6 Nisan 2012’de saat 22:18 itibariyle 17 derece Terazi’de dolunay gerçekleşiyor. Hayattaki hedef, arzu ve niyetlerimizi anlatan Güneş’in yüceldiği Koç’ta bulunması cesur girişimlere ve biraz da gözü kara atılımlara işaret etmektedir. Ay ise Terazi Burcunda güdüsel olarak dengeli, objektif olmayı, olaylara çift taraflı bakarak adaletli olmanın gerekliliğini vurgulamaktadır. Hassas dengeleri sağlamak için yüksek bir farkındalık geliştirmek gerekir. Dolunayda Güneş ve Ay’ın karşıt duruşu, bilinçli tercihlerimizle, duygusal kararlarımız arasında bir tezat yaratmaktır. Bununla birlikte şartları net biçimde çözümlemeye zemin hazırlar. Öncü burçlardaki bu çekişme hali bir gerginlik nedeni olabilir.

Bu arada Terazi’de bulunan Ay, bir çeşit YOD oluşturmaktadır. “Dünyanın Parmağı” olarak tabir edilen kalıbın tepe noktasında Ay yer almaktadır. Ay’ın Neptün ve Venüs ile 135 derecelik açıları duygusal manada ilişkilerde tam bir sapakta bulunduğumuzu anlatıyor. Duygu dünyamızda çatışma, reform niteliğinde gelişmeleri getirecektir. Venüs –Neptün arasında bulunan partil kare açı ise ilişkilerde ve maddi konularda aldanma, karmaşa ve gerginliğe işaret ediyor. YOD’un olasılıkları mümkün kıldığını da unutmamak gerekir. Bir açılım yaşamayı, sıkıştığımız alanda çıkış yolunu bulmayı sağlar. Bu dolunayda Terazi’deki Ay’ın bir şekilde bir açılım elde ederek ruhu özgürleşmeye götüreceğini söyleyebiliriz. İlişkilerde ve maddi konularda kaosa girdiğimiz noktada çıkış yolunu bulabiliriz.

Dolunay haritasında değişken burçlar arasında büyük kare olduğunu da dikkate alırsak kaygan zeminde sağlam durmanın güç olacağını düşünmek gerek.

Bu arada Ay’ın hava grubundan Terazi‘de olması mantıklı olmaya yardım edecektir. 22 Mart tarihinde yeniayla birlikte atılan adımlar, dolunayla görünürlük kazanacaktır. Karar gerektiren şey hangi alanda olursa olsun yola devam edip etmemek konusunda tam bir dönemeçte bulunuyoruz. İlişkiler yoluyla gerilim açığa çıkabilir. Bu arada Mars, harekete geçmeden evvel detaylarda boğulma riski taşırken, dolunay haritasında tam tepede ve Neptün’le karşıt açıda belirsizlik ve bulanıklıklara zemin hazırlıyor. Savaşma kapasitesini de zayıflatmaktadır.

Terazi burcunda dolunay, “Ben-Sen“ temasının vurgulandığını, ilişkiler, evlikler ve ortaklıklarda bir karar anına gelindiğini anlatıyor. Dolunay, kişisel bir astroloji haritasında hangi yaşam alanlarına düşüyorsa o konuları ele alma zamanının geldiğini anlatmaktadır.

Bütün hakları saklıdır.
Meral PALA