2 derece Yay Burcunda Yeni ay
24 Kasım 2022- Saat: 01.57

2 derece Yay Burcunda Ay yenileniyor. Hayatımızın biraz çırpıntılı olacağını gösteriyor. İklimin değiştiğini anlatıyor. Hem gerçek anlamda hem de mecazi olark atmosfer değişken.

Yeni bir bakış açısı ediniyoruz. Hayatımızda bir takım genişleme ve ilerlemeler yaşıyoruz. En çok da bilgi ve bilinç olarak ilerleme yaşıyoruz. Eğitimler, hayat deneyimleri ve farklı kültürleri tanımak yoluyla gelişiyoruz.  Yabancı kültürlerle temaslar olabilir. Bilgilenerek iyi niyet ve bir güven ortaya çıkacaktır.

Gerçeği Zodyağın en neşeli burcu Yay’da yeni ay oluşumu hayata pozitif baktığımızı gösteriyor. Cesaretle yeniliklere yelken açmaya hazırlanıyoruz. Maceracı ruh uyanıyor. Risk alıyoruz. Hatta belki de oynak zeminde gereğinden fazla risk alabiliriz? Zira rüzgarın hangi yönden eseceği belli değil.

Yay’ın yöneticisi Jüpiter Balık’ta  ruhsal gelişim ve verimlilik vadetmektedir. Üstelik yeniay doğarken Jüpiter gerilemesini tamamlıyor. Durağanken enerjisi son derece kuvvetli hissedilir. Jüpiter’in değişken Balık’ta yerleşimi çoklu fırsatlar getirmektedir. Güçlü bir inanç veriyor. Evrenden torpilli olduğumuzu düşünebiliriz. Anlayış, merhamet, yardımseverlik için hazırız. Paylaşıma açığız. Öte yandan bir o kadar da hayalcilik olabilir.

Jüpiter Scheat yıldızıyla birleşiyor. Özgür düşünceyi, farklı fikirler ortaya koymayı işaret ediyor. İmkânsızı başarmakla özdeşleşen bu yıldız değişik düşünüp farklı yerlere varmamıza şans tanıyacaktır.

Yeniay doğarken ülkemizde Başak burcu yükseliyor

Her durumda zihin, mantık, fikirler öne çıkıyor. Çalışma hayatı, çalışan ve işçi kesimi, hizmet sektörü, halkın sağlığı ve hijyen konusu vurgulu. Ticari birlikler, sosyalist partiler,  askeri kuvvetler öne çıkabilir.

İşin gerçeği Merkür Yay burcundayken, pratik fikirler ortaya koymak kolay değil.  Felsefi düşünceler var. Ancak şimdiye odaklanmakta zorlanabiliriz. Hep ileriye, ideallere bakar durumdayız. Zira Merkür Yay’da zararlı çalışmaktadır. Fazlaca derin düşünmek, hemen her konunun tarihçesini çıkarmak bazen işleri güçleştirebilir. İlave olarak Merkür’ün sınırların dışında hareket ediyor olması da zihnin kalıpların dışında düşünmesine zemin hazırlamaktadır. Standart fikirlerin çok ötesindeyiz. Merkür ile Antares yıldızı beraberler. Abartılı ve takıntılı düşünceler olabilir.

Değişken burçlar (İkizler-Başak-Yay-Balık) zihin, düşünceler, bilgi edinme, fikirlerin oluşumu, inançlarla ve felsefelerle ilişkilidir.

Bu süreçte Mars İkizler burcunda geri hareketini gerçekleştiriyor. Gerileme hâlindeki gezegenler hayatımızda ters giden konuları anlattığı gibi yeniden düzenlenmesi gereken şeyler olduğunu da hatırlatır. Çoğunlukla geçmişle ilintili konular problem olarak gündeme gelebilir. Üzerinde çalışılmayı bekleyen işler olabilir.

Mars ve Mars sınırların dışında

Bu dönemde çokça etki-tepki mekanizması çalışabilir. Üstelik Mars’ın Capella yıldızıyla beraberliği bizi hızlıca harekete geçiriyor. Mars ayrıca Bellatrix yıldızıyla birleşiyor. Bu tablo zorluklardan geçerek büyük bir başarıyı da vadediyor.

Yeniay zamanı Retro Mars, Neptün ile sıkı bir kare açı yapıyor. Kararsızlığa meyilliyiz. Haberleşme kanalları zorlanabilir. Yanlış anlaşmalara açığız. Eğitim ve ticari faaliyetlerde gecikmeler, engeller, karışıklıklar görülebilir. Kaygan zemindeyiz. Esnek olmak zorundayız. Bu durumda sabitlenmek pek kolay olmayabilir.

En çok değişken İkizler-Başak-Yay-Balık burçlarının ilk günlerinde doğanlar tetikleniyor.  Ancak herkesin 2 derece Yay burcunu içine alan yaşam alanı (ev) yeni deneyimler için riske davet ediyor.

Ay/Neptün orta noktasına Plüto’nun yerleşmesi sezgi gücü vermektedir.

Venüs ile Jüpiter birbirlerini ağırlama halindeler.

Bu döneme ait yeni oluşumlar, meyvelerini 2024’ün Mayıs ayı sonlarına doğru verecektir.

Bu yeni ay zamanı yaşadıklarımızın zaman içerisinde gelişimini aşağıdaki tarihlerle takip etmenizi tavsiye ederim.

Yay’da yeni ay oluşumu bütün evrene iyimserlik aşılasın.

Meral Pala
Ay Ailesi 2 Derece
Yay’da Yeniay
Yeniay 24 Kasım 2022
İlk Çeyrek 24 Ağustos 2023
Dolunay 23 Mayıs 2024
Son Çeyrek 20 Şubat 2025