Sagittarius2

Ay YAY’da Mars’la beraber
Yine bir dolunay ve zihnimizde karar verilmesi gereken onlarca soru dolanıyor. 22 Mayıs 00:14’te(bu gece) YAY Burcu’da bir dolunay yaşıyoruz. Gökyüzü ışıkları Güneş ve Ay’ın, değişken İkizler ve Yay burçlarında yerleşimi kaygan zeminde dans edermişcesine şartların hiç sabit olmadığını, sürekli bir değişimin olduğunu işaret ediyor. Bir yandan Ay’ın Yay konumuyla geniş resmi görmeye, ufkumuzu açmaya çalışırken öte taraftan Güneş’in İkizler’de yerleşimiyle pratik düşünmeye, olaylara objektif bakmaya davet ediliyoruz.Üstelik Yay’daki Retro-Mars inancımızı, hayat felsefemizi sorgulatıyor. Ay’ın Mars’la sıkı beraberliği bizim rahatlıkla duygusal  tepkiler vermeye sürüklüyor.

İkizler döneminde tarafsız bilgiyle hareket etmeye çalışabiliriz. Oysa ki Yay’daki Ay içinde görüş ve inanışların da yer aldığı taraflı bilgiyi de önümüze getiriyor. Bir karar vermek, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu anlamak için çaba sarf ediyoruz.
Dolunay zamanlarına özgü kararsızlıklar bu defa biraz daha katmerlenmiş gözüküyor. Bu şekilde bilgi yığınlarının altında ezilmek sinir sistemi açısından sağlıklı gözükmüyor.
Retro hareket eden Satürn ve Mars YAY’da, hayat görüşümüzü yeniden şekillendirme aşamasında olduğumuzu anlatıyor. Bu kez dolunay bildiğimiz doğruların farklı boyutunu gördükçe güdüsel tepkiler ortaya koymaya zemin hazırlıyor.
Son 3 haftadır geri harekette olan Merkür’ün BOĞA’da durağan pozisyona geçmesi, değerlerimiz konusunda epece sorgulama yaptıktan sonra zihnin-fazlasıyla-belli bir noktaya odaklanmış olduğunun göstergesi. Sabit bir fikre kilitlenme ihtimali de oldukça yüksek.
Yay-İkizler aksında dolunay eğitim-öğretimle alakalı konularda da bir karar vermeyi gerektirebilir.
Bu değişken ve gergin atmosferde hayati kararlar ALMAMAK akılcı olabilir. En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir denilse de bu değişken şartlarda acil kararlar almamak yerinde olacak gibi gözüküyor;)
Yay Burcu’nda dolunay, özellikle siyatik sinirleri açısından tetikleyici olabilir. Kalça ve uyluk kemikleri de Yay Burcu yönetimindedir. Mars’la beraber oluşan bu dolunay vücudun bu bölgelerini korumaya çalışmamız gerektiğini de anlatmaktadır.
Astroloji haritamızda 1 derece YAY-İKİZLER burçlarını içine alan ev-yaşam alanı- gerginliğe oldukça açık gözüküyor.

Ok Yay’dan fırlamadan sakin kalmayı başarmak önemli. 

Meral Pala
21 Mayıs 2016
Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.