2 Ağustos’ta Kova Burcu’nun 10 derecesinde Dolunay oluşuyor.

Aslan-Kova ekseninde oluşan dolunay Güneş’in kendi burcunda bireyselliğini, yaratıcılığını ve egosunu en güçlü ortaya koyduğu sırada Ay da zihinsel yaratıcılık ve orijinal fikirler üreterek üst boyutta bir toplumsal yaklaşım içinde Güneş’le karşıtlık yaratıyor. Diğer deyişle bilincimiz dürtülerimize baskı kuruyor. Bireysel yaratıcılığın toplumsal alanda görünürlük kazanması şansı olabilir. Egonun gücüyle var edilen her türlü yaratıcılık zihinsellikle ve iletişim kanallarını kullanarak orijinal biçimde toplumsal alana yansıtılabilir. Bu görünürlük ve yansıma aşamasında bir bireysel ego tatmini getiren bazı lükslerden vazgeçmek gerekebilir. İdealistçe bir yaklaşımı benimsemek konusunda karar aşamasında olmak gerginlik yaratabilir. Dolunay zamanlarında seçim yapmak ve bazı şeyleri sonlandırmak içsel gerilime neden olmaktadır.  Bir yandan güçlü egonun tatmini, diğer yandan egonun geri planda kalmasıyla sosyal çevremize, topluma veya evrene hümanistçe ve bütünü dikkate alan yaklaşım bir çelişki yaratsa da bu süreç sonuçta verimlilik anlamı taşımaktadır.

Dolunay haritasında gökyüzünde hava ve ateş yoğunluğu iletişim, mantık ve akılcılık vurgusu olacağını anlatıyor. Duygu paylaşımları zor olabilir. Ay düğümlerinin Neptün’le T-kare oluşturması duyguların zihinsellikle bir çatışma yaratabileceğini gösteriyor.

7 Ağustos’ta Venüs Yengeç Burcu’na giriş yapıyor.

İlişkileri, evlilikleri, aşkı, sevgiyi, sosyal yaşamı ve değerleri anlatan Venüs, 3 Nisan’da girdiği İkizler’de yaklaşık 6 haftalık bir gerileme yaşamıştı. Bu gerileme esnasında İlişkilerde ve maddi konularda sorgulama, yavaşlama ve aksamalar yaşanmış olabilir. 28 Haziran’da düzgün hareketine dönse bile gerilediği burçta Venüs’ün İkizler’deki gölgelerini görmeye devam edebiliriz. İlişkilerimizde yaşanan problemler nihayet Yengeç’e geçişle birlikte  geride kalıyor. Venüs Yengeç’e geçtikten sonra ilişkilerimizde duygusal ögeler öne çıkacaktır. Korumacılık ve empatik yaklaşımlar olabilir. Ancak biraz alınganlık da beklemek yanlış olmaz. Aşırı duygusallıktan içe kapanma ve kırılgan olma halleri yaşanabilir.

Venüs maddi konuları ve genel olarak değerlerimizi de anlattığına göre, maddi güvenliği sağlama almak için korumacı eğilimlerimiz artabilir.  Ağustos’un 14’ü ile 17’si arasında Venüs; Uranüs ve Plüton’dan oldukça sert etkiler alacak. Bu günlerde değerlerimizle alakalı ayrıca ilişkiler konusunda sınırları zorlamamak en mantıkçı yaklaşım olur. Fırtınanın ortasında strateji değiştirmek uygun olmayacaktır. Sonradan ilişkilerde ve maddi konularda taşların yerlerine oturduğunu görebiliriz. 6 Eylül’e kadar Venüs Yengeç’te kalacak.

8 Ağustos’ta Merkür 1 derece Aslan Burcu’nda düzgün hareketine dönüyor.

Merkür’ün Aslan’da gerilemesi ego ve gurur konusunda epeyce törpülenme yaşandığını anlatıyor. Yaratıcılığımızla gururumuzun okşanması beklenebilir ancak ego merkezli davranışların düzeltmeleri gerekli kıldığını düşünmek gerek. Yaratıcı ve egosantrik fikirlerimiz içselleştirilip en makul şekle bürünüyor olacak. Merkür, 2 Eylül’de Aslan’dan çıkıyor.

17 Ağustos’ta 25 derece Aslan Burcu’nda Yeniay oluşuyor.

Aynı tarihte Satürn ve Mars da Terazide kavuşumda olacak. Bu kavuşum açısı yeniay derecesine sekstil açı kuracak. Mars’ın Terazi’de son derece kontrol altında tutulduğuna ve patlamaya hazır bir bomba gibi duruşuna dikkat çekmek isterim. Bu yeniayda yaratıcılığın çalışma ve disiplinle somutlaşmasını görebiliriz. Merkür’ün Plüton ve Kiron ile net bir YOD oluşturması fikirlerin ortaya konmasını güçleştirebilir. En derinlerde olanı kavramak ve ayrıca iyileşmek için yapmamız gerekeni bulmak çok çarpıcı sonuçlar doğurabilecektir.

Aynı zamanda Aslan’ın, hayattan keyif alma zamanı olduğunu düşünürsek Terazi’deki kavuşumla 60 derecelik açısı,  eğlenceyle sorumlulukları dengeleyebileceğimizi anlatıyor.

23 Ağustos’ta Güneş Başak Burcu’na geçiş yapıyor.

Keytifli, eğlenceli ve gösterişçi Aslan döneminin ardından iş, görev ve sorumluluk odaklı Başak dönemi başlıyor. Egonun ve gururun en yüksek olduğu keyfe düşkünlük döneminin sonuna gelindiğini düşünebiliriz. Biraz da çalışma ve detaylara odaklanma zamanı olacaktır. Geniş görüşlü yanımızı ve vizyonumuzu kullanarak ortaya çıkan yaratıcı faaliyetleri mükemmelleştirme dönemi olacaktır. Aynı zamanda Başak dönemi değişken bir burç oluşuyla mevsimin değişime yüz tuttuğunu anlatıyor. Sonbahara doğru bir adım atmış olacağız.

24 Ağustos’ta Mars Akrep Burcu’na ilerliyor. Mars’ın düşük durumda olduğu ve kendini ortaya koymakta zorlandığı, başarma hırsının baskılandığı Terazi burcundan Akrep’e geçişi son derece konsantre bir eneriyle yaptığımız iş her ne olursa olsun büyük güç sarf edeceğimizi, fiziksel ve ruhsal dayanıklılığımızın sınırlarını zorlayacağımızı anlatıyor. Konsantre vaziyette hedefe kilitlenmek kaçınılmaz diyebiliriz. Her ne pahasına olursa olsun hedefe ulaşmak düşüncesinde olabiliriz. Mars 7 Ekim’e kadar Akrep’te olacak.

Ağustos ayında Venüs ve Mars’ın; dişi ve eril prensiplerin su burçlarına geçşi ilişkilerde duygusal temaları güçlendirecek, hassas ve empatik davranma kapasitesi yükselecektir.

31 Ağustos’ta Ay Düğümleri Akrep-Boğa aksına geçiş yapıyor.

Kadersel Ay Düğümlerinin her 1,5 yılda burç değiştirerek hayatımızda önemli tema değişikliği yaratmaktadırlar.  Akrep-Boğa aksındaki Ay Düğümleri maddi konuları ayrıca sahip olmak paylaşmakla alakalı kadersel temaları önümüze getirebilecektir.  Maddi dünyada somut ve elle tutulur şeyler görmek isterken derin ve gizemli duyguların etkisiyle her şey çok daha karmaşık olarak karşımıza çıkabilir. Basit ve net olmakla sınırları zorlayacak derecede karmaşık haller arasında kalabiliriz. Maddi konularla ilgili alınacak önemli derslerimiz olabilir.

1 Ağustos 2012

Meral PALA

Bütün hakları saklıdır.

2012-2013 Dönemi Astroloji Eğitimleri hakkında bilgi edinmek isterseniz:

http://astrolojikosesi.com/2012/05/25/2012-2013-egitim-donemi-ekimde-basliyor/

Bu yazıyı ilgisini çekeceğini düşündüğünüz kişilere iletmeye çekinmeyiniz.