mercury-retrogradeMerkür Kova’da Geriliyor

Astroloji’de en popüler gezegen Merkür’ün yine yeni bir gerileme dönemi başlıyor. Zihnimizin çalışma şeklini, algımızı, kendimizi ifade biçimimizi anlatan Merkür, hayatımıza sorgulamaları, geçmişe ait konuları, düzeltme gereği olan işleri gündeme getirebilecektir. Kova’daki bu gerileme döneminde buluşçu yanımız ve yaratıcı zekamızla özellikle sosyal alanda, idealistçe yaklaştığımız konularda dâhiyane sonuçlar ortaya çıkabilir. Merkür gerileme hareketi yaparken, gündelik yaşantımızda, bir zihinsel karmaşayla beraber iletişimde pürüzler, teknolojik cihazlarda arızalar, yolculuklar esnasında aksilikler getirebilir. Bu dönemde kontrollü hareket etmek, ihmalci davranmamak, işi şansa bırakmamak isabetli olacaktır.

Bu esnada düşünsel konuları ve gelişme hedeflerimizi sembolize eden Jüpiter’in de Aslan’da geri harekette olması zihinsel-düşünsel konuları irdelediğimizi yepyeni farkındalıklar kazandığımızı gösteriyor. Bir anlamda hayat görüşümüzü yeniden şekillendirmeye çalışıyoruz. Kova burcundaki gerileme tam da Kova’da yeniayla birlikte başlıyor. Bu durumda astroloji haritamızda Kova yönetimindeki konular son derece dikkat çekici duruma geliyor.

Bu dönemde en çok Kovalar ve Merkür yönetimindeki İkizler ve Başak Burçları ile bunların karşıtları Aslan, Yay ve Balıklar etki altındalar.

Bu arada gezegenin gerçek anlamda geri gitmesi söz konusu değil, bizim Dünya’dan bakış açımıza göre bir optik yanılsama söz konusu.  Merkür 11 Şubat’ta, 1° Kova’da düzgün harekete dönüyor.

Bu dönemde yükselen burçlara göre farklı etkiler söz konusu olacaktır. 

Yükselen Koçlar; yeni hayat planları yaparken,  sosyal çevrelerinde yenilenmeler olabilir. Ancak eskiyi de sorgulamaktan geri durmayacaklar. Eğitim yoluyla ufukları açılıyor.

Yükselen Boğalar; hayattaki hedeflerine odaklanıyorlar, yenilik peşindeler, eskimiş konuları elemeden geçirecekler. Yeni kariyer planları yapılabilirler. Yaratıcı zekayı öne çıkartan konulara eğileceklerdir.

Yükselen İkizler için; eğitimle alakalı olarak daha önce bir şekilde yarım kalmış , ihmal edilmiş konular varsa tekrar gündeme gelebilir. Hayata bakış açıları değişiyor, yenileniyor. Hukuki konular varsa buna eğilebilirler.

Yükselen Yengeçlerin; ruhsal seviyede ve daha çok bilinçaltından gelen bir aydınlanma olabilir. Eskide kalmış huzursuz eden konular aydınlanabilir. Maddi konularda çözümlemeler olabilir.

Yükselen Aslan için; ilişkiler,evlilik ve ortaklıklar gündeme oturabilir. Aksayan konular varsa sorgulama ve düzeltme yoluna gidebilirler. Yeni ilişkilerin içine girebilirler. Ya da eski ilişkiler tekrar hayatlarına dönebilir.

Yükselen Başakların; rutin yaşam alışkanlıklarını gözden geçirme ihtiyacı olabilir. Sağlıkla ilgili ihmal ettikleri konulara eğilebilirler. Yeni bir hayat düzeniyle beraber yeni bir iş konusu da gelişebilir.

Yükselen Terazilerin; hayattan daha çok keyif almak için arayışları olabilir. Eski hobilerine eğilebilir veya yepyeni konular bulabilirler. Çocuklarla ilgili konularda gelişme beklenebilir. Aşkta gelişmeler olabilir.

Yükselen Akrepler; hayatına yeni bir temel atmaya, yepyeni başlangıçlara hazırlanıyorlar. Fakat önce aileyle ilgili sorumluluklarına eğilmeleri gerekebilir. Evle ilgili uğraşılar söz konusu olabilir.

Yükselen Yaylar için; kardeşler, yakın dostlar ve komşularla ilgili eski konular birden gündeme oturabilir. Zihinleri çok meşgul olabilir, yeni bir eğitim konusu olabilir. Zihinde aydınlanma söz konusu.

Yükselen Oğlaklar; maddi konularda düzenlemelere gidebilir, yeni kaynaklar yaratabilirler. Bir yatırıma gidebilirler. Aynı zamanda manevi yönden değer yargılarını sorgulamak ve yenilenmek isteyebilirler.

Yükselen Kovalar; hemen her konuda yeni başlangıçlara hazırlanıyorlar, hayata yaklaşımları değişiyor. Bir aydınlanma döneminden bahsetmek gerekir. İmaj tazeleme olabilir.

Yükselen Balıklar; bilinçaltı arınmaya gidiyorlar. Ruhsal seviyede farkındalık kazanmaları söz konusu. Bir yandan da geçmişe ait gizli konuları çözümlemeye çalışabilirler. Rüyalarla gelen mesajlar olabilir.

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.

Meral PALA

20 Ocak 2015

DMA