1 Haziran’da 11 derece İkizler burcunda Güneş Tutuluyor…

30 Mayıs-5 Haziran haftasında Astrolojik Gökyüzü Enerjileri

30 Mayıs Pazartesi, Ay’ın ışığı iyice azalırken, Boğa burcundaki gezegen birikimine Ay da eşlik ediyor. Yeni bir haftaya adım atarken, hafta sonunun devamıymışcasına tembellik etmek, keyifli ve zevk veren alanlara yönelmek isteyebiliriz. Mars’ın da Boğa burcunda yer alması harekete geçmekte zorluk yaratabilir. Astrolojide dişil enerjileri temsil eden Ay ve Venüs’ün Boğa burcunda ilerlemesi ilişkilerde duygusal açıdan rahat ve uyumlu bir atmosfer yaratıyor. Gün içinde öncelikle Mars’a doğru ilerleyen Ay, finansal konularda biriktirmeye yönelik çabalarımıza yön verebilir. Hedefimiz maddi güvenliği bozmamak olacak gibi gözüküyor. Bir yandan da zevklere ve lükse yönelik gereksiz harcamalara girebiliriz. Bu arada Jüpiter Koç burcunun son derecesinde. 12 yıl boyunca bir daha Koç burcunda yer almayacak olan Jüpiter, bu günlerde özgüven ve cesaret gerektiren konularda son bir hamle yapmamıza yardım edebilecektir.

31 Mayıs Salı gün boyunca bir türlü aksiyona geçememekten dolayı şikâyetçi olabiliriz. Aslında yeni girişimlere yönelmemek en doğru tercih olacaktır. Özellikle saat 18:38’dan sonra, Ay’ın boşlukta kalacağını hesaba katarak önemli adımları bir sonraki güne bırakmakta fayda var. Çünkü Ay ışığının bu denli kapalı olduğu zamanlarda başlanan işler sürekli engellere takılabilir. Sıkıntılı biçimde bizi yoran ve devamlı olarak fedakârlık etmemizi gerektiren bir hale gelebilir.

1 Haziran Çarşamba gece yarısı 02:57 sularında İkizler burcuna geçiş yapan Ay, zihinsel olarak daha aktif olmayı getirecektir. Hemen her konuda merakımızın arttığı, hareketliliğimizin yükseldiği bir gündeyiz. Fakat yine de gece yarısı 00:02’de (2 Haziran ) oluşacak Yeniay öncesine biraz da enerjimizi doğru yönlendirmekte zorlanabiliriz.

2 Haziran Perşembe günü; astrolojik açıdan oldukça önemli enerjiler getiriyor. Bu defa yeniay bir Güneş Tutulmasıyla beraber oluşuyor. Her yeni ay astrolojik haritamızda hangi evde gerçekleşiyorsa orada yeni başlangıçlara zemin hazırlanır. Astrolojide Güneş Tutulmaları hayatımızdaki önemli dönemeçlere işaret eder. Tutulmada yaşam veren Güneş’in, Dünya’dan bakış açısıyla kısmen Ay ile örtülmesi neticesinde, Güneş’in enerjisini bir süre için alamayacağız. Bu göksel olay astrolojik haritamızda hangi yaşam alanında gerçekleşiyorsa oraya projektörlerin çevrileceğini düşünmeliyiz. İkizlerde gerçekleşen tutulma ikilemlere düşmemize neden olabilir. Yeniay’ın Satürn ile akıcı bir enerji oluşturması sorumluluk almaya hazırlanırken, tutulma, kurallara başkaldırıları getirebilir. Güç tutkusu asıl motivasyon sebebi olabilir. Bu arada bu tutulmanın ülkemizden gözlemlenemeyeceğini ekleyelim.

Jüpiter’in halen Koç burcunun son derecesinde yer alması sıkışmış bir enerjiyi anlatıyor. Kendimizi merkeze koyarak ileriye atılmak için can atabiliriz. Yeniay’ın da etkisiyle hız kazanmak kolay olabilir.

Bu arada Merkür; kendi burcuna İkizler’e ilerliyor. Bir gezegenin kendi ait olduğu yere ilerlemesi tam kapasiteyle çalışabileceğini anlatır. Fikirlerimizi ortaya koymak çok kolay olacaktır. İletişimde akışkanlık yükselecektir. Fakat Merkür ile Neptün arasındaki gergin açı karışıklıklara ve yanlış bilgi aktarımına neden olabilir. Zihinsel karmaşaya neden olabilir. Ayrıca kısa yolculuklarda risklere karşı dikkatli olunmalı. Ticari faaliyetlerde, alışverişlerde aldanmamaya özen göstermeliyiz. DİKKAT!

3 Haziran Cuma günü, sabah 11:09’de boşluğa düşüyor. Sonuca ulaşmayan işlere girmemek adına beklemekte fayda var. Çok kısa sürede 11:37’de Ay; Yengeç burcuna ilerliyor. Son derece duygusal ve hassas bir atmosfer olacaktır. Bir anne gibi etrafımızdakilere karşı korumacı tutumlar sergileyebiliriz. Neptün ve Ay arasında oluşan rahat açı hassasiyetlerimizi çok yükseklere taşıyor. Fakat Ay’ın Uranüs, Satürn ve Plüton ile birlikte büyük kare oluşturması duygularda gerilim yaratabilir. Aslında bu yerleşim tutulma anında var olan Satürn-Uranüs-Plüton arasındaki açının tetiklenmesine ve duygusal boşalmaya neden olabilecektir. Son derece derin ve iniş çıkışlı bir ruh haline girebiliriz.

4 Haziran Cumartesi günü, Ay tüm gün boyunca Yengeç’te ilerliyor. Bir önceki gün gibi duygusallığın dozunun yüksek olacağını bekleyebiliriz. Ay’ın Kiron ile gerilimi duygusal yaralarımızı deşmeye neden olabilir. Merkür’ün Neptün ile oluşturduğu gerginlik ise mantıklı olmayı güçleştiriyor. Gerçekleri görememek ciddi bir sorun olabilir.

Bugünden itibaren Jüpiter’in Boğa burcuna ilerlemesi önemli bir astrolojik olay olarak değerlendirilmeli. Bu konuyla ilgili detaylı yazıyı önümüzdeki günlerde bu sayfada bulabileceksiniz.

5 Haziran Pazar günü ise, sabah 08:34’ten itibaren Ay Yengeç burcunda açısız kalıyor. Boşlukta kalan Ay duygularımızı dışarı vurmakta sorun olabileceğini anlatıyor. Daha çok içe dönmek isteyeceğiz. Akşam saatlerinde 18:04’ten itibaren Aslan burcuna ilerliyor. Egolarımızı yükselten bu yerleşim aynı zamanda yaratıcı gücümüzü ortaya koymamıza yardım edecektir. Ay’ın Jüpiterle kuracağı stresli açı her şeyi daha da abartmamıza neden olabilir. Zevklere düşkünlük sınırları zorlayacak seviyelere gelebilir.

Bu yazının bütün hakları saklıdır. İzin almadan asla yayınlanamaz.

Meral PALA
Herkese mutlu bir hafta dileğiyle…