Bogada YeniayBoğa’da Yeniay

Güneş’in Boğa’da seyri devam ederken, burcun 16 derecesinde Ay yenileniyor. Her yeniay, hayatımızda  yeni tohumlar atarak zaman içerisinde yeşertmeye çalışacaklarımızı anlatmaktadır. Boğa’da doğan bir yeniay üstelik tam da burcun ortalarında, güven, sadakat ve barış içinde huzurla yaşama ihtiyacını gündeme getiriyor. Toprağın verimlililiğini, sağlamlığını, güven veren yönünü sembolize Boğa burcu zamanları bizim huzura erme ihtiyacımızın en yükseklerde seyrettiği dönemlere denk gelmektedir. Buna kavuşmak için gereken yegâne şey hayatımızı sadeleştirmek, basitleştirmek, riskleri azaltmak ve doğayla bir ahenk yaratarak ona güvenmek olabilir. Bu kez Boğa’nın yöneticisi Venüs’ün de Boğa’da hareket ediyor olması da bu vurguyu destekliyor.

Yeniay zamanı gökyüzünde Jüpiter ve Plüto ile ayrıca Ay’ın düğümleri ve şifacı Kiron’un da katkılarıyla gökyüzünde rahat bir uçurtma kalıbı olduğu fark ediliyor. Bu yerleşim bize, hayatın içinde kalıcı ve istikrarlı olma gayretimizi ifade ediyor. Gücü ve otoriteyi sembolize eden Plüto hayatımıza geri dönülmez değişimleri kolaylıkla getirebilecek kapasiteye sahip gibi gözüküyor. Başak’ta retro giden Jüpiter de emek verilerek elde edilen zaferlerin işaretçisi olarak yorumlanabilir. 9 Mayıs’ta düze dönecek olan Jüpiter maddi dünyada gelişim potansiyellerinin çok daha rahat ortaya konmaya başlanacağını anlatıyor.

Ankara’ya göre çıkartılan yeniay haritasında ufukta yükselen maceraperest Yay burcuna, yenilikçi ve şaşırtan Uranüs’ten kolay bir enerji akışı var. Sağlamcı Boğa ve risk sever Yay birbirlerini anlamakta zorlansalar da aralarındaki 150 derecelik açı artık bir şeylerin değişme vaktinin geldiğinin işaretçisi. Yükselen derecesi ve şans noktası, Ay düğümlerinin tam orta noktasına düşüyor; bu tablo hayatımızda son derece karmik, kadersel ve kaçınılmaz gelişmelerin tam göbeğinde bulunduğumuzun göstergesi.

Malefik Satürn ve Mars’ın Yay’da geri hareket ediyor olması ileri doğru adımlar atmaya kısıtlar getiriyor. Bu atmosferde sabit Boğa’da oluşan yeniay bizi elimizde hali hazırda bulunan ve köklendirmeye çalıştığımız konular üzerine eğilmeye teşvik ediyor. Kısaca retro gezegenlerin çokluğu bu yeniayda tamamen yeni şeyler yapmaya pek izin vermese de geçmişle hesaplaşmalar yaparak mevcut durumu sağlamlaştırmak için adımlar atabiliriz.

Astroloji haritamızda 17 derece Boğa burcunu içine alan Boğa yönetimindeki yaşam konuları, 6 Mayıs’ta 22:30 sularından itibaren, kök salmaya, güçlenmeye, verim almaya uygun hale geliyor. Özellikle Ay’ın kendini huzurlu hissettiği Boğa’da yenilenmesi umut vadediyor.

Yeniay hayatımızda, aradığımız güveni, uyumu ve ahengi kurmaya yardım etsin.

Meral Pala

6 Mayıs 2016

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.