3 MAYIS – 1 HAZİRAN dönemi
ÖNCELİKLE YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE OKUMALISINIZ

Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız tam doğum tarihinizi gün / ay / yıl olarak doğum saatiniz ve doğum yerinizle birlikte astrolojikosesi@hotmail.com adresine e-posta ile yazarsanız, size bilgi verilecektir.

Bahar’ın tam ortasına denk gelen Boğa dönemi huzuru, uyumu, estetiği ve maddi güvenliği gündeme taşır. Bir önceki Koç dönemine kıyasla gözü kara şekilde risk almaktan ve hesapsızca atılan adımlardan eser yoktur. Herşey sakince ve ağır ağır, sindire sindire, hayattan keyif alarak yaşanır. Doğada rengârenk çiçeklerin açtığı döneme denk gelir. Estetik açıdan doğada tam bir şölen zamanıdır…

KOÇ: Son derece hızlı gelişen şartlar, cesur Koçları yeni girişimlere yönlendirmiş olmalı. Artık maddi konularda güven arayışına yöneliyorsunuz. Hızlı tempo yerini sakin ve huzurlu bir sürece bırakıyor. Finansal konularda daha temkinli adımlar atabileceksiniz. Girişimlerinizin kök salması mümkün olacaktır. Karşıt burcunuzda bulunan Satürn’ün kontrollü olma çağrısını dikkate alabilirsiniz. Şans hala sizden yana. Özellikle Koç’un son haftasında doğan Koçlar için fırsatlar devam ediyor. 17 Mayıs’ta oluşan dolunay ortaklaşa paylaşımları gündeme getirecektir. Bu konuda değer yargılarınızı gözden geçirebilirsiniz.

BOĞA: Tüm Boğa burçlarının doğum günü kutlu olsun! İşte sizin döneminiz geldi. Mayıs ayı yılın en dikkat çekici dönemlerinden birisi olacaktır. Özellikle 3 ve 4 Mayıs’ta doğan Boğalar, yeniayla birlikte somut yeni başlangıçlara adım atabileceklerdir. Her daim huzur arayışında olan, maddi güvenliğe önem veren Boğalar Mayıs ortalarından itibaren bu ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilecekler. 16 Mayısta yönetici gezegeniniz Venüs’ün burcunuza geçişi kendinizi her konuda daha rahatça ortaya koymanıza yardım edecektir. Özellikle yükseleni de Boğa olan Boğa burçları için ilişkiler dolunay zamanı, 17 Mayıs civarında netlik kazanacaktır. 16-17 Mayıs’ta doğan Boğalar dolunaydan en fazla etkiyi alacak kişiler olacaktır. İlişkide aşırı sahiplenici tutumlardan kaçınmakta fayda var.

İKİZLER: Sosyal çevrenizdeki yoğun tempo Mayıs ortalarına kadar devam ediyor. Her daim cıva gibi hareketli olan İkizler burçları için, ahenk ve uyum ihtiyacı bilinçaltından gelen bir komutla, durağan olmaya davet ediyor. Birazcık da iç sesinizi dinleyerek sabit şartlar yaratmaya yönelebilirsiniz. Mayıs ayı hayal gücünüzü çalıştıracağınız bir dönem olabilir. Bu bakımdan verimli bir süreç olacaktır. Yaratıcı işlerle uğraşan İkizler için çalışmalarını somutlaştırma zamanı olabilir. 17 Mayısta oluşan dolunay zamanı fedakârlıklarınızdan dolayı bir miktar gerginlik yaşanabilir. Özellikle rutin yaşam alanınızda duygusal yaklaşımlar rahatsız edici olabilir.

YENGEÇ: Sosyal arenada oldukça hareketli bir dönem yaşıyorsunuz. Hem mesleki konularda, kariyer alanında hem de sosyal çevrenizde dikkat çekici durumdasınız. Yeni bir sosyal çevreye girerek, sosyal ağınızı genişletebilirsiniz. Sizin maddi güvenlik ihtiyacınızı tatmin edecek oluşumların içinde bulunabilirsiniz. Kariyer alanında fırsatlar söz konusu olabilir. Ancak bunlardan yararlanmak için gecikmemelisiniz. Hızlıca karar verebilirseniz, önünüze gelen şansı yakalayabilirsiniz. 17 Mayıs’ta oluşacak dolunay aşkta hırslı tutumlar geliştirmenize neden olabilir. Sosyal çevrenizde bir miktar gerilim yaşanabilir.

ASLAN: Kariyerde yeni başlangıçlar, toplumdaki yerinizi, imajınızı yenilemenize zemin hazırlıyor. Maddi anlamda size güven verecek yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Özellikle 3-4 ve 5 Ağustos doğumlu Aslanlar için ihtiyaçlar, sizi girişimde bulunmaya adeta zorluyor. Yaklaşık son 1 aydır eğitim ve kendinizi geliştirmeye yönelik girişimleriniz olabilir. Son derece dinamik ve hareketli günler yaşamış olmalısınız. 2011 başlarından beri Jüpiter’in Koç burcundaki yerleşimi, siz Aslan burçlarına pek çok fırsatlar sunuyor. Hayatınızdaki açılımlar mesleki alanda verimli sonuçlar getirmeye başlayacaktır. Mayıs’ın 11’inden itibaren daha sakin ve güvenli şartlar hissedebileceksiniz. 17 Mayıs; dolunay zamanı evdeki gerilime dikkat!

BAŞAK: Toprak grubundan Başak burçları, Boğa’da oluşan yeniaydan destekleyici enerjiler alıyor. 11 Mayıs’tan önce bilginizi derinleştirmek adına eğitim almaya girişebilirsiniz. Böylelikle kendinizi rahatça ifade yolları bulabileceksiniz. Maddi güvene dayalı yeni bir hayat görüşü geliştirebilir, böylelikle sağlam ve köklü bir bakış açısına sahip olabilirsiniz. Maddi paylaşımlar gündeminizde hala yerini koruyor. Krediyle borçlanma yollarını deneyebilirsiniz. 17 Mayıs’ta oluşan dolunayda yakın çevrenizle, komşularla bir gerilime sürüklenmemek için dikkatli olmak gerek.

TERAZİ: Maddi konularda ortak paylaşımı gerektiren bir girişim söz konusu olabilir. Son dönemlerde ikili ilişkilerde pek çok duyguyu bir arada yaşamış olmalısınız. Bolca iletişim, gerilim, çatışma, anlaşma, gelişmeler vs hepsi bir anda sizi meşgul etmiş olabilir. Mayıs ayının ortalarından itibaren, ilişkiler hayatınızda gündemin ilk maddesi olmaktan çıkacaktır. Finansal konular ve özellikle maddi paylaşımlar gündemde öne çıkcaktır.17 Mayıs’ta oluşan dolunayla beraber maddi-manevi değerleriniz bir dönüşüme uğrayabilir. Aşırı hırslı tutumlardan kaçınmanız faydalı olacaktır.

AKREP: Mayıs ayı sizin için oldukça önemli başlangıçlara zemin hazırlıyor. Size güven veren yeni bir ilişki kaçınılmaz gözüküyor. Gündelik yaşamın içinde oldukça hareketli günler yaşadınız ve Mayıs ortalarına dek bu hareketlilik devam ediyor. Rutin düzeni alt-üst eden gelişmeler yaşamış olabilirsiniz. Fırsatlarla beraber, gerginlik ve çatışmalar sizi yormuş olabilir. Ancak yönetici gezegeniniz Mars’ın Boğa’ya ilerlemesi ve 21 Haziran’ a dek burada kalması karşı taraftan kaynaklanan engellenme duygusu yaratabilir. 17 Mayıs’ta oluşan dolunay ilişkilerde yüzleşmeleri ve pazarlıkları getirebilir. Özellikle Akrep’in son günlerinde doğan Akrepler için gerilimin dozu yüksek olabilir.

YAY: Son zamanlarda yeterince risk aldınız, yaratıcı olmak adına girişimleriniz oldu. Yeni bir aşk ve yeni bir hobi hayatınıza girmiş olabilir. Mayıs ayında artık bu girişimlerinizi sabitlemeye çalışıyorsunuz. Rutin düzeni çok daha huzurlu bir şekle sokabilirsiniz. Rutin yaşam alanınızda güvene dayalı bir ortam yaratma gayretindesiniz. Ancak iş ortamında harekete geçememekten dolayı sıkıntı duyabilirsiniz. 17 Mayıs’ta oluşan dolunay civarı günlerde, işyerinde gizli kalmış konuları açığa çıkartabilirsiniz. Bir takım entrikalarla karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple bir miktar gerilim yaşanabilir.

OĞLAK: Mayıs ayı Oğlaklar için destekleyici ve akıcı enerjilere işaret ediyor. Kimliğinizi ortaya çıkartmaya yardım edecek yeni uğraşılar edinebilirsiniz. Her zaman sorumluluk sahibi olan Oğlaklar için, biraz da hayattan keyif almaya yönelik yeni başlangıçlar olacaktır. Evinizde son derece hareketli geçen günlerin ardından, Mayıs ortalarından itibaren tempo yavaşlıyor. Artık biraz da kendinizi hoşnut edecek alanlara yönelebileceksiniz. Egonuzu ortaya çıkartacak ve keyif verecek uğraşılar ediniyorsunuz. 17 Mayıs dolunayı sosyal çevrenizde gerginlik ve çatışmaya götürebilir. Arkadaş çevrenize dikkat kesilmenizde fayda var.

KOVA: Mayıs’ta köklü başlangıçlar kaçınılmaz gözüküyor. Özellikle 3-4 ve 5 Şubat doğumlu Kovalar için dürtücü bir güç harekete geçirecektir. Entellektüel bakımdan zenginleşmek adına yeni bir dil öğrenme ya da bir eğitime başlama arzusunda olabilirsiniz. Bu girişimleriniz sizi duygusal bakımdan uyumlu ve huzurlu kılacaktır. Evinizde bol bol fikir alışverişlerinde bulunabileceğiniz sosyal toplantılar yapabilirsiniz. 17 Mayıs’ta oluşan dolunay toplum içinde sizi hırslı davranışlara götürebilir. Mesleki alanda zarar görmemek adına dikkatli olmakta fayda var.

BALIK: Yakın çevrenizden maddi destek alabilirsiniz. Size güven veren dostların yardımıyla, ticari konularda yeni bir dönemi başlatabilirsiniz. Maddi konular son derece hızlı ve hareketli gelişmelere sahne oluyor. Fakat Mayıs ortalarından itibaren daha güvenli adımlar atabileceksiniz. Ancak keyfinize düşerek, rehavete kapılma riski de var. Hedeflerinize odaklanarak, maddi güvenliği sağlamak için çabalamaya devam etmelisiniz. 17 Mayıs dolunay zamanı hukuki konularda çözüm bekleyen işler sonuca kavuşabilir.

Meral PALA
6 Mayıs 2011

Bu yazının bütün hakları saklıdır, izinsiz kullanılamaz.