Kadersel Gelişmeler

Önemli Not: Dilerseniz bu sayfaya abone olarak gönderileri erkenden okuyabilirsiniz!

19 Kasım Cuma günü saat 11.57 sularında Boğa burcunda bir Ay tutulması yaşıyoruz. Ay tutulmaları hayatın dönüm noktalarına geldiğimizi işaret etmektedir. Seçimler yapmak, kararlar almak durumundayız. Yoğun duygusal deneyimlerden geçtiğimiz bu Akrep döneminde Ay’ın Boğa’da tutulması sağlam durmaya, istikrarlı adımlar atmaya davet etmektedir.
Venüs yönetimindeki Boğa burcu kalıcı, güvenli, huzurlu bir limana ihtiyaç olduğunu anlatıyor. Yaklaşık 1 aydır duygusal fırtınalardan geçiyoruz. Güneş’in Akrep’te ilerleyişi bilinçaltındaki birikintileri su yüzüne çıkartıyor. Belki yıllarca halının altına süpürülmüş konular gündeme geliyor. Yorucu duygusal bir iklim var. Öte yandan derin bir kavrayış geliştiriyoruz. Farkındalığımız yükselişte.
Ay tutulmasıyla görünenin ardındaki sırlar ortalığa saçılıyor. Hayatı sadeleştirmek ve bizi zehirleyen ne varsa hayatımızdan atmak zorunda olduğumuzun ayırdına varıyoruz. iyileşmek için eski yüklerimizden kurtulmanın savaşını veriyoruz. Sakin ve güvenli bir limana sığınmaya çabalıyoruz. Hayat yolculuğumuzu zora süren dikenleri kesip atmak gerekiyor. Gerçeklerle yüzleşme zamanı.
Bu Ay tutulması zamanı Venüs’ün Oğlak’ta yerleşimi planlı  olma çabalarımızı göstermektedir. Ancak Venüs-Uranüs arasında rahat bir enerji akışı var. Uranüs astrolojide bildiklerimizin dışında deneyimler getirmektedir. Klasik yolların dışına çıkmaya hazırız. Yenilikçi tecrübelere açığız. Üstelik Venüs sınırların dışında yerleşiyor. Değerlerin, finansal konuların sıra dışı gelişmelere açık olduğunu not edelim. Bilindik bir iklim değil.
Üstelik Venüs/Satürn orta noktasında Plüton var. Klasiklerimiz dönüşüyor. Venüs/Ay orta noktasında da Neptün var. Duygular ve sezgiler güçlü. Yaratıcı hayal gücü aktif olabilir. Anlayış gösterme becerilerimiz yüksek.
Hayatta her zaman farklı bir sonuç almak için farklı yöntemler bulmak gerekir. Her şeyi aynı yaparak farklı bir sonuç beklemek safdillik olur. Zaten Aralık ayının 19’undan itibaren Venüs Oğlak’ta geri hareketine başlıyor. Yeni klasikler yaratmaya çabalayacağız.
Üstelik Kova burcundaki Jüpiter’in gökyüzü ışıklarına doksan derecelik açılarla bağlanması ne yaşıyorsak her şeyi büyütüyor. Farklı bakış açıları geliştirmek durumunu anlatıyor. Jüpiter eski sabitlerimizi kırmak için motivasyon aşılıyor.
Bu dönemde duygusal dalgalanmalara açığız. Mars-Uranüs karşıtlığı da uyanışlar getiriyor. Ruhen yorulduk belki. Artık barış istiyoruz. Hayat bize seçenekler sunuyor. Kararlar bize ait. Yeni yol ayrımlarına geldik. Tutulma bir takım kararlar almak zorunda bırakacaktır. Özlediğimiz huzura ermek için eski kalıpları değiştirmek kaçınılmaz.
27 derece Boğa’da Ay tutulması Algol yıldızıyla birleşiyor. Algol gökyüzünün zorlayıcı yıldızlarından birisi olarak etiketlenmiştir. Dişi enerjinin tutku ve yoğunluğunu anlatır. B.Brady’e göre yapıcı veya yıkıcı olarak kullanılabilir.
Kişisel haritalarda 27 derece Boğa-Akrep ekseninde gezegenleri ve/veya kişisel noktaları bulunanlar için kadersel gelişmeler beklenebilir. Finansal konular bu dönemde stresli olabilir. Yetenekler ortaya çıkabilir. Zira Boğa arketipi değerler, maddi konular ve birikimleri işaret etmektedir. Öte yandan estetik algımız değişebilir. Haritada Boğa ve Akrep burcunu içine alan evler  mercek altında olacaktır. Önemli yol ayrımları, bitişler ve başlangıçlar olacaktır.  Yorucu duygulardan çıkmak için gerçekçi bir duruş sergilemek, Algol’un yapıcı yönünü değerlendirmek gerekir. Yıkıcı olmamaya bakmalıyız.
Ülkemizin haritasında onbirinci eve düşen Ay tutulması seçilen partiler, yerel hükümet, yasama organları, dernekler, büyük organizasyonları öne çıkartıyor. Ülke olarak gelecekten beklenti ve umutlarımız konusunda gerçekçi ve yapıcı olmak gerekiyor. Sivil toplum kuruluşları da bu dönemde mercek altında olabilir.
Boğa’da Ay tutulması ülkemize ve dünyaya barış ve huzur getirsin.
Meral Pala