Duygular mı Mantık mı?

Yengeç’te Dolunay

2 Ocak 2018 Salı sabahı Türkiye saatiyle 05:23 sularında gökte 11 derece Yengeç’te dolunay gerçekleşiyor. Güneş kuralcı, geleneksel, gerçekçi Oğlak’ta ilerliyor. Üstelik de Oğlak’ta gezegen birikimi duyguları bertaraf ederek son derece tedbirli, gerçekçi ve sağlam hareket etmeye davet ediyor. Hayatımızda sınırlarımızı vurgulamaya çalıştığımız bir dönemdeyiz. Otoritemizi güçlendirmeye gayret ediyoruz.  Oysaki duygu dünyamızı anlatan Ay Yengeç’te -kendini en iyi ifade ettiği yerde-duyguların ağır basışına ve sezgilerin gücüne işaret ediyor.Gökte Ay ve Güneş’in zıt burçlarda yerleşmesi bir tezat oluşturmakta. Bir yandan hayatı olabilecek en gerçekçi yöntemlerle yönetme çabasındayken öte yandan dolunayın etkisiyle hislere göre hareket etme eğilimi var.

Üstelik sınırsızlığın, evrenle ‘’bir ve bütün’’ olma duygusu veren, sınırların ortadan kalkışına vurgu yapan gezegen Neptün. Efsunlu Neptün Ay’a -blinçaltının gücüne- tam destek veriyor. Tam da hayatımızda en gerçekçi en planlı olmamız gereken Oğlak zamanlarında sınırlarımızı olabildiğince gevşetmeye çağırıyor.

Dolunay haritasının yöneticisi Jüpiter Akrep’te Mars’la birlik olmuş bilinçdışını aktif hale getiriyor.  Şimdilik bilince gelmemiş yeni başlangıçlara hazırlıyor bizleri.

Gökyüzünde toprak elementinin baskın oluşuna ve özellikle Satürn’ün hayatımıza yeni yeni konularda disiplin getirmeye çok yeni başlamasına rağmen katı kurallar gevşiyor,  duyguların gücü hissediliyor. Hava elementinin eksikliği de olayları mantık süzgecinden geçirmeyi zorlaştırmakta.

Özellikle anneyle ve aileyle ilgili konularda hassasiyetler yükseliyor. Sahiplenme, empati kurma ve koruma güdümüz tetikleniyor. Ev, yuva, yerleşim konuları gündeme taşınıyor. Öte yandan yaratıcı hayal gücü fazlasıyla öne çıkıyor. Uranüs-Merkür teması özgün fikirlerin ortaya çıkışına zemin hazırlıyor.

Özetle bu kez dolunayın etkisiyle ne kadar realist olmaya çalışsak da duygular ağır basacak gibi gözüküyor. Hayatımızda bitişlerin yanı sıra yeni başlangıçlar da beklemeliyiz.

Yeni ayın ilk dolunayı hem de “süper ay” dolarak ifade edilen Ay’ın normalden %14 büyük ve parlak gözüktüğünün altını çizelim. Duyguların zirve yaptığı bu atmosferde mantık ve içgüdüler çelişebilir. Bocalamalarımız ve kararsızlıklar ruhen bir miktar bizi yorabilir.

Yine de zaman tanrısı Kronos(Oğlağın yöneticis) bizi disipline etmek için zorlayacaktır. Yeni bir yıla başlarken dolunay bizi önemli kararlar almaya davet ediyor. Bütün kararlarımız evrendeki mükemmel sistemin işleyişine uyumlu olsun dileğindeyiz.

2 0cak sabahının ilk saatlerinde 5 civarından itibaren tam dolunay Türkiye semalarında izlenebilir.

Mutlu bir dolunay dileklerimle,

Meral Pala

2 Ocak 2018

Yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.