Başak’ta Dolunay

2 Mart Cuma gününün erken saatlerinde-03: 51 sularında-gökyüzü ışıkları karşı karşıya geliyor. Güneş duygu ve sezgilerin güçlendiği Balık’ta yerleşiyor. Üstelik gökte Balık burcunda bir gezegen yoğunluğu dikkat çekmektedir. Evrenle bir ve bütün olma gayretindeyiz. Öte yandan Ay zihinsel, analitik ve realist Başak burcunda yerleşiyor. Güdüsel olarak mantıkla ve elle tutulur şeyler yapmayı arzuluyoruz. Bu kez dolunay zamanı duygular ve gerçekler arasında gel-gitler hissetmemiz kaçınılmaz.Değişken şartlar altında kararlar alma çabasında olabiliriz. Ancak Ay’ın dispozitörü Merkür’ün -kendini rahat ifade edemediği-Balık’ta yerleşirken yücelmiş Venüs’le kavuşumu hayal dünyasına çekildiğimizin işaretçişi. Ayrıca Merkür ve Mars arasındaki sertlik zihnin aşırı uyarıldığının ve kaotik atmosferin sembollerle anlatımı. Öte yandan Mars-Merkür teması tartışma ortamlarına çekilebileceğimizin de göstergesi.

Öte yandan Ankara’ya göre çizilen haritada dolunay anında ufukta Oğlak burcu yükselmektedir. Ay-Satürn arasındaki rahatlık kararlı, disiplinli, gerçekçi olmamıza yardım edebilecektir.

Gökyüzünde hava elementinin eksik oluşu çok yönlü objektif bakabilme yetimizi zayıflatıyor. Uranüs-Mars arasındaki rahat iletişim reformist bir atak yapmaya davet ediyor. Gözü karalıklara hazır olduğumuzu da işaret ediyor.

Bir başka açıdan bakarsak, İstanbul’a göre çizilen haritanın ufuk çizgisinde geniş bir vizyonun veren Yay burcunun-son derecesinin- yükseldiğini görmekteyiz. Jüpiter’in Venüs’le son derece rahat -partil- üçgen açı kurması yine hayal gücüne ve derin bilinçaltından yükselen duygulara vurgu yapıyor.

Bu iklimde çelişkide kalmamız güçlü bir olasılık olarak gözüküyor. Sınırlarımızı korumakta zorlanacağımızı anlatıyor. Fakat Oğlak burcundaki Satürn’e sıkıca bağlanmak sağlam bir duruş sergileme imkânı da verebilecektir.

11 dereca Başak’taki dolunay en yoğun Balık, Başak, ikizler ve Yay burçlarını etkiliyor. Ayrıca astroloji haritamızda Başak ve Balık aksını yöneten yaşam konuları ikircikli durumlara açık duruyor.

Dolunayla birlikte hayallerimizin peşinden gidelim fakat açık denizde kaybolmamak için mantıklı olmayı bırakmamalı.

Kararlarımız her ne yönde olursa olsun her daim bize huzur ve mutluluk getirsin.

Sevgiler,

Meral Pala

1 Mart 2018

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.