Gökyüzünde bugünlerde önemli bir görünüm var. Satürn ve Mars kavuşuma gidiyorlar. Yaklaşık her 2 yılda bir bu iki gezegen gökte yan yana gelmektedir. Kavuşumlar astrolojide yeni başlangıçları işaret eder.

Satürn bizi disipline zorlayan, bazen engeller çıkartan, ciddiye almamız gereken konuları anlatan gezegendir. Mars ise motivasyon kaynaklarımızı anlatan, bizi harekete geçiren, mücadele verdiğimiz konuları anlatan gezegen. Bu iki gezegen malefik-kötücül- olarak kabul edilirler.

Mart sonlarından itibaren Satürn gerilemeye başladı, Nisan ortalarından itibaren de Mars geri hareket etmeye başladı. Şimdilerde her ikisi de düze döndüler ve Yay burcunda-9 derecede- birleşiyorlar. Gerileme sürecinde ilgili konularda bir takım düzenlemeler kaçınılmaz olarak önümüze gelmiş olmalı. İlerlemekte zorlanmış olabiliriz. Eski meseleleri düzeltmek için yoğun çaba sarf etmiş olabiliriz.

Son 4,5 aydır uğraşı verdiğimiz alanda şimdi artık yeni bir form kazanmış olarak ileri doğru adımlar atmaya hazırlanıyor olmalıyız. Belki de bu süreçte yeni bir hayat görüşü edinmiş olabiliriz. Bu yeni bakış açısıyla eğitimle, hukukla veya yurtdışı bağlantılı, yabancı kültürlerle alakalı konularda yeni açılımlar söz konusu olabilir. Bundan böyle somut adımlar atmaya başlayabiliriz. Kontrolü elden bırakmadan cesaretimizi ortaya koymak isteyebiliriz. Kişisel astroloji haritamızda Yay’ın 9 derecesiyle açı kuran gezegen varsa ilgili gezegenin anlattığı konular da açının türüne göre hareketlilik kazanabilecektir.

Tam bugünlerde hayatımızda yeni başlattığımız konular, Satürn-Mars ilk karesinde, Ocak 2017 ortalarında bir testten geçebilir. Gerginlik hissi olabilir. 2017 Mayıs’ının ikinci yarısında, Satürn-Mars karşıtlığında, bir karar verme aşaması olabilir. Seçimler yapmak gerekebilir. Bir sonlanma aşamasına gelinebilir. 2017 Ekim başında ise Satürn-Mars arasında son kare gerçekleşiyor olacak. Strese açık olacağız yine. O dönemde ise hayatımızda şimdilerde başlattığımız işlerin bir sona yaklaştığının farkındalığını edineceğiz. Artık yeni bir şeyler yapma gereği bizi motive edecektir. Harekete geçme dürtüsü yüksek olacaktır. 2018 Nisan’da tekrar Satürn-Mars kavuşumuna-bu kez Oğlak’ta-hazırlık niteliğinde adımlarımız olacaktır.

Malefik gezegenlerin gökyüzünde bir araya gelmesi, kulağa pek hoş gelmiyor doğrusu. Gerçekten de sıkı bir mücadelenin içine girebiliriz. Öte yandan kanımca bu dönemde karamsarlığa ve korkuya kapılmaktansa hayatta mücadele olmadan ilerleme olmayacağını hatırlamakta fayda var. Burada dikkat çekici nokta, Mars ve Satürn’ün Antares yıldızıyla yakın oluşu, başarıya giden yolda aşırı hırslara kapılmanın yıkıma götürebileceğini anlatıyor olması. Önemli başlangıçlar için elimizi kuvvetlendirmeye bakalım fakat takıntılı olmamaya çalışalım. 

İki gezegen yaklaştıkça etkisi daha fazla hissedilir. 24 Ağustos Çarşamba gününde ki tam kavuşuma dek yakınlaşma devam ediyor olacak.

Hepimiz için kolaylıklar ve sevgiler;

Meral Pala

17  Ağustos 2016