Haziran’da Gökyüzü

2017 Haziran Ayı içinde Ay’ın hangi tarihlerde, hangi saatler arasında boşlukta(*) kaldığını ve gezegenlerin burç ve yön değişikliklerini, tutulmalarla yeni ay ve dolunay zamanlarını burada bulabilirsiniz. Günlerinizi planlarken tablonun sizlere ışık tutması dileğiyle!

Ay, 3 Haziran’da 00:50’den 3 Haziran’da 03:05’e kadar boşlukta, sonrasında TERAZİ burcuna geçiyor.

MARS, 4 Haziran’da YENGEÇ burcuna ilerliyor. Mars burada gücünü göstermekte zorlanıyor. Duygularla harekete geçeceğimiz bir dönem olacaktır. Ev, aile, yuvayla ilgili konular mücadele gerektiriyor. Duygu dünyamızda zorlanmalar söz konusu olabilir. Öfkemizi içe yöneltme eğilimindeyiz. 21 Temmuz’a dek Mars Yengeç’te hareket ediyor.

Ay, 5 Haziran’da 12:00’den 5 Haziran’da 13:47’ye kadar boşlukta, sonrasında AKREP burcuna geçiyor.

VENÜS, 6 Haziran’da VENÜS kendi burcuna BOĞA’ya ilerliyor. İlişkileri köklendirme zamanı. Evlilik ve kalıcı ilişkiler başlatmak için yılın en iyi zamanları. Güven duygumuzu tatmin edebilmek her şeyin önüne geçecektir. Estetik duygumuz yükselecektir. Maddi konularda sağlamcı hareket etmeye çalışacağız. Yatırım yapmak için makul düşünüp isabetli kararlar verilebilir bu dönemde. 5 Haziran’a dek Venüs Boğa’da hareket ediyor.

MERKÜR,  7 Haziran’dan itibaren kendi burcu İKİZLER’de hareket etmeye başlıyor. Zihinsel yönden aktif bir dönem, olaylara objektif bakabiliriz. Kendimizi rahat ifade edebiliriz. Yazılı ve sözlü ifademiz güçlü olacaktır. İkna kabiliyetimiz yükselişte. Sosyalleşmek, yeni insanlarla tanışmak, yeni bilgiler öğrenmeye açık olacağımız bir dönem başlıyor. Ticari faaliyetlerin yoğunlaşması beklenebilir. Merkür 21 Haziran’da İkizler’den ayrılıyor. 

Ay, 7 Haziran’da 03:36’dan 8 Haziran’da 02:00’ye kadar boşlukta, sonrasında YAY burcuna geçiyor.

9 Haziran’da saat 16:11 sularında 19 derece YAY Burcunda bir dolunay oluşuyor. Hayat felsefemizi netleştirmeye çalışacağız. İyimser yönümüz ortaya çıkıyor. Ufkumuzu açacak uzak yolculuklara heves edebiliriz. Akademik bilgileri ortaya koyma zamanı. Uluslararası konularda bilgi akışı ve hareketliliğin artış kaydetmesi beklenebilir. Hukuki konular neticeye bağlanabilir.

Ay, 10 Haziran’da 09:21’den 10 Haziran’da 14:37’ye kadar boşlukta, sonrasında OĞLAK burcuna geçiyor.

JÜPİTER, retrodan düzgün hareketine dönüyor. 6 Şubat’tan beri geri gidiyordu. İnandığımız, bildiğimiz konuları sorguladık. Artık yeni bir bakış açısı oluşturuyoruz. Eğitim-öğretim alanında, yurtdışı bağlantılı konularda, hukuki konularda, uluslararası işlerimizde bir rahatlama, akıcılık söz konusu olacaktır. En çok Jüpiter yönetimindeki  Yay ve Balık burçları bu rahatlamayı hissedecektir. 

Ay, 12 Haziran’da 21:46’dan 13 Haziran’da 02:46’dan kadar boşlukta, sonrasında KOVA burcuna geçiyor.

Ay, 15 Haziran’da 08:41’den 15 Haziran’da 13:19’a kadar boşlukta, sonrasında BALIK burcuna geçiyor. 

NEPTÜN, 16 Haziran’dan itibaren gerilemeye başlıyor. Bilinçaltına yöneleceğimiz zamanlar başlıyor. Ruhsal ve manevi dünyamıza daha fazla yöneleceğiz. Rüyalar, hayal gücü, yaratıcı kapasite canlanıyor. 22 Kasım’da Neptün düze dönüyor.

Ay, 17 Haziran’da 14:34’den 17 Haziran’da 20:56’ya kadar boşlukta, sonrasında KOÇ burcuna geçiyor.

Ay, 19 Haziran’da 22:43’den 20 Haziran’da 00:54’e kadar boşlukta, sonrasında BOĞA burcuna geçiyor.

Ay, 21 Haziran’da 07:26’dan 22 Haziran’da 01:45’e kadar boşlukta, sonrasında İKİZLER burcuna geçiyor.

MERKÜR,  21 Haziran’dan itibaren YENGEÇ’te hareket etmeye başlıyor. Zihinsel faaliyetlerimizi duygular yönlendiriyor olacaktır. Fikirleri ifade etmekte zorlanabiliriz. Evle, yuvayla ilgili konulara kafa yorma zamanı olacaktır. Daha çok aileyle veya duygu paylaşımında bulunabildiğimiz kimselerle iletişim halinde olunacaktır. Dış dünyadan sosyal bağlarımızdan uzaklaşma zamanı olabilir. Olaylara objektif bakmakta zorlanabiliriz. Zira çokça duyguların etkisindeyiz.

21 Haziran’da 13:00 sularında Güneş YENGEÇ Burcunda parlamaya başlıyor. YAZ mevsiminin başlangıcı. Duyguların öne çıkacağı zamanlar başlıyor. İçe kapanma eğilimi olabilir. Koruma ve korunma güdülerimiz canlanıyor. Aileyle özellikle anneyle, annelikle ilgili konular vurgu kazanıyor. Ev, yuva, yerleşim konuları gündeme gelebilir. Anılara ve geçmişe daha fazla odaklanacağız.

Ay, 23 Haziran’da 21:47’den 24 Haziran’da 01:08’e kadar boşlukta, sonrasında YENGEÇ burcuna geçiyor.

24 Haziran 05:32 sularında 3 derece YENGEÇ Burcunda yeniay doğuyor. Eve, aileye, yuvaya ilişkin konulara yeni bir boyut getirme zamanı olacaktır. Örneğin yeni bir eve taşınma konusu gündeme gelebilir. Geçmişe bakışımızı yenileme zamanı olabilir.

Ay, 25 Haziran’da 21:46’dan 26 Haziran’da 01:08’e kadar boşlukta, sonrasında ASLAN burcuna geçiyor.

Ay, 28 Haziran’da 00:13’den 28 Haziran’da 03:42’ye kadar boşlukta, sonrasında BAŞAK burcuna geçiyor.

Ay, 29 Haziran’da 23:36’dan 30 Haziran’da 10:03’e kadar boşlukta, sonrasında TERAZİ burcuna geçiyor.

Ay, 2 Temmuz’da 16:17’den 2 Temmuz’da 20:00’ye kadar boşlukta, sonrasında AKREPİ burcuna geçiyor.

(*) Zodyak’taki turunu 28 günde tamamlayan ve her burçta ortalama 2,5 gün kalan Ay’ın, bir burçtan bir başka burca geçerken, açısız kalarak diğer gezegenlerle ilişki kuramaması, yalnız kalması “boşlukta kalma” hali olarak nitelendirilir. Ay’ın bulunduğu burç, günlük atmosferi anlatmaktadır. Ay’ın boşlukta bulunduğu saatlerde, hayati önemi olan konularda yeni başlangıçların yapılmaması, önemli işlerin veya sonuç beklenen görüşmelerin ertelenmesi uygun olur. Aksi halde girişimler sonuçsuz kalabilir. Ay boşlukta iken, rutin işler devam edebilir. Uzun süredir askıda bekleyen işler için de Ay’ın boşlukta kaldığı saatler oldukça uygundur. Bu saatlerde yeni adımlar atmamaya özen göstermek iyi olur. Ay yeni bir burca girdikten sonra yeni işlere başlanabilir.

Meral PALA