:36’ya dek Ay Boşlukta kalacak. Bu saatlerde önemli bir işe girişmemek gerekir. 11:36’dan itibaren Ay’ın Aslan burcuna ilerlemesi enerjiyi birden yükseltiyor. Çok daha pozitif ve dışadönük davranışlar sergilemek mümkün olacak. Uranüs ile Ay’ın üçgen açısıyla sürpriz gelişmelere açık olacağz. Merkür ve Venüs’ün Koç’ta oluşan kavuşumu maddi ve ticari konularda alışverişleri hızlandıracaktır.

10 Mayıs Salı; tüm gün boyunca Ay Aslan Burcunda. Yaratıcı konulara yönelebilir, egomuzu sergileme veya gururu ön plana alma eğiliminde olabiliriz. Akşam saatlerinden itibaren cesur ve kararlı adımlar atılabilir. Görüşlerimizi ortaya koymak için çekinmeden konuşabiliriz. Ancak Mars’ın Koç burcunun son derecesinde bulunması kaçınılmaz olarak atılacak adımları büyük bir enerjiyle açığa çıkartacaktır. Mars’ın tekrar Koç burcunu ziyareti yaklaşık olarak 2 yıl sonra gerçekleşecek. Cesur girişimler için son fırsat! Ayrıca Güneş ile Plüton arasındaki sert 135 derecelik açı maddi hırsları gündeme taşıyabilir. 3 Mayıs’ta yeniayda başlanan yeni işler yavaş yavaş su yüzüne çıkacaktır.

11 Mayıs Çarşamba; Ay 06:53’te Jüpiter ile rahat bir üçgen açı kurduktan sonra, akşam 16:00’ya dek açısız kalıyor. Daha sonra Başak burcuna ilerliyor. Cesaretle attığımız adımların arkasından, detaylarla uğraşma zamanı. İnce ayrıntılar, hassas hesaplamalar, uzmanlık gerektiren işlerle uğraşmak kaçınılmaz olacaktır. Fakat Ay-Neptün karşıtlığı zihnimizi karıştırabilir. Bu yerleşim biraz da boş hayallere kapılmamıza neden olabilir. Mars’ın Boğa’ya geçişi temkinli adımlar getirecektir. Fakat aksiyona geçerken gecikme riski de var.

12 Mayıs Perşembe; gün boyunca Ay Başak’ta. Sabır gerektiren işlerle ilgilenmek zor gelmeyecektir. Öğleden sonra zihinsel konularla fazlaca odaklanmaktan dolayı aşırı derecede yorulabiliriz. İlişkilerde aşırı eleştirel olma riski var. Akşam saatlerinden itibaren, Güneş ile Ay arasındaki üçgen açı, işleri tamamlamanın verdiği rahatlıkla huzura ermemizi sağlayacaktır.

13 Mayıs Cuma günü; 04:53’te Ay boşluğa düşüyor. Akşam 17:58’ten itibaren Terazi burcunda ilerlemeye başlayacak Ay; dengeli ve uyumlu olmamıza yardım edecektir. Fakat Uranüs ile karşıt duruşu ilişkilerde sürpriz gelişmeleri berberinde getirebilir. Ani gelişmelere şaşırmamak gerek.

14 Mayıs Cumartesi günü, ne kadar sakin kalmaya çalışsak da Ay’ın Güneş ve Plüton ile gergin açısı içsel olarak huzursuzluk nedeni olabilir. Sahiplenici tutumlar, hırslı yaklaşımlar zarar verici olabilir. Ay’ın Satürn ile kavuşum yapması da duygusal ifadelerde zorlanma getirebilir.

15 Mayıs Pazar günü; Ay saat 18:02’den 18:33’e dek, kısa bir süre için boşlukta kalıyor. Daha sonra Akrep burcunda ilerlemeye başlıyor. Sezgilerimizin güçlenmesi kaçınılmaz olacaktır. Derin duygular yıpratıcı gelebilir. Mars’ın Ay’a karşıt duruşu da, farkındalığı yükselterek duygu dünyamızda yorucu bir etki yaratabilir.

Meral Pala

Bu yazının bütün hakları saklıdır. İzinsiz yayınlanamaz.