Ufuk Açan Tecrübeler

https://youtu.be/XzneR96a55M

Önemli Not: Bu sayfaya abone olarak gönderileri erken alabilirsiniz!

26 Mayıs Çarşamba günü saat 14:13 sularında bir Tam Ay Tutulması var. Üstelik 2021 yılında oluşan dolunaylar içinde Ay’ın Dünyamızdan en parlak gözüktüğü zaman olacaktır. Tutulma ülkemizden izlenmiyor. Ancak yine de 5 derece Yay burcundaki tutulma en çok İkizler ve Yay burçlarına değişim vadediyor. Balık ve Başak burçlarında da 5 derece civarında gezegenleri olanlar tetiklenmelere gebe olabilir. Ay tutulmalarının 1 ay öncesi ve 1 ay sonrası etkili olmaktadır. Tutulma etkilerini son 1 aydır yaşıyoruz.

Yay burcunda oluşan tutulma duygu dünyamızda coşkulu bir atmosfere işaret ediyor. Değişken şartlar altında yol ayrımlarına, bitişlere, yeni başlangıçlara işaret etmektedir. İkizler-Yay ekseninin Ay düğümleriyle uzun zamandır aktif olduğu bu dönem bilginin çok hızlı yayıldığını ve tüketildiğini anlatıyor. Ancak bilgilerin doğruluğu konusunda şüpheler var. Büyük bir kirlilik söz konusu. Çarpıtılmış, kafaları karıştıran haberler çok fazla.

Yay Burcu’nun temsil ettiği adalet ve düzen konusu, hukukla ilgili konular, yayıncılık, medya,  turizm, dış ticaret, yolculuklar, akademik konular, üniversiteler ve din ile alakalı konular stresli olabilir.

Hayatımızda aniden alevlenen değişimler olabilir. 5 derece Yay burcunda tutulma en başta özgürleşmek için geniş boş alanlara ihtiyacımızı öne çıkartıyor. Cesurca risk alarak yeni ufuklara yelken açmak niyetinde olabiliriz. Büyümek, ilerlemek adına sınırlarımızın ötesine geçmek istiyoruz. Şu an ve burada olanın dışına çıkabiliriz. Bu dönemde risk iştahımız yüksek olacaktır. İleri doğru adımlar atma ihtiyacı çok güçlü olacaktır.

Yay arketipi iyimserlik ve güven duygularımızın tetikliyor. Hayatımızdaki büyük resme bakıyoruz. Ana fikri görmeye çalışıyoruz. Maceracı ruhumuz uyanıyor. Büyük düşüncelerin peşine düşebiliriz. İçten gelen bir inançla ufuk açıcı deneyimlere hazır hissedebiliriz. Hayatı bil fiil deneyimleyerek öğrenmek istiyoruz. Hatta abartılı bir iyimserlik söz konusu olabilir.

Gerek uzak yolculuklara çıkarak, gerekse bilgi kaynaklarını zorlayarak öğrenme açlığımızı giderebiliriz. Dünya görüşümüzü genişletecek açılımlar yakalamak istiyoruz. Belki uzun zamandır ertelediğimiz bir konuda girişimci adımlar atabiliriz. Uzak görünen bir konuda vizyon yaratabiliriz.

Eğitimler bu dönemde öne çıkabilir. Hayata bakışımızı genişletecek eğitimler almak için adım atabiliriz. Belki bir yabancı dil eğitimi olabilir. Belki bir konuda üst seviyede bilgilenme çabalarımız olabilir. Ama en çok hayat dersleri ufkumuzu genişletiyor. Bir okul eğitiminden ziyade hayatın içinde yaşanan gelişmeler bizlere tecrübe anlamında çok şey öğretiyor.   

Bu dönemde yabancı kültürler, farklı ülkelerden kimselerle temaslar artacaktır. Düşünceler, görüşler öne çıkacaktır. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak uzak mesafelere ulaşma arzusu var. Soyut düşünmeye yatkınız. Geleceğe odaklanıyoruz.

Balık burcundaki Jüpiter yönetiminde bir Ay tutulması anlayış, merhamet, fedakârlık temalarını öne çıkartıyor. YAY’ın vurdumduymaz yanı büyük ölçüde duygularla gerginlik yaratabilir. Gözü karalıklar kısmen frenlenecektir.

Bu arada ülkemizde ufuk çizgisinde Başak burcu yükselirken tutulma gerçekleşiyor. Bu tablo bize konuların detayına inme, analitik düşünme, gerçekçi davranma imkânı verecektir.  Bu dönemde içten gelen duygularla adımları hızlandırmak isteği olacaktır. Merkür(zihin) ve Venüs’ün(değerler ve ilişkiler) ortamı bulanıklaştıran Neptün’le sert temasları olduğuna dikkat çekelim. Bodoslama hareketlerden kaçınmayı önerebilirim.

Ülkemizin haritasında altıncı eve düşen Ay tutulması çalışan kesim, ticari birlikler, sosyalist partiler, sivil servis- hizmetleri, askeri kuvvetler ve halkın sağlığı, salgın hastalıklar ve işçi kesimiyle ilgili konularda gündem yaratabilir.

Sabian sembolizminde kişilerin grup bilinciyle yetenekler geliştirmesiyle ilişkilidir. Eğitici faaliyetler vurgulanır. Bireyler toplum bilinciyle ritueller, oyunlarla eğitici yollardan grup-toplum dayanışmasına giderler.

10 Haziran’da 20 derece İkizler Burcunda oluşan Güneş Tutulmasının Neptün’le sert etkileşim halinde olacaktır. Retro Merkür’le beraber tutulma zihinsel bir huzursuzluk ve kararsızlık getirebilir. Merkür eski mevzuları gündeme taşıyacak gibi gözüküyor. Sisli havada belirsizlik sinir sistemi açısından yorucu olabilir. Fakat bu bir bakış açısı değişikliği getirebilecek güçlü bir etkinin olabileceğini gösteriyor.

Yükselen Burçlara göre nasıl bir dönemden geçiyorsunuz?

You Tube kanalıma tıklayabilirsiniz.

Sevgi ve sağlık dileklerimle…

Meral Pala