Başak’ta Yeniay

17 Eylül Perşembe günü saa 14:00 sularında 25 derece Başak’ta AY yenileniyor. Mevsim değişikliğine 5 gün kala bir yeniay oluşuyor. Değişken Başak burcu dönemi bir hasat zamanıdır. Sonbahar öncesi yeni mevsime alışma ve hazırlık dönemini sembolize eder. Verimli, üretken olmak adına eleme, ayıklama, iyileştirme çalışmaları bu döneme denk geliyor. Hayatımızda işlevini yitirmiş olan şeyleri temizlemek kaçınılmazdır. Böylece hayatımızda her anlamda sağlıklı bir sistem kurmak mümkün gözükmektedir.

Gökte toprak elementi vurgulanırken ayakları yere basma gayretindeyiz. Yeniay oluşumuna Satürn’ün üçgen açıyla eşlik etmesi sağlamcılığı üst seviyelere taşıyor. Hayatımızdaki yeni yapıları sembolize ediyor.

Başak sağlıkla ilişkili burç…

Bu dönemde en çok temizlik, hijjen, ruh-zihin-beden dengesi üzerine çalışıyoruz. Ancak yeni ay derecesine karşıtlık oluşturan Neptün kafaları karıştırabilir. Dikkatsizlik etme ihtimalini yok değil. Yanıltıcı bilgilere karşı dikkatli olmak gerekiyor. Mantıklı olmak önemli.

Bu arada temizlik ve hijyen sağlamak için suları boşa harcamamaya özen göstermeliyiz.

Oğlak burcundaki Satürn hayatımızda büyük bir disiplin, kontrol ve baskı altında olduğumuzun işaretidir. Hatta Plüto ve Jüpiter’le beraber hareket etmesi 2020 yılının büyük resmini gösteriyor. Bu tablo hayatımızda kökten yıkım ve yeniden doğuşu sembolize ediyor.  Hafızalara kazınan bu tablo uzun yıllar silinmeyecektir.

Satürn desteğiyle doğan bu yeni ay akılcı, gerçekçi, somut yeni gelişmelere işaret etmektedir. Verimli işler çıkartmak ve üretken olmak temel hedefimiz.

Yeni ay oluşumu esnasında-saat 14:00 sularında- Ay düğümleri kadersel gelişmelere işaret etmektedir. Bu günlerde alınan kararlar etkisini uzun yıllar hissettirecektir. İkizler-Yay ekseninde hareket eden düğümler bilgi akışını, zihinsel faaliyetleri çok hızlandıran bir tabloyu gösteriyor.

Merkür yönetiminde bir yeniay doğuyor

Merkür’ün Terazi’de yerleşimi eşitlikçi, tarafsız ve adaletli olmaya davet ediyor. Herkese eşit mesafede olma fikri ağır basıyor. Merkür ve Jüpiter kendi aralarında dinamik bir kare açı kurarken zihin aşırı uyarılıyor. Jüpiter Oğlak’ta maddi dünyada stratejik ilerlemeler öneriyor. Maddi kaygılar fazlaca vurgulanıyor.

Tam da bütün insanlık sağlık endişesinden uzak huzurlu, dengeli, normal bir hayat özlemi içindeyken Jüpiter dünyanın maddi baskılar altında oluşunu çok net anlatıyor. Büyük sorumluluklar altındayız ve büyük güçlerin baskıları var.

Bugünkü kararlarımız gelecek kuşaklara etki edecek. Bütün insanlık olarak bunun sorumluluğunu taşımak zorundayız. Maddi hırslara yenik düşmemeliyiz. Eşit ve adil bir dünya için her bireyin üstlenmesi gereken sorumluluklar var.

Merkür ve Jüpiter arasındaki sıkı kare açı sinir sistemindeki sıkışıklığı-yoğunluğu anlatmaktadır. Zihinsel yorgunluk hissediliyor.

Bu sayfaya ücretsiz abone olabilirsiniz. Böylece yazıları öncelikli olarak okuyabilirsiniz.

Yükselen burçlara göre kısa kısa…

Koçlar için evde, işte, hayatın rutin düzeninde etkili düzenlemeler var.

Boğalar yaratıcı zihni kullanacakları keyifli uğraşılar bulabilirler.

İkizler evde, yuvada kökten temizlik ve yeni düzenlemeler gerek.

Yengeçlerin yeni fikirlerle beraber zihinsel çalışmalar, eğitimler olabilir.

Aslanlar için yeni değerler ve yeni gelir kaynakları oluşuyor.

Başaklar yeni bakış açıları ediniyor. Yeni bir duruş sergiliyorlar.

Teraziler’in hayal gücü ve rüyaları aktifleşiyor. Yaratıcılık ortaya çıkabilir.

Akrepler yeni umutlar, yeni arkadaşlıklar, yeni hayat planları doğuyor.

Yaylar yeni hedefler belirliyor. Dikkatleri çekecek fikirleri var.

Oğlaklar dünya görüşünü değiştiriyor, yeniliyor. Ufuk açıcı gelişmeler var.

Kovalar için paylaşımlar üzerinde çalışma zamanı. Sezgiler uyanıyor.

Balıklar’ın ikili ilişkiler üzerine düşünecekleri zamanlar.

25 derece Başak burcunda oluşan yeniay herkese yararlı yenilikler getirsin.

Sultan Süleyman’ın sözleriyle yazıyı noktalayalım:

Olmaya Devlet Cihan’da Bir Nefes Sıhhat Gibi

Meral Pala

16 Eylül 2020