KARİYER SEÇİMİNDE ASTROLOJİDEN NASIL YARARLANILIR?

Kişinin seçtiği meslek ve yaptığı iş hayatında en önemli kararlardan biridir. Doğru meslekte ve/veya işte çalışmak en büyük şanstır.

Genellikle, ekonomik koşullara göre en iyi kazanç sağlayacağına inanılan mesleklere doğru yönelim gösteririz. Yahut günün şartlarına göre popüler meslekler tercih edilebilmektedir. Oysaki bu bakış açısıyla seçilen meslek kişi için yanlış olabilir. Mesela büyük bir müzik yeteneği olmasına rağmen mühendislik okumayı seçen pek çok kişi vardır. Yahut satış ve pazarlama alanında başarılı olma şansı yüksek olan bir kişi, masa başında muhasebecilik yapmaya zorlanarak mutsuz olmaktadır.

Aslında çocukların hayatın ilk yıllarında, bir uğraşı alanına yönlendirilmeleri genellikle ebeveynlerin kararıyla gerçekleşir. Ebeveynler elbette, çocuklarının ileriki yaşamında ekonomik olarak rahat edebileceği, saygınlığı yüksek bir meslek seçmesini arzu eder. Bazen de kendisi için isteyip, elde edemediği mesleği çocuğunun yapmasını ister.

Pek az kişi kendi ruhunu tatmin edecek, yeteneklerini gösterme imkânını elde edecek bir meslek seçebilmektedir.

İşte astroloji haritası kişinin kariyer seçiminde önemli bir yol gösterici olabilir.

Kişinin doğum anına ve doğum yerine göre çıkartılan, gökyüzünde gezegenlerin dizilimini gösteren astroloji haritası, kişinin hayatı boyunca taşıyacağı potansiyel enerjileri anlatır. Bunları hayata geçirmek biraz da kişinin kendisine kalmıştır.

Bu konuda farkındalık sahibi olmak çok önemli kazançtır.

Bu bilinçle yola koyulmak kişinin belki de uzun yıllarını yanlış bir alanda kaybetmesinin önüne geçer.

Kariyer ve ilgi alanlarını tespit ederken astroloji haritasında nelere bakmak gerek?

Genel olarak,

. Doğum Haritasında kişisel gezegenler;

Örneğin Güneş; bir kişinin hayatının ana temasını, gideceği yönü,

Merkür; kişinin zihinsel yapısının nasıl olduğunu,

Venüs; artistik ve sosyal niteliklerini,

Mars; kişinin enerjisini ne tarafa yönlendirebileceğini,

Jüpiter; hayatta hangi alanlarda kendisini geliştirebileceğini,

Satürn, nasıl bir görev bilincine sahip olduğunu anlatır.

. Yükselen Burç ; Kişinin hayata bakış açısı olarak tanımlanabilir.

. Haritada, gezegenlerin dağılımı o kişinin istediklerini yapma kapasitesini veya toplumsal konulara mı yoksa bireysel konulara mı eğilimli olduğunu anlatır?

. Element ve nitelik dağılımı nasıl?

Örneğin,“Ateş” elementi yoğun ise, kişi vizyon sahibi olacak, atılganlık verecektir.

Ya da “Değişken” nitelikler yoğunluktaysa kişinin adaptasyon yeteneği yüksek, esnekliği fazla olacaktır. Ancak kararsızlık sorunu yaşayabilecektir.

. Haritada meslek, para ve çalışma ortamını anlatan, 2-6 ve 10. evler’de bulunan gezegenler ve bu evleri yöneten gezegenler ne durumdadır?

Sonuç olarak astroloji haritası, kişinin ilgi alanlarını , mesleğini belirlemede çok önemli bir yol gösterici olabilir. Bu yolda ilerlerken son derece aydınlatıcı bir fener görevi yapar.

Haritaya bakarak “avukat” veya “müzisyen” olur gibi kesin hükümler vermek yerine kişinin bu hayat yolculuğunda sahip olduğu kapasiteyle hangi yönlere gidebileceğini tespit etmek yerinde olur…

Bilgi ve danışmanlık için:
astrolojikosesi@hotmail.com

Tel:0212 245 43 33
0532 604 67 43

Adres : İnönü Caddesi. Çifte Vav Sokak (Alman Konsolosluğu yan sokağı) üzerinde
Emektar Sokak No:2
Taksim