Duygular Güçleniyor

10 Ocak Cuma günü saat 22:21 sularında Ay’ın ışığı Dünya’nın gölgesi altında kapalı kalıyor. Ülkemizden izlenecek olan bu tutulma hayatımızın önemli kararlarını gündeme getirecektir. Ay tutulmaları hayatımızda aile, ev, yuva, geçmişimiz ve yerleşimle alakalı konuları önemli hale getirmektedir. Astroljide Ay bizim geçmişi, doğduğumuz andan itibaren birikmiş anıları, annemizi ve anne tarafından nasıl kodlandığımızı anlatmaktadır. Aileden, geçmişimizden, köklerden gelen karmik temaları Ay göstermektedir. Alışkanlıklarımız da aileden bize mirastır. Hatta beslenme alışkanlığımız dahi Ay ile sembolize edilmektedir.

Bu kez Ay’ın kendi burcu Yengeç’te gölgeli tutulması duygu ve sezginin gücüne işaret etmektedir. Korumacı anne yanımız ile korunmayı isteyen çocuk yanımızın ortaya çıkması duygusal dalgalanmalara açık hale geldiğimizin işareti. Ay tutulmasında Güneş ve Ay karşıt burçlardadır. Yani bir dolunay zamanıdır. Fakat dolunayın bir tutulma ile beraber oluşması çok güçlü bir etki yaratıyor. Bu dönemde bilinç ve bilinçaltı ya da duygu ve mantık olarak bolca ikilemlerimiz olabilir. Seçimlerimiz ve yol ayrımlarımız gündeme gelecektir. Zira Ay bir süre için karanlığa gömülüyor. Daha sonra yeniden aydınlanıyor. Aslında bilinçaltında duygu olarak olgunlaşmış olan konular birden vurgulu bir şekilde gündeme geliyor demektir. Şüphesiz kararlarımız hız kazanacaktır.

Tutulma anında ülkemizde Başak Burcunun yükselmesi değişken, fazla sorgulayıcı, huzursuz bir atmosfere işaret ediyor. Merkür Oğlak’ta tam da Güneş’in kalbine yerleşiyor. Kusursuzluk arzusu ve analitik bir yaklaşım içinde bulunacağımızı anlatıyor. Bunu gerçekçi düşünceler içinde oluşumuzun işareti olarak tanımlamak gerekir. Aynı zamanda Merkür, Satürn ve Plüto ile de çok yakın temasta bulunuyor. Hayatımızda bitişlerin yanısıra başlangıçlar da kaçınılmaz gözüküyor.

Gökyüzünde Oğlak’ta birikim var. Yükselen Başak ile birlikte toprak elementinin vurgusu yüksek gözüküyor. Toprağın materyalistik yönünü hissedebiliyoruz. Sağlam adımlar atıyoruz. Somut şeyler inşa etme çabasındayız. Aslında büyük yapılanmaların eşiğindeyiz. 26 Aralık 2019’da Oğlak’ta bir Güneş tutulması yaşamıştık. Maddi dünyada somut başarılara odaklanmaya yöneldik. Şimdilerde Yengeç’te Ay tutulması duygularımızı öne çıkartıyor. Hassas, duygusal ve kırılgan yanımız öne çıkıyor. En kolay incinen hassas noktamızı koruma altında tutmaya çalışırız daima. Bu tutulmayla birlikte maddi dünyanın gereklerini yerine getirmek isterken birden duygular öne çıkmaya çalışacaktır. Ailemize, yuvaya, eve ait konular baskın gelebilir. Kariyer ve ailemiz arasında bir seçim yapmak gerekebilir. Büyük duygusal iniş-çıkışlara açık duruma geliyoruz. Neptün-Ay bağlantısı da duygusal, empatik ve merhametli yanımızı öne çıkartmaktadır.

Ülkemizin astrolojik haritasında birinci eve denk düşen bu tutulma halkın bütünü, ülke sakinleri, ülkenin imajı, topluma ait efsaneler, refah ve genel sağlık durumunu vurguluyor.

Bu arada 19. Yüzyıl astroloğu Sepharial’ın yazdıklarına göre Yengeç burcunun üçüncü dekanındaki bir Ay tutulması kadın cinsinde ölümleri, ani yıkımları ve ızdırapları göstermektedir.

Kişisel astroloji haritalarımızda Yengeç yönetimindeki yaşam konuları önemli kararları gündeme taşıyacaktır. Bitişler ve başlangıçlar olabilir.

Yükselen Burçlara göre Neler Beklemeli?

.Yükselen Koçlar ev, aile, yuva, yerleşim ve köklerle ilgili önemli kararlar alabilirler. Ebeveynler hayatlarında vurgu yapabilir. Evle ilgili belki bir yer değişimi olabilir.

.Yükselen Boğaların duyguları düşüncelerine yön verecektir. Yakın çevreye kardeşler, arkadaşlar ve komşulara odaklanmak gerekebilir. Eğitimle ilgili kararlar alabilirler.

.Yükselen İkizler maddi konularda kararlar alabilirler. Bir yatırım konusu gündeme gelebilir. Değerlerini sorguladıkları zamanlardalar. Değer yargılarını değiştirebilirler.

.Yükselen Yengeçler ve özellikle 12 Temmuz civarında(artı/eksi 2 gün) doğmuş Yengeçler duygularını gizleyemedikleri gelişmeler içindeler. Hayata yaklaşımları ve ilişkilere bakış açıları bir dönüm noktasında olabilir.

.Yükselen Aslanlar gururlarını kırdıkları duygularını ortaya koydukları bir zaman dilimindeler. Kontrol edemedikleri şartlar ortaya çıkabilir. Belki uzun zamandır sinsice çalışan bir enerji görünür olacaktır.

.Yükselen Başaklar uzun vadeli hayat planlarını masaya yatırabilirler. Arkadaşlıkların bazıları sona erebilir. Yepyeni bir sosyal çevreyle yeni umutlar yeşertebilirler.

.Yükselen Teraziler toplum içinde yeni bir mevkiye taşınabilirler. Toplumsal alanda görünürlükleri artabilir. Mesleki alanda önemli dönüm noktaları olabilir.

.Yükselen Akreplerin hayat felsefelerinin değişime uğradığı bir dönem olabilir. Bilgilerini ortaya koyma veya hukuki bir konuyu gündeme alma zamanı olabilir. Üst seviye eğitimler gündem oluşturabilir.

.Yükselen Yaylar için maddi paylaşımlar, eşin geliri ve miras konuları bir dönemece gelebilir. Bitişler ve başlangıçlar olabilir. Vergiler ve krediler bir kriz konusu olabilir.

.Yükselen Oğlakların ilişki, evlilik ve ortaklıkları gündeme oturabilir. Buralarda önemli kararlar bitiş ve başlangıçlar olabilir. Duygu ve mantık arasında gidip gelebilirler.

.Yükselen Kovalar için sağlığa ilişkin konular vurgu yapabilir. İşyeriyle ilgili önemli kararlar alma gereği oluşabilir. Rutin yaşam düzeninde yenilikler kaçınılmaz olabilir.

.Yükselen Balıklar içinse aşkta duyguların yükseldiği, yaratıcılığın açığa çıktığı ve sahnede ön plana geldikleri zamanlar olabilir. Çocuklarla ilgili hassas kararlar alma gereği duyulabilir.

2 Ocak 2020

Meral Pala