mercury
Merkür Boğa’da geri hareketine başlıyor. 29 Nisan-22 Mayıs aralığında Merkür’ün geri hareketi hayatımızda değer verdiğimiz, bize güven, kalıcılık ve istikrar duygusu veren konuları gözden geçirme vaktinin geldiğini anlatıyor.

Merkür, Güneş’e en yakın gezegendir. Astrolojide Güneş, bizim hayattaki niyetimizi, bu dünyada ulaşmaya çalıştığımız noktayı ve yaşam enerjimizi nereden aldığımızı gösterir. İnsan düşünen bir varlık ve Merkür de sembolik olarak Güneş’e yakınlığıyla bizi amacımıza götürecek zihinsel faaliyetlerimizi anlatmaktadır. İşte Merkür’ün gerileme dönemleri arada bir şapkayı önümüze koyup hayatta ne yapıp ettiğimizi, hatalarımızı, eksikliklerimizi gözden geçirme zamanlarıdır. Bu yıl Merkür Toprak elementinden burçlarda geri hareket ediyor. Bu, dünyevi işlerimizde, somut şeyler ortaya koymaya çalıştığımız, maddi dünyayla alakalı konularda değerlendirmeler yaptığımızı gösteriyor.

Bu kez Merkür’ün Boğa’da geri hareket etmesi, öncelikle kendi öz değerimizi ve bize değer katan yeteneklerimizi ele alacağımız gösteriyor.  Bu dönemde maddi-manevi değer verdiklerimizin farklı yönlerini görmeye başlayabiliriz. Ayrıca finansal kaynaklarımız ve daha önce yapmış olduğumuz yatırımlar üzerinde değerlendirmeler yapmak durumunda olabiliriz. Kazancımızı ve harcamalarımızı gözden geçirmek gerekebilir. Güvenliğimizi tehdit eden konuları tespit edebiliriz. Astroloji haritamızda Boğa yönetimindeki, yaşam konuları kararlı, sabırlı, sebatlı olduğumuz konulardır. Ancak Merkür retro hareket ederken güven veren, sarsılmaz sandığımız konular yara alabilir.

Merkür astrolojide zihnin çalışma prensiplerini, kendimizi ifade biçimimizi ve ticari faaliyetlerimizi anlatmaktadır. Dünyevi bir burç olan Boğa’da geri hareket eden Merkür pratik hayatın içinde aksaklıklarla karşılaşabileceğimizi anlatıyor. Boğa’nın esneklik kabiliyetinin olmaması problemler karşında alternatif çözümler yaratmakta zorlanacağımızın işaretçisi olabilir.

Bu arada Merkür 9 Mayıs’ta Güneş’le kavuşum yaparak sabahyıldızı konumuna geçiyor. Merkür’ün Güneş diskinin önünden geçişi Dünya’dan gözlemleyebileceğiz, çok ender rastlanan bir astronomik görünümdür.  En son 2006’da gerçekleşmişti ve bundan sonra ki ilk Güneş’in önünden Merkür geçişini görme şansımız 2019’da olacak. Ülkemizden kısmen de olsa bunu görme imkânımız olacak. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler linki tıklayabilirler:  http://www.timeanddate.com/eclipse/transit/2016-may-9

Merkür’ün Güneş’ten önce doğu ufkunda yükselmesi astrolojik olarak, zihnin bilinçten önce harekete geçeceğini gösteriyor. Merkür’ün oryantal konuma geçişi tesadüfi olarak asalet kaybına işaret etmektedir.

İçinde bulunduğumuz dönemde gökyüzünde Mars, Jüpiter, Satürn ve Plüto’nun da geri hareket ediyor olması geçmişe ait konuların fazlaca hayatımızda öne çıktığını gösteriyor. İleri doğru adımlar atmakta zorlandığımız bir süreçte bulunuyoruz. Sürekli geriye dönüşler yapmak durumunda kalıyor olabiliriz.

Merkür geri hareketinde, yatırım yapmak ve özellikle gayrimenkul yatırımı için uygun zamanlar değil. Kendimizi ifade etmekte sıkıntı yaşayabiliriz. Teknolojik aletlerin arızalarına karşı temkinli olmak gerekir. Bu süreçte huzurumuzu bozan konular bizi yeni değerler yaratmaya davet edecektir. Bu noktada Venüs’ün yöneticilik sahibi olduğu Boğa’ya ilerlemesi nisbeten rahatıcı olacaktır, tersliklerin sonucu tatlıya bağlanabilir. 

Yükselen Burçlara göre;

Koçlar, finansal konularda zorlanmaya açıklar. Boğalar, kendilerini ve ilişkilerini sorgulayabilirler. İkizler için yönetici gezegeni Merkür’le arkadan yapılan gizli konuşmalara karşı dikkatli olmak gerekebilir. Yengeçler sosyal çevreyi arkadaşlıkları ve umutları üzerine düşünmeye başlayabilir. Aslanlar kariyere ilişkin konularda ve toplum önünde kendini ifade problemi doğabilir. Başaklar’ın yöneticisi Merkür eğitim faaliyetleri, yurtdışı haberleşmeleri ve hayata bakış açısı üzerine hesaplaşma zamanı olabilir. Terazi’nin eşin maddi kaynakları ve ortak paylaşım konuları gözden geçirmeyi gerektirebilir. Akrep’in ilişkilerinde sadakat ve güven sorunu oluşabilir. Yay için iş yerinde, rutin yaşamın geçtiği yerlerde aksayan noktalar olabilir. Oğlak için kendilerini yaratıcı biçimde ifade etmeye çalıştıkları konularda, çocuklarla ilgili konuların tekrar ele alınması gerekebilir. Aşkta bir şeylerin aksaması muhtemeldir. Kovalar’ın ev, aile, yuva ve yerleşime ilişkin konular vurgu kazanabilir. Gayrimenkul yatırımı yapmak için uygun zamanlar değil. Balık için daha önce yarıda kalmış bir eğitime dönüş olabilir. Yakın çevreyle, arkadaş ve komşularla ilişkiler sorunlu olabilir.

Meral Pala

29 Nisan 2016

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.