ASLAN’DA DOLUNAY

9 Şubat Pazar günü Aslan burcunda dolunay oluşumu benlik duygusuna vurgu yapıyor. Hayatımızda egoyu öne alarak karara bağlanmayı bekleyen durumlar olabilir. Yeni yol ayrımları, dönemeçlerle karşılaşabiliriz. Hatta dolunay oluşmadan önce bir takım yol ayrımları karşımıza çıkmış olabilir.

Dolunay zamanlarında görünürlük kazanan şeyler olabilir. Bir takım sonlanmalar ve yeni başlangıçlar gündeme gelir. Kova dönemini yaşarken evrensel konular hayatımızda öne çıkıyor. 25 Ocak’ta Uranüs etkili bir yeni ay oluşumuyla şaşkınlık yaratan, kontrol edilemez ve beklenmedik olaylar yaşadık. Gerginlik yaratan çok fazla gelişme gündeme geldi.
Bu kez dolunay Aslan’da geniş görüşlülüğümüzü, bireysel gücümüzü ve yaratıcı yönümüzü ortaya çıkartmaya çalışacağız. Gurur ve ego baskın olacaktır. Hükmedici yanımız tetikleniyor. Kişisel olarak yaratıcılığımızı parlatmak istiyoruz. Dikkatleri üzerimize çekmek isteyebiliriz. Saygı ve takdir görmek motivasyonumuzu yukarılara çekecektir. Dediğim dedikçi tavırlar hissedilecektir. Başımızı dik tutmaya çalışacağız. Gücümüzü göstermek için çaba göstereceğiz.

Dolunay oluşurken ülkemizde ufukta savaşçı Koç burcu yükseliyor. Bu da kendimizi fazlaca önemseyeceğimizin işareti olabilir. Yükseleni yöneten Yay’daki Mars’tan yükselen derecesine ve dolunaya güçlü bir enerji akışı var. Gökte ateş enerjisinin vurgusu hissediliyor. Heyecanlı ve bir o kadar da gözü karalıklara açık bir iklim var. Gereksiz riskler almaya girişebiliriz. Agresif tutumlara karşı dikkatli olmak gerek.

Değerlerin göstergesi Venüs Koç’un ilk derecesinde ilerliyor. Yeni değerler yaratmaya başlıyoruz. Bireyselliğimiz ve benliğimizin her şeyden daha önemli olduğunu düşünebiliriz. Venüs Koç burcunda zarar görüyor. Benlik duygusu yüksek, bencilliğe meyil verebiliriz. Üstelik Venüs’ün Güney bendinde oluşu benlik vurgusunun yıpratıcı olacağının işareti olarak gözüküyor.
Gökte Satürn ve Plüton’un beraberliği büyük dönüşümlerin göstergesi olmaya devam ediyor. Neptün-Uranüs sertliği içten içe yıpratan kaotik bir atmosferin varlığını gösteriyor.

Ülkemiz İçin Neler Beklemeli?

20 derece Aslan Burcundaki dolunay ülkemizin astroloji haritasında tüm burç ev sisteminde ikinci evdeki Neptün gezegeni üzerinde gerçekleşiyor. İkinci ev konuları milli kaynaklar, bankalar, finansal kurumları, borsalar, para piyasaları, ülkenin refahı-zenginliği, sahip olduğu manevi değerler ve değer yargılarını anlatmaktadır. Farklı bir açıdan bakarsak Placidus ev sisteminde ise üçüncü evde oluşan bu dolunay ülkenin ticaret hayatı, ülke içi ulaşım, medya, iletişim, propoganda ve eğitim kurumları, medya, internet, telefon, gazete ve her türlü yayın aracı ve yayınlar, komşu ülkeler, ülkenin hareket kabiliyeti ile ilişkili olabilir.

Neptün gezegeniyse dünya astrolojisinde sosyalizm, komünizm ve sol kanadı temsil eden fikirler, idealler, reformları sembolize eder. Hayırseverlik, sanat ve moda, ilaçlar, zehirlenmeleri de Neptün işaret eder. Ayrıca yığınlar, kolektivizm, entrikalar, dolandırıcılık ve hile olayları, kaçak ve kanunsuz işler, sahtecilik yapanlar, kayıplar ve ahlak bozulmaları, toplumdaki çürümeler ile ilişkilidir. Bu bahsettiğimiz alanlarda ortaya çıkan gelişmeler gündemde öne çıkabilir.

Dolunayın Hayatımıza Yansımaları

Kişisel astroloji haritamızda hangi yaşam alanına düşüyorsa orada yol ayrımları, kararlar ve seçimlerimiz olacaktır. Yükselen burçlara göre ne gibi konulara eğileceğimizi You Tube kanalımda bir video da anlattım.
Dolunayın yüksek enerjisini en ideal şekliyle kullanabilmek ümidiyle.

Sevgiler,
Meral Pala
7 Şubat 2020