Arınma Zamanı

Bazen hayatımızda bir şeyleri bırakmak, temizlemek, arıtmak gerekir.

Belki de ayıklanmayı bekleyen şeyleri bir süredir askıda tutuyorduk. Şimdilerde içe dönüp taptaze bir başlangıç için artık işlevini yitirmiş olandan silkelenme vakti geldi.

Zihnimizde onlarca sorunun uçuştuğu bir zaman dilimindeyiz. Zira Merkür Balık’ta gerileme döneminde. Geçmişle fazlaca hesaplaşıyor olabiliriz. Birazcık kaybolmuşluk duygusu olabilir. Kafamız karışabilir. Sisten önümüzü göremediğimiz bir noktadayız. Sınırların kalktığı ve egosuzluk halleri yaşadığımız bir dönemdeyiz. Şimdi tek yapmamız gereken kendimize karşı dürüst davranıp hayatımızda iyisinden bir temizlik yapmak.

Evrenle bir ve bütün olduğumuzun ayırtına varabileceğimiz günler yaşıyoruz. Kendimizde görmek istemediğimiz kusurlar olabilir. Başkalarında kusurlu bulduğumuz şeyleri belki de tam da bu dönemde daha çok görür olduk. Aslında belki de o anlaşamadığımız insanlar bizim kendimizden bir parçadır. Eğer hepimiz bütünün parçalarıysak bunu fark etme zamanlarındayız. Kabullenmek iyileşmeye giden yolun başı olabilir.

Bu yeniay zamanı Merkür’ün de Balık’ta retro oluşu biraz kaotik bir atmosfer yaratıyor. Yanlış algılamalar olabilir. İletişim problemleri yaşanabilir. Bu dönemde kontrolcü olmaya çalışmamak, akışa bırakmak en iyisi olabilir. Muhakkak taşlar yerini bulacaktır. Balık dönemlerinde anlayışlı yanımız ortaya çıkmaktadır. Bunu yönümüzü güçlendirmeye bakmalıyız.

Balıkta yeniay doğarken yenilikçi Uranüs savaşçı Mars’la akışkanlık yaratıyor. Balık burcundaki bu yeniay hayal gücümüzün aktif olduğunu anlatıyor. Ayrıca hayal ettiklerimizi hayata geçirme şansımız var. Gökte su ve toprak yoğunluğu göze çarpıyor. Dişil enerjinin gücüne teslim olmak durumundayız. Gökte ateş ve havanın eksikliği içe dönmeye imkân tanıyor.

Akışa uyum sağlamak bu dönemde en akılcı yaklaşım olur. Bugün kaybettiklerimiz yarın bir kazanca dönebilir. Merkür’ün geri hareketini hesaba katarak uzun vadeli kesin kararlar vermeden önce bir durup düşünmek lazım. Yeni fikirlere, uzağı düşünmeye, gerçekçi fikirler geliştirmeye odaklanmak en iyisi.

Evrensel olarak bulaşıcı hastalık riskinin olması bile aslında sınırların olmadığının insanlık olarak hepimizin aynı gemide olduğunun çok net bir ifadesi. Bütünün bir parçası olduğumuzu görme zamanı gerçekten. Balığın kaotik doğasını iliklerimize kadar hissediyoruz. Yönsüzlük, karmaşa, önünü görememezlik var. Suyun temizleyici etkisinin corona virüsüne bir çare olmasını dilerim.

Yükselen burçlara göre neler beklemeli?

Koçlar için hayal gücü ve bilinçaltı aktif durumda. Şartları kontrol etmek olumsuz sonuçlar doğurabilir. Elinden kayıp giden şeyler olabilir. Evrenin akışına teslim olmak önemli olacaktır.

Boğalar umutlarını kaybetmişlik duygusu içine girebilir. Arkadaşlıklar aldatıcı gelebilir. Hayatından çıkartacağı kişiler olacaktır. Yeni bir hayat yaratmaya doğru gidiyorlar.

İkizler hayatın dümenini düzgün tutmakta zorlanabilirler. Yönsüzlük duygusu olabilir. Mesleki alanda kontrol edemedikleri gelişmeler olabilir. Yeni bir hayat yolu açılabilir.

Yengeçler hayat görüşlerini masaya yatırdıkları bir dönemdeler. İnandıkları şeylerin doğru olmadığını düşünebilirler. Biraz kafa karıştıran bir hava var. Eğitimle alakalı bekleyiş zamanı olabilir.

Aslanlar için bilinçaltında bir savaş verme zamanı. Kontrolü kaybetme korkusu gelişebilir. Ortak paylaşım konularında kayıplara açıklar. Eşin/ortağın maddi kaynakları belirsizlik yaratabilir.

Başaklar ikili ilişkilere, ortaklıklara, evliliklere odaklandıkları bir zamandalar. Yanlış anlaşmalara, iletişim bozukluklarına dikkat etmek gerekir. Bu dönemde ilişkilerin geçmişini irdeleme isteği yoğun.

Teraziler için rutin yaşamın içinde aksama yaratan gelişmeler oluşabilir. Kafa karışıklığı ve yavaşlama görülebilir. Yeni bir işe girişmemek uygun olur. Sağlığa iki kat fazladan özenli yaklaşmalı.

Akrepler yaratıcı kapasitenin yükseldiği bir atmosfer var. Ruhsal konulara eğilim olabilir. Yeni uğraşılar edinmek yaratıcı gücü besleyecektir. Çocuklar varsa fazladan enerji ortaya koyma zamanı olabilir.

Yaylar için ruhsal seviyede karmaşık bir hava var. Geçmiş yaşamlarına ve anılarına fazlaca odaklanabilirler. Aileyle iletişim kazalarına dikkat etmek gerekir. Ebeveynler için fedakârlık yapma zamanı.

Oğlaklar için kardeşler, arkadaşlar, komşularla yanlış anlaşılmalar olabilir. Tartışmadan kaçınmaları uygun olur. Eğitim hayatı olanlar odaklanmakta zorlanabilirler. Yolculuklarda tedbir şart.

Kovalar değer yargılarını irdeliyor olabilirler. Yeni değerler oluşurken yeni bir gelir yaratmanın yolunu arayabilirler. Maddi konularda kontrollü gitmek en akılcı yaklaşım olur.

Balıklar için sınırlarını aştıkları, hayal gücünün maksimumda seyrettiği bir dönem olacaktır. Gerçeklerden koptukları zamanlar olabilir. Kendilerini net ifade edebildiklerinden emin olmalılar.

Balık’ta yeni ay evrensel olarak anlayış, merhamet, iyimserlik getirsin.

Sevgiler;

Meral Pala