Venüs’le Jüpiter Birleşiyor
Gökyüzünün en parlak iki gezegeni, iki iyicil Jüpiter ve Venüs 13 Kasım’da bir araya geliyor.
Venüs sevgiyi, aşkı, insanın estetik ihtiyacını, güzellikten haz alışını, değerlerini, değerlilerini, değer verdiklerini göstermektedir.
Doğrusu Venüs Akrep’te bu dediklerimizi zorluyor, huzuru kaçırıyor. Mesela çocukluktan itibaren kurduğumuz sevgi bağları biricik ve değerli olduğumuz duygusunu vermemiş olabilir. Sevgiye olan ihtiyacımız karşılanmamış olabilir. Maddi manevi bir çok yönden haksızlığa uğradığımızı düşünüyor olabiliriz. Böylelikle hayatın ilerleyen dönemlerinde hep bu eksikliği gidermeye çalışıyor olabiliriz. Bu sebeple yetişkinlik dönemlerinde sevgi bağları kurarken sağlıklı olmayan aşırı sahiplenmeler ve boğuculuğa varan yaklaşımlar ortaya çıkabilir. Ya da mesela maddi konularda hep bir doyumsuzluk görülebilir. Belki de tam da bu sebeplerle değersizlik duygusunu, sevgi eksikliğini maddi şeylerle tamamlayarak güven duygusu tesis etmeye çalışıyor olabiliriz.

Akrep burcunda Jüpiter-Venüs kavuşumu en derin duygulara hatta medeni dünyanın gereklerine uygun olarak üzeri kapatılmış tutku ve ihtiraslara bir vurgu yapıyor. Belkide şimdilerde gizli kalmış sevgi açlığını, değerleri, hayatımızı zora sokan yıpratıcı duygu bağlarını gün yüzüne çıkartıp geçmişin negatiflerini temizlemenin tam zamanıdır? Derinlere gizlenmiş duygulardan kaçmak yerine oraları aydınlatmak ve düzeltmeye çalışmak gerek. Çünkü dünyamızı nefret söylemleri değil SEVGİ kurtaracak. Ayrışmak yerine barışçıl olmak çok değerli. Sevginin iyileştirci gücünü görmek gerek. İşe önce kendimizi sevmekle başlayabiliriz.
Jüpiter’le Venüs tam olarak 13 Kasım pazartesi güneş doğmadan evvel doğu ufkunda izlenebilecektir. Fakat şimdiden bu tablo görülebilir. Psikolojik etkiler de önceden hissediliyor.
Türkiye saatiyle sabah saat 06:45’ten itibaren bir yandan gökte bu muhteşem birleşimi izlemek bir yandan da hayatımıza yeni bir başlangıç çizgisi çekmek ilginç olabilir.
Sabah Yıldızı herkese mutluluk getirsin.
Meral Pala
9 Kasım 2017