Dilerseniz bu sayfaya abone olarak gönderileri erken okuyabilirsiniz!

Güneş Tutulmasının Kişisel Etkileri

10 derece Boğa burcunda oluşan tutulmayı bir önceki yazımda ana tema olarak aktarmıştım. Yaklaşık son altı aydır tutulmanın etki alanında yaşıyoruz. Önümüzdeki altı aylık dönemde de yaşamaya devam edeceğiz.

Daha da geniş bir çerçeveden bakarsak bu tutulmayla (yeni ay) oluşan Ay ailesi çerçevesinde bir değerlendirme yapalım. Dokuzar ay aralıklarla ilkdördün, dolunay ve son dördün evrelerine geleceğiz. İlk olarak şimdilerde yaşanan yeni oluşumlar 2023’ün Ocak ayı sonunda Boğa’da ilk dördün fazına ulaşıyor. O tarihlerde ideallerimize göre somut adımlar atarak hayatımızı geliştirme gayretinde olacağız. Daha sonra 2023 Ekim sonu yine Boğa’da Jüpiter’le dolunay fazı oluşuyor. Bugün ektiğimiz tohumlar görünür olacak, verimli hale gelecektir. 2024’ün Temmuz sonunda ise Boğa’da son dördün evresi var. Bugünün tohumları büyük ölçüde görevini tamamlamış olacaktır. Artık yeni tohumlar ekilmesi gerektiğini idrak ediyor olacağız.

Yeri gelmişken altını çizmek istediğim bir nokta var. Gökyüzünü takip edenlerin muhakkak günlük tutmalarını öneriyorum. Zira tarihleri akılda tutsanız da herhangi bir sürecin içinden geçerken yaşanan duygu-düşünceler hafızadan silinir. İleriyi anlamak için şimdiyi not etmek çok iyi olur.

Yükselen burcunuza göre tutulma size neler söylüyor dersiniz?
Bu arada öz burcunuzu da okuyabilirsiniz…
Uygun görürseniz bu sayfayı paylaşınız…

Yükselen Koçlar tutulma ile maddi özgürlük elde etme çabasındalar. Finansal durumda çalkantı olabilir. Yeni değerler edinmekteler. Yetenekleriyle değişik yollardan gelir yaratabilirler. Denemedikleri konulardan kaynak yaratabilirler. Bakış açıları iyimser. Evrenin getireceklerine güven duyuyorlar.  Geleceğe dair planlarda taşlar yerine oturacaktır.

Yükselen Boğalar hayata farklı bir penceren bakmaya başlıyor. Aydınlanma yaşıyorlar. Gerçeği 2018’den beri Uranüs Boğaları çok değiştirdi. Bu tutulma ile daha da perçinleniyor. İlişkilerine odaklanabilirler. Maddi konularda risk alabilir, yatırım yapma düşüncesiyle krediye başvurabilirler. Arkadaşlıklar iyi hissettirecektir. Toplumda mevki elde edebilirler. Özellikle 29-30 Nisan ve 1 Mayıs’ta doğanlar için önemli bir hayat dönemeci.

Yükselen İkizler bir takım gizemleri çözüyorlar. Bulanık olan meseleler aydınlanmaya başlıyor. Bir anda sis perdesinin kalkmasıyla gerçekler ortaya çıkıyor. Duygusal ve profesyonel beraberliklerde değişken şartlar olabilir. Eş veya ortağın hayatındaki genişlemenin yansımaları olumlu olacaktır. Kariyerde fırsatlar olabilir. Yabancılarla temaslar kadersel gelişiyor.

Yükselen Yengeçlerin arkadaşlıkları gündemin ana konusu. Sosyal çevrede beklenmedik durumlar olabilir. Yeni insanlarla yeni oluşumlara zemin hazırlanıyor. Gelecekten beklentileri farklı bir yöne evriliyor. Rutin düzende değişime açıklar. Bakış açıları pozitif. Hayatın getireceklerine teslim vaziyetteler. Ufuk açıcı bir atmosfer var. Maddi paylaşımlarda disiplinli olmak gerekiyor.

Yükselen Aslanlar geminin rotasını aniden farklı bir yöne çevirebilirler. Hayat boyu emin adımlarla ilerledikleri rotayı yeniden çiziyorlar. Hayattan keyif alacakları uğraşılar olabilir. Mesela bir dil öğrenebilirler. Aşkta yeni deneyimlere açıklar. Finansal konularda pozitif gelişmeler olabilir. Bilinçaltını yoran korku ve baskıdan kurtulabilirler. Ruhsal rahatlamalar olacaktır. İlişkileri teste tabidir.

Yükselen Başaklar değişmez dedikleri hayat felsefesini yeniden oluşturma aşamasındalar. Gerçeği 2018’den beri aydınlanmalar yaşanıyor. Yabancı kültürlerle temasları değişimin sebebi olabilir. Belki yabancı bir ülkede yerleşmeyi bile düşünebilirler. Evde-yuvada iyimser bir hava hâkim. Evlilik ve/veya ortaklıkları karşılıklı anlayış ve özveri istiyor. İş yükleri var. Sağlığa özenli olmalılar.

Yükselen Teraziler finansal konularda ilginç, sürpriz gelişmelere açıklar. Ortaklı gelirleri varsa beklenmedik durumlar oluşabilir. Eşin/ortağın geliri gündeme gelebilir.  Bu arada derinlerde gizlenmiş duygular tetiklenebilir. Aniden korkular uyabilir. Ayrıca bir eğitim konusu söz konusu. Yabancılarla iletişimleri olabilir. Hayal gücünü ve yaratıcı yeteneklerini verimli hale getirebilirler. Aşk hayatı kadersel gelişmelere açık. Çocuklarla ilgili somut gelişmeler var.

Yükselen Akreplerin odak noktasında ilişkiler olacaktır. Evlilik ve ortaklıklar elektrikli gelişmelere açık vaziyette. Açık ve net diyaloglar ayna gibi farkındalık yaratacaktır. Herhangi bir konuda danışmanlık alanlar bu dönemde çarpıcı gerçekleri görebilecektir. Romantik ve duygusal bir dönem yaşıyorlar. Yaratıcı yönleri besleniyor. Duygu paylaşımları onlara iyi gelir. Yuvada-aile-yerleşim konusunda köklü bir yapılanma var.

Yükselen Yaylar hem iş hem ev olarak rutin yapıyı yeniden tasarlamakla meşgul olabilirler.  İş hayatında daha fazla teknolojiyi kullanacakları bir oluşum söz konusu.  İlişkilerinde iyimserliklerini koruyorlar. Hayatta belli riskler almaya hazırlar. Ebeveynlere karşı son derece anlayışlı ve özveriyle yaklaşıyorlar. Aile içinde karşılıklı duygusal paylaşımlar olabilir. Uzun vadeli anlaşmalar, kalıcı imzalar atılabilir.

Yükselen Oğlaklar planlı-programlı yaşantılarına sıra dışı yenilikler katmaya hazırlar. Denenmemiş olana sıcak baktıkları bir süreçten geçiyorlar. Özellikle çocukları varsa onlarla ilgili yenilikçi adımları olacaktır. Yaratıcı yönleri sıra dışı bir ifade buluyor. İlginç bir çıkış yapmaya hazırlık var. Zaratıcı fikirler var. Bunları hayata geçirmenin yolunu araştırıyorlar. Maddi sorumluluk alabilirler.

Yükselen Kovalar kökten başlayan bir yenilenme sürecindeler. Aile içinde kimi huzursuzluklar yeni bir temel atma sürecini kaçınılmaz kılıyor.  Sorumlulukların artmasıyla yeni bir yapılanma ihtiyacı doğmaktadır. Maddi konularda ilerleme beklemek gerekir. Yeteneklerinden kazanımları olabilir. Yeni sosyal bağlar kurulabilir. Hayatlarına yabancı insanlar girebilir. Gelecekten beklentileri yükseliyor.

Yükselen Balıklar’ın bu dönemde zihninde ilginç yaratıcı fikirler oluşuyor. Hayata geçirebilirler. Eğitim hayatının içinde olanlar için sürpriz gelişmeler söz konusu. Yaratıcılık ve hayal güçleri yükselişte. Korkuları aşmak iyimserliği geliştirecektir. İlişkilere pozitif yaklaşıyorlar. Anlayış ve özveri gösterebilirler. Romantik bir hava var. Mesleki faaliyeti olanlar için değişkenlik, genişleme, açılım beklemek gerek. Sanatla uğraşanlar açısından verimli bir dönem.

Not: Tutulmanın gezegenlerinize temasları varsa neler beklemelisiniz? Ayrıca 16 Mayıs’ta yakıcı duyguları gün ışığına çıkartan Akrep’te bir Ay Tutulması var. Merak ederseniz hepsini e-kitapta bulabilirsiniz.  Aşağıdaki linklerden  edinmek mümkün.
Ay’ın Gizemi-Meral Pala-D&R
Ay’ın Gizemi-Meral Pala-Google Play
Meral Pala