Terazi’de Yeni Ay

Önemli Not: Dilerseniz bu sayfaya abone olarak gönderileri erkenden okuyabilirsiniz!

Yeniay zamanları taze başlangıçlara işaret etmektedir. 6 Ekim saat 14.05 sularında eşitliğin sembolü Terazi burcunda bir yeniay oluşumu var. Mücadele gezegeni Mars’la beraber doğan yeniay hayatımızda ilişkileri öne aldığımızı, eşitlik, denge ve ahenk yaratmak için çaba gösterdiğimizi anlatıyor. Bu esnada gökte hava elementinin hâkimiyeti ve ateşin yoksunluğu göze çarpıyor.

Hava elementinin baskın olması bolca yaratıcı soyut fikir geliştirdiğimizin işaretidir. Ancak ateş elementinin eksik olması kendimize olan inancı, güveni yok ediyor. Fikirlerimize sarılıp büyüterek yayma şansı bulamıyoruz. Büyük resmi göremiyoruz. Taze yaratıcı fikirlerimizle can alıcı bir bakış açısı oluşturamıyoruz.

Üstelik Merkür de Terazide geri hareketini gerçekleştiriyor. Fikrimizi ortaya koymak, kendimizi ifade etmekle ilgili sıkıntılar olabilir. Kafamızda onca yaratıcı fikir dolanıp dururken bir türlü sağlıklı değerlendirme yapamıyor olabiliriz. Merkür ve Retro Neptün arasındaki karmik açıyla hayal gücünün zenginliğinden bile rahatsız olabiliriz. Çıkış noktasını bulmak güç  geliyor. Hayallerimiz kırılabilir.

Sosyal gezegenler Jüpiter ve Satürn’ün de gerilemesi her şeyin üstüne tuz-biber ekiyor sanki. Kova burcunda gerileyen Satürn ile Jüpiter buluşçu zihnin aktif ancak fikrimizin henüz olgunlaşmadığını gösteriyor. Bu yeniay bir erken doğum etkisi yapıyor gibi düşünebiliriz.

13 derece Terazi’de yeniay oluşumunun Retro Uranüs ile kurduğu kadersel bağlantıyı dikkate alınca önümüzdeki tablonun çok da parlak olmadığını çıkartabiliriz. Değerlerimizde kökten değişimler olurken hayatımızda nasıl bir denge yaratacağımızı çözmek pek de kolay olmuyor.

Bu arada Terazi burcu iyicil Venüs yönetimindedir. Venüs Akrep burcundaki yolculuğunun neredeyse sonlarına varmış durumda. Hayatımızda ilişkiler oldukça yıpranmış, ciddi yaralar almış olabilir. Bir iyilik, güzellik ararken hırs, ihtiras, kıskançlık gibi duygulara yenik düşebiliyoruz. Ek olarak Venüs Toliman yıldızıyla beraber, hayat dersleri alıyoruz.

Kişisel astroloji haritamızda 13 derece Terazi burcunu içine alan yaşam alanı yenilikçi, dengeleyici ve uzlaşmacı olma çabalarımızı anlatıyor. Terazi arketipi barışçıl olmayı arzuladığımızı anlatıyor.  Fakat uygulamada sıkıntılar söz konusu olabilir. Fikirler havalarda uçuşurken belki verdiğimiz sözleri tutamıyoruz. İlişkilerimiz zedeleniyor. Retro gezegenlerin çokluğuyla sürekli geçmişe takılıyor olabiliriz.

Başkalarının ihtiyaçlarının çok farkındayız ancak kendi reddedilme korkumuzun da açığa çıktığı bir dönemdeyiz. Zira retro Kiron yeniay oluşumuna karşıtlık yaratıyor. İşbirliği yapmakta zorlanabiliriz. Tam da bu noktada içimize dönüp, kendi potansiyelimizi keşfetmeyi denemeliyiz. İlişkilerimiz yoluyla şifalanmaya çalışabiliriz. Böylece cesaretsizliğimizi yenebilir, eşitlik ve adalet anlayışımızı yükseltebiliriz. Zamanla başkalarından destek alma-destek verme aşamasına geçebiliriz.

Terazi’de yeni ay vatanımızda huzur, denge ve eşitlik için çabaladığımızı anlatıyor. Ülke olarak geçmişimizle barışmak, dış ilişkilerde sağlam durmayı getirecektir.

Terazi’de yeniay doğarken evet belki çok hızlı hareket edemiyoruz. Hayatımızdaki ilerlemeyi hemen fark edemesek de derin düşünmek bize ilerde çok şey katacaktır. Aksi halde zihnimizdekiler uçuşup giden balonlar gibi kaybolabilir. Düşündüklerimize önce kendimiz inanmalıyız ki başkalarına güven verebilelim. Biraz zamana ihtiyaç var.

Fikirlerimizin havada asılı kalmaması için kendimize ve başkalarına süre tanımak, önce inanmak ve gelişmeleri zamana yaymak en iyi seçim olacaktır. Terazi arketipi duyguları bertaraf etmeyi, mantıkçı ve medeni olmayı öneriyor.

Terazi’de yeniay herkese sağlık ve mutluluk getirsin…

Meral Pala