Uranüs’le Yeniay Fırtına Gibi Geliyor

Güneş’in Boğa’da ilerlemeye başlamasıyla hayatımızda barışçıl, huzurlu ve  güvenli bir hava isteriz. Devamlılık ararız. Şimdilerde Astrolojide beklenmeyeni anlatan Uranüs’le beraber bir yeniay doğuyor. Bu iklimde hayatımızda kalıcı olduğunu düşündüğümüz şeyler şaşırtıcı hale geldi. Sürprizler ise kalıcı olmaya başladı. Yani neredeyse beklenmeyen şeyler rutine döndü. Devamlılık gösteren şeyler de bizleri şaşırtır hale geldi.

Boğa arketipi tutmak, dokunmak, sahip olmakla ilişkilidir. Maddi dünyada değer verdiğimiz, sahip olmak istediğimiz şeyler değişiyor. Boğa sadelik ve basitliği, doğayla bütünleşik hayatı temsil eder. Verimlilik ve üretkenlik Boğa’yla birlikte ortaya çıkmaktadır. Artık tüm insanlık için güven duygusunu yeşerteceğimiz yeni değerler, yeni oluşumlar kaçınılmaz.

Aslında verimli toprak ana bu dönemde tamamen yenileniyor. Beslenme ihtiyacımızı karşılamak için müthiş verimli doğayla uzlaşmak durumundayız. Örneğin tarımla ilgili daha akılcı, yenilikçi çalışmalar yapmak gerekiyor. Bu alanda yeni teknolojiler beklemek gerek.

Yeni üretim sistemleri, yeni para sistemleri oluşurken insanlık olarak yeni oluşumlara uyum sağlamaya çalışacağız. Uranüsyen yeniay maddi konularda finans piyasalarında elektrikli bir hava yaratıyor.

Güvenli ve huzurlu bir dünya için yeni atılan adımlar gerçekten çok sıra dışı olacaktır. Uzun vade için güven, istikrar ve huzur yaratmak adına köklü değişimlere hazır olmak durumundayız. Eskiye bağlı kalmaya çalışmak daha çok savrulmaya, daha derin yaralar almaya yol açabilir. Değerler ve değer yargılarımız kökten yenileniyor. Değişime direnç göstermek kopma ve kırılmalarda daha ciddi hasara yol açabilecektir. Toprağın ataletinden sıyrılmak durumundayız.

Dünyevi zevkler, güzellikler, sanat yine Boğa burcuyla sembolize edilir. Doğanın en estetik zamanlarındayız. Rengarenk çiçeklerin şölenidir adeta Boğa dönemi. İşte 5 duyuyu temsil eden bu Boğa döneminde doğanın güzelliklerini dokunamasak da hayatımıza çekebiliriz. Sanat ve estetik alanında yaratıcılığın yeni boyutlarını görebiliriz.

Bu arada Kova’daki Satürn’ün etkisini yeniay zamanı dikkate almalıyız. Satürn akılcı olmaya davet ediyor. Yaratıcı düşünmek, özgün fikirleri ortaya çıkartmak durumundayız. Sosyal sorumluluklarımızın bilincinde olmak gerekiyor. Evrensel değerleri korumak en çok ihtiyacımız olan şey bu dönemde.

Bu arada Venüs yönetiminde bir yeniay oluşuyor. Venüs İkizler’de sınırları aşmış(out of bounds) olduğunu gözlemliyoruz. Üstelik 13 Mayıs’ta gerilemeye hazırlanıyor. Mars’la rahat konuşuyor. Sıra dışı yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasını beklemeliyiz. Özgürce yeni fikirleri ortaya koyacak bir zemin arayışındayız. Şartların değişkenliğinden bahsetmek gerek.

En nihayetinde elle tutulur şekilde ilerlemeler beklediğimiz zamanlardayız. Üretkenliğin yükseleceği yeni bir iklim yaratmaya bakmalıyız.

Boğa’da yeniay bütün evrene huzuru getirecek ilerlemeler getirsin.

Burçlara göre kişisel hayatımızda neler olabileceğini ‘Meral Pala ile Astroloji isimli’ You Tube kanalımda izleyebilirsiniz.

Sevgiler;

20 Nisan 2020

Fotograf: Meral Pala