starfishÖz Burçla beraber Yükselen Burcu da okuyunuz…

MARS Yönetimindeki Burçlar:

KOÇ ve AKREP Burçları;

Mars’ın 24 Haziran-8 Ağustos arası Yengeç’te düşük çalışıyor olması bu yazın en stresli dönemleri olabilir. Daha sonra 8 Ağustos-25 Eylül arasında Mars Aslan’da iken, çok daha güçlü ve mücadeleci olacaklar. Sahneye çıkmaya, kendini göstermeye hevesli olacaklardır.

Koçlar; içsel olarak 12-17 Temmuz arası Mars Yengeç’te ve Plüton’la zıtlık içinde bulunurken karşıtlıkları dengelemeye çabalarken incinebilir. Kariyer ile mücadele söz konusu olabilir. KOÇLAR Jüpiter’den destek alıyor. Özellikle 9-27 Haziran aralığında Jüpiter’le Uranüs ateş elementinde parlak fikirleri ve yaratıcı kapasiteyi destekler nitelikte duruyorlar. Jüpiter-Venüs kavuşumu Haziran sonları yeni aşklar ve yaratıcı alanda olumlu gelişmeler vadediyor.

Akrepler; için 15 Haziran’dan itibaren Satürn Akrep’e geri geliyor. Mars Yengeç’te ve Plüton’la zıtlık içindeyken zihnen yorucu şartlar var. Eğitim’le ilgili konularda değişiklikler, sonlanmalar olabilir. Bu arada Jüpiter-Satürn arasında sert atmosfer Temmuz sonu ile Ağustos başında mesleki alanda etkiliyor. Toplumsal alanda ilişkilerinde fırsatlar olabilir. Ancak otoriteler tarafından kontrol altında olabilirler. 25 Temmuz’dan  6 Eylül’e kadar Venüs’ün gerileme hareketi ilişkileri, evlilik ve ortaklıkları mercek altına alma zamanı olacaktır. Maddi konularda dikkatli olunması gerekir. 

VENÜS Yönetimindeki Burçlar:

BOĞA ve TERAZİ Burçları;

19 Temmuz ile 6 Eylül arasında Venüs’ün geri hareketi Boğa ve Teraziler için kendileriyle ilgili sorgulamaları beraberinde getirecektir. İlişkilerini, evlilik ve ortaklıkları irdelemek isteyebilir, geri dönüşler yaparak düzeltme yoluna gidebilirler. 8 Kasım’a kadar bu etkiler devam ediyor.

Boğalar; özellikle aile ilişkilerini ele alabilir. Evlerinde estetik düzenlemelere gidebilirler. Temmuz’un ortalarında yakın arkadaşlarıyla ilgili fikirleri değişebilir. Bu gelişmeler hayatı sorgulama ve hayat görüşlerini değiştirmeye zemin hazırlıyor. Uzak yolculuklar temkinli olmayı gerektiriyor. Jüpiter’le 11 Ağustos’tan sonra özgüven tazeliyorlar. Aşkta ve yaratıcı alanda şans ve fırsatlar beklemek gerek. Aşkta ve yaratıcı konularda gelişmeler olabilecektir.

Teraziler; Venüs geri giderken özellikle uzun vadeli hayat planlarında bir takım düzenlemelere gidecekler. Umutları başka yönlere kayabilir.  Sosyal çevreye ilişkin değerlendirmeleri olabilir. Temmuz ortalarından Eylül başlarına dek kendileri ve ilişkilerini değerlendireceklerdir. Bu arada Eylül ortalarından itibaren içe dönme eğilimi olabilir. Aslında Temmuz ortasından itibaren hayat görüşleri değişiyor diyebiliriz. Yolculuk planlarına özenle eğilmeleri yerinde olur. Detayları atlamamaları önemli olacaktır.

MERKÜR Yönetimindeki Burçlar:

İKİZLER ve BAŞAK Burçları; Merkür’ün gerilemesi onların hızlı tempolarını yavaşlatıyordu. Fakat yine de aktif ve çok hareketli günler yaşıyorlar. 24 Haziran’a dek Mars’la yılın en aktif, hareketli zamanları diyebiliriz. Merkür tekrar 17 Eylül’de Terazi’de gerilemeye başlıyor.  9 Ekim’de Terazi’de gerileme bitiyor.

İkizler ; 13 Haziran’dan itibaren bir rahatlama içine giriyor. Ancak yine 17 Eylül’den 9 Ekim’e kadar olan süreçte Merkür geri giderken bu kez yaratıcı yönlerini ortaya çıkartmak için neler yapmaları gerektiğini irdeleyecekler. Kendilerine gurur veren işler ortaya koymak için emek sarf edecekler. Ayrıca aşkta sorgulamalar olabilir. Temmuz ayında maddi konular özel bir dikkat gerektirebilir. Maddi kaynakları değişebilir. Venüs’ün gerilediği Temmuz-Ağustos’ta arkadaşlar ve kardeşlerle ilişkileri yeniden bir düzene koyabilirler. Eylül ayı kariyer ve ilişkiler alanında önemli testler getiriyor.

Başaklar için; 17 Eylül-9 Ekim’e kadar olan dönem sağlığa ilişkin ihmal ettikleri konular olabilir. Mesela bir sağlık kontrolü yaptırmaya karar verebilirler. Temmuz ayında uzun vadeli hayat planlarını kökten değiştirebilirler. Sosyal çevreleri değişiyor. 11 Ağustos sonra Jüpiter’in Başak’a geçmesi çok fazla çalışmayla beraber, fırsatları da getirecektir. Şansı iyi kullanmaları gerek. Sağlığa dikkat etmeleri önemli olacaktır. Çünkü çok çalışmanın neticesinde ortaya çıkan sıkıntılar olabilir. 13 Eylül’deki Güneş Tutulmasıyla beraber Başaklar’ın ilişkiler, evlilik ve ortaklıkları birden gündemin ilk sırasına oturabilir. Hayatlarında radikal farklılıklar olabilir. Büyük çaba var! 25-30 Eylül arası Mars Başak’ta önemli testler olabilir.

JÜPİTER Yönetimindeki Burçlar:

BALIK ve YAY Burçları

Jüpiter’in Başak burcuna geçişi en fazla Yay ve Balıkları etkileyecektir. Çok daha fazla ayrıntıyla uğraşıyor olacaklar.

Ayrıca 19 Eylül’den itibaren Satürn’ün YAY’a geçişi çok daha disiplinli olmaları gerekeceğini anlatıyor.

Yaylar; özellikle Eylül’den itibaren ilişkilerini, evlilik ve ortaklıklarını masaya yatıracaklardır. Aynı zamanda Jüpiter’le kariyer alanında somut başarılara imza atabilirler. Yeteneklerini toplumsal alanda ortaya koyma şansını yakalayabilirler. Her ne kadar şans desek de bu bir sıkı çalışmanın ödülü olarak görülmeli. Temmuzun ortalarında maddi kaynaklarıyla ilgili özellikle ortaklık gelirlerinde çekişme olabilir.  Paylaşımlarda problem çıkabilir. Merkür gerilerken 17 Eylül-9 Ekim arasında sosyal ortamlarda yapacakları konuşmalar, görüşmeler aksama olmaması için mutlaka iki kere kontrolden geçirilmeli.

Balıklar; Yaz aylarında özelikle Ağustos 11’den sonra Jüpiter’in Başağa ilerlemesiyle ilişkilerini sağlam zemine oturtmaya çalışabilirler. Eylül’ün ilk yarısında Jüpiter-Neptün karşıtlığında ilişkiler konusunda gerçekçi olmayı gerektiriyor. Satürn 19 Eylül’den sonra iş veya duygusal ilişkilerinde çatışmaya götürebilir. 25-30 Eylül arasında hayatın pek çok alanında sıkı testler getirebilir.

Eylül sonu ve Ekim’in ilk yarısında yanlış anlaşmalara çok müsait bir atmosfer olacaktır. 13 Eylül’de oluşan Güneş tutulmasıyla evlilik ve ortaklıkları birden önemli hale getirecektir.

SATÜRN Yönetimindeki Burçlar:

KOVA ve OĞLAK Burçları, her ikisi de Eylül’den sonra odak noktalarının bambaşka yönlere kaydığını görecekler.

Oğlaklar, şu dönemde muhtemelen ileri doğru adımlar atmakta zorlanıyorlar. Sebebi Satürn’ün geri hareket etmesidir. 2 Ağustos’tan sonra ektiklerini biçebilirler. Temmuz’un ortalarında ikili ilişkiler önemli hale gelecek. Özellikle 12-17 Temmuz arasında belki de bir karar vermeyi gerektiren durumlar olabilir. 11 Ağustos sonrasında Jüpiter Oğlaklara destek veriyor fakat Eylül ortasından itibaren de bilinçaltına yönelik çalışmalara gidebilirler. Eylül’deki Güneş Tutulması yeni ufuklara yelken açmayı getirebilir. Hayat felsefelerini değiştirme noktasına gelebilirler.

Kovalar için; 8 Temmuz’a kadar Merkür İkizler’de yaratıcı yönlerini daha rahat kullanabilecekler. Aşkta pozitif bir dönem olabilir. Yaratıcı zekâlarını parlattıkları günlerdeler. Temmuz ortalarında iş atmosferinde mücadele yoğun olabilir. İş değiştirmeyi düşünebilirler. Hayatın rutin düzenini kökten değiştirebilirler. Son 3 yıldır kariyerde zirveyi zorlamış olabilirler. Bundan böyle daha çok toplumsal meselelere kafa yorabilirler. Ağustos’ta Venüs geçmişi ve hayatın anlamını sorgulatacaktır. Eylül-Ekim aylarında ise Merkür’le yeni hayat felsefeleri oluşabilir. Tutulmanın da etkisiyle maddi konularda özellikle ortak paylaşımlarda gerçekçi olmaya çalışacaklardır.

GÜNEŞ ve AY Yönetimindeki Burçlar:

Aslanlar; Temmuz ayı içinde kontrol edemedikleri şartlarla karşılaşabilirler. Ruhsal seviyede değişim içindeler. Ağustos’ta maddi konular ve kariyer alanında frene basmaları gerekecek. Belki de değişiklere gidecekler. Son 3 yıldır hayatlarına yeni temeller atmanın mücadelesini vermiş olmalılar. Artık Eylül’den itibaren bir nebze olsun rahatlamayla beraber yaratıcı yeteneklerini hayata geçirmeye başlayacaklardır. Eylül-Ekim dönemi yakın arkadaşlarla ilgili geçmişe dönük konular incelemeye tabi olabilir. Yarım kalmış eğitim konusu varsa tekrar ele alınabilir. Ayrıca Eylül’deki tutulma yine maddi konulara-ortak paylaşımlara vurgu yapacaktır.

Yengeçler için; 21 Haziran’dan başlayarak 1 aylık süreçte dikkatleri üzerlerine çekiyorlar. 24 Haziran’dan 8 Ağustos’a dek duygusal açıdan hassasiyetlerinin yoğunlaştığı bir süreç olacaktır. Özellikle Temmuz ortalarında kendilerini korumaya çalışsalar da değişime direnmeleri kolay değil. Ağustos’tan itibaren, 1 yıllık dönemde eğitim alanında ilerleme kaydedebilirler. Venüs’ün gerilediği Temmuz sonu ile Eylül başı arasında borç verdikleri bir para varsa geri gelebilir. Eski bir yatırım konusu tekrar ele alınabilir. Bu yılın en önemli konusu eğitimle ilgili olabilir. Çünkü hem Jüpiter Başağa ilerliyor, hem de Başak’ta bir tutulma olacak. Satürn Eylül’den sonra iş yükünün artacağını söylüyor. Terfi edebilirler. Kendine fazla yüklenmemek sağlık açısından önemli gözüküyor.

Herkese huzurlu  bir yaz dönemi dilerim.

Meral PALA

Not: Güz döneminde başlayacak eğitim hakkında bilgi için tıklayabilirsiniz:

http://astrolojikosesi.com/2015/06/19/guz-donemi-egitimi/