8 Ekim 2010’dan itibaren Venüs Akrep Burcunda Geri Hareket Edecek

Venüs astrolojide kişinin zevklerini, nelerden keyif aldığını anlatır. Ayrıca ilişkileri, aşkı, evliliği, maddi değerleri, değer yargılarını ve ortaklıkları sembolize eder.

Venüs her 8 yılda bir aynı burçta geri harekete geçer. Bu döngü şematik olarak, aralarında 72 derecelik açılar olan 5 köşeli bir yıldız oluşturmaktadır. Bu döngüler, esasında bütünlük oluşturan bir temanın parçalarını ortaya çıkartır. 5 rakamı, 360 dereceden oluşan dairenin, 72’şer derecelik, 5’e bölümünden elde edilir. “5” rakamı ruhsal öğretilerde, yapmak, ortaya çıkartmak, şekil vermek ve inşa etmeyi sembolize eder.

Güneş ve Ay hariç, tüm gezegenler belli süreler için geri hareket ederler. Aslında bu, bizim dünyadan bakış açımıza göre onları öyle algılayışımızdan kaynaklanır. Gerçekte gezegenin geri gitmesi söz konusu değildir. Bize göre yön değiştirmeden önce bir süre için durağan kalır. Bu süreçte gezegenin anlattığı konular derinlik kazanır. Enerji içselleşir ve içerde yoğunlaşarak gizli kalmış potansiyelleri çok güçlü bir şekilde açığa çıkartır.

Astrolojik açıdan gezegenin geri hareket etmesi onun gerçek fonksiyonunu ortadan kaldırmaz, ancak büyük ölçüde değişikliklere neden olur. Söz konusu gezegen bir anlamda özgürlüğünü kazanır, özelliklerini alışılmışın dışında, farklı yollardan ifade etmeye başlar.
Bir kişinin doğum haritasında geri giden bir Venüs, ilişkilerde sıra dışı bir yaklaşımı anlatabilir. İçerde hapsedilmiş enerji, bir noktadan sonra özgürleşmeyi getirecektir.

Gezegenlerin kişinin doğum anında bulundukları konumlar onun hayat akışında karşılaşacağı potansiyel enerjileri anlatır. Yaşamı boyunca, gezegenlerin belli an içinde bulundukları konumlar da hayatının akışına etki eder. Mesela, Venüs Akrep burcunda ilerlerken bir kişinin astroloji haritasında, gezegenin hareket ettiği ev, gezegenin doğum haritasında bulunduğu ev ve yönettiği evler etkilenir. Herhangi bir burca giriş yapan gezegen etkisini, o burcun özellikleriyle hissettirmeye başlar. Durağan pozisyona geçince gezegenin enerjisi yoğunlaşmaya başlar. Hangi gezegense onunla ilgili konular inanılmaz bir şekilde, hayatımızda ağırlığını hissettirmeye başlar. Haritada diğer koşullara bağlı olarak akıcı enerjiler söz konusuysa olumlu etkiler alırız. Haritada sıkışmış enerjiler, zorlayan açılar varsa gezegenin durağan pozisyona geçtiği dönemlerde, bastırılmış enerjiler birer birer görünür hale gelmeye başlar. Gezegen geri harekete geçice de krize götürür. Burada krizden kastımız hayatınızın o alanına her şeyden daha fazla önem ver önem verilmesi gerekeceği anlamındadır.

9 Eylül’den beri Akrep Burcunda ilerleyen Venüs, 8 Ekim’de tarihinde Akrep’in 13 derecesindeyken geri harekete başlayacak. Bu gerileme sürecinde 9 Kasım günü yönetici olduğu Terazi burcuna dönecek ve bu dönemde Venüs’ün Akrep’te iken yarattığı tema tamamen değişecektir. Terazi burcunda ilerleyen Venüs ilişkiler, evlilikler, ortaklıklar açısından verimli olabilir. Daha önce yara almış ilişkileri objektif olarak algılama ve rayına oturtma imkânı olabilir. 18 Kasım’dan itibaren tekrar ileri harekete dönecek olan Venüs, 1 Aralık 2010 itibariyle Akrep’te ilerlemeye devam edecek. 8 Ocak 2011 tarihinden itibaren de Yay Burcuna ilerlemiş olacak.

Venüs, Güneş’in etrafında 225 günde tam dönüşünü gerçekleştirir. Kendi ekseni etrafında ise 243 günde döner. Yaklaşık 18 ayda bir geri harekete geçer. Bu süreç yaklaşık olarak 6 hafta devam eder. İşte bu dönemlerde astrolojik bakımdan, Venüs enerjisi yaban yönlerini ortaya çıkartacaktır.
Venüs kendi burcunda, Terazide eşitliği, adaleti, uyumu, dengeyi, ilişkilerde harmoniyi ve estetiği sembolize eder. Yine yönetici konumunda olduğu Boğa Burcunda maddi konularda güveni arayışını ve verimliliği anlatır.

Estetiği sembolize eden Venüs, geri giderken sanatsal konularda faaliyet gösteren kişiler içinse güdüsel olarak son derece özgün bir yaklaşımı, farklı bir tarz yaratmayı getirebilir. Örneğin, resim yaparak hayatını kazanan bir ressamın, Venüs Akrep’te gerilerken yarattığı eserinde hiç denenmemişi deneyebilir.

Bu dönemde, Venüs’ün geri gidişi esnasında, romantik ilişkilerde içsel olarak derinlik, tutku ve cinsellik ağır basabilir. Kişi eşini, ortağını yeniden değerlendirmeye tabi tutmak isteyebilir. Ayrıca, Venüs’ün geri gidişi sırasında yapılan bir evlilik içsel dinamikleri sıra dışı bir evlilik olabilir. Bu dönemde eski bir ilişkinin tekrar hayatınıza girmesi de beklenebilir.

23 Eylül sonbahar ekinoksuna yaklaştığımız şu günlerde, Güneş eşitlik ve denge burcu olan Terazi’ye ilerliyor. Ekinoks zamanları yeryüzünde gece-gündüz eşitliğinin de yaşandığı günlerdir.
Güneş’in Terazide ilerleyeceği 23 Eylül – 23 Ekim arasında, bu yıl her zamankinden farklı olarak ilişkilerde uyum ve dengeyi sağlamanın zorlaştığını düşünenler olursa sorumlusu Akrep’te geri hareket eden Venüs olmalı!

Aslında, Venüs’ün geri hareketi esnasında, yerine göre, sanatsal kapasitenin farklı yollarla ortaya çıkışı verimli bir dönem olarak nitelendirilebilir. “5” ilkesini düşünürsek, kişinin içinde adeta uyuyan bir enerjinin açığa çıkması, bir şeyin somut olarak hayata geçirilmesi, gerçeklik kazanması anlamına gelmektedir.

Bu arada gündelik hayatın içinde mesela, kuaföre saçınızı kestirirken her zamankinden farklı bir tarzı kabul edemeyecekseniz, Venüs geri giderken bu işi ertelemeniz yerinde olur. Çünkü kuaförünüzün kendi yaratıcılığını sıra dışı yöntemlerle ifade etme arzusu sizde hayal kırıklığı yaratabilir. Mesela, daha önce hiç kullanmadığınız bir tarzı uygulamak isteyebilir.

Maddi konular, yatırımlar ve gayrimenkul alımı için de, Venüs’ün geri gittiği dönemler önerilmez. Bu dönemde Dünya ekonomilerinde parasal konularla ilgili sorunlar bir miktar daha sertleşebilir. Ya da politik ilişkilerde zorlanmalar söz konusu olabilir.
Önümüzdeki dönemde kredilerde sorunlar ortaya çıkabilir ve ortaklıklardan elde edilecek kazançlar zorlanmalara neden olabilir.

Bundan önce, Venüs AKREP burcunda geri hareketini 2002 yılında 10 Ekim ile 21 Kasım arasında gerçekleştirmişti. O dönemdeki, ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili gündeminizi bugünlerde tekrar karşınızda bulabilirsiniz. Ya da maddi konularda aldığınız kararların yankılarını bugünlerde tekrar karşınızda bulursanız şaşırmayın!

Meral PALA

21 Eylül 2010

Bu yazının tüm hakları saklıdır. İzin almadan kullanılamaz.