Jüpiter Oğlak’ta
2020’nin ayak sesleri…

2 Aralık 2019 tarihinden itibaren Jüpiter Oğlak’ta hareket etmeye başlıyor. 1 yıl boyunca Jüpiter’in toprak elementinde hareket etmesi maddi dünyada açılım ve büyüme vadediyor. Aslında bu gelişme 2020 yılının ana temasını anlatıyor. Maneviyatçı bir gezegen olan Jüpiter dünyevi bir alanda özünden epeyce şey kaybedecektir. Jüpiter’in astrolojide sembolize ettikleri bilgiyi büyüterek güven kazanmak, özgürleşmek ve risk alarak ilerlemektir. Özgürce sınırları aşmayı, deneysel yaklaşımı, tecrübe kazanmayı anlatmaktadır.

Oysaki Oğlak burcu tedbirli olmakla ilişkilidir. Planlı, kontrolcü olmayı ve kurallar, sınırlar içinde hareket etmeyi anlatmaktadır. Bir inşaat yapmayı ve form oluşturmayı sembolize eder. Jüpiter böyle bir iklimde yeni deneyimlere çok da açık olmayacağımızı gösteriyor. Risk almakta çekimserlik olabilir. Genellikle ayaklarımızı sağlamca yere basmayı isteyeceğiz. Gerçekçi olmaktan yanayız. Ancak fazlaca gerçekçi olmak vizyonumuzu kısıtlayabilir. Ufkumuzu geniş tutmakta zorlanabiliriz. Çoğunlukla mantıkçı davranmayı tercih edeceğiz. Hayallere yer açmayı unutabiliriz. Neticede Jüpiter’in vaatleri büyümek ve ilerlemektir. Ayaklarımızı yerden kesmeyi düşünmediğimiz için bu konuda kısıtlamalarla karşılaşabiliriz. Gerçekte bunu da biz yaratıyoruz.  Oğlak’ta düşük seyreden şans gezegeni maddi dünyada hırslı olmayı getirecektir. Somut başarılara odaklanacağız. Gözümüz yükseklerde olacaktır.

2020’de gökte Jüpiter Oğlak burcunda Satürn ile kavuşuyor. Bu tablo gökyüzünde 20 yılda bir ortaya çıkmaktadır. Sosyal gezegenlerin Oğlak’ta birleşmesi hayatımıza yeni yapılanmalar getirecektir. Saygınlık ve mevki kazanmak adına yeni girişimlerimiz olacaktır. Uzun vadeli girişimlerimiz bize bir statü sağlayacaktır. Somut adımlar verimli sonuçlar getirebilecektir. Ancak işkolik olmamaya arada hayattan keyif almaya da bakmak lazım.

Jüpiter’in Oğlak’ta yerleşimi ve Satürn ile kavuşumu 2020’nin ana teması olacaktır. Astroloji haritamızda Jüpiter-Satürn birleşimi hangi yaşam alanındaysa orada kalıcı girişimler beklemek gerek. Öncelikle Oğlaklar yeni yapılanmalara gidecektir. Toprak burçlarından Başak ve Boğalar planlı ve istikrarlı ilerlemelere açık olacaktır. Su grubu burçlardan Akrep ve Balıklar biraz çabayla maddi dünyada somut ilerlemeler kaydedecektir.  Yengeçler karşıt burçlarında olan bu yerleşimle 2020’de ilişkilerini köklendirebilir veya var olan ilişkilerde, ortaklıklarda bir karar noktasına gelebilirler. Hava grubu burçlardan İkizler ve Kovalar bu dönemde ilerleme konusunda fırsatları görmekte zorlanabilirler. Ancak fark ettikleri anda her şey çok farklı bir seyirde olacaktır. Teraziler ise biraz baskı altında hissedebilir. 2010-11-12’de yeni başlattıkları konuları sınava çekeceklerdir. Ateş grubundan Aslan ve Yaylar içinse kadersel yenilikler tümden yenilenmiş bir dönemi işaret ediyor. Koçlar bu 1 yıllık süreçte yeni sorumluluklar almak durumundalar. Mücadelelerden ilerde verim alacaklardır.

Yükselen Burçlara göre neler beklemeliyiz?

Koçlar, ilişkilerini testten geçiriyor. Çok çalışarak zirveyi zorlayacaklar. Prestij kazanacaklardır. Sağlığa özen göstermeleri gerekir. Ev değişiklikleri olabilir. Ebeveynler ilgi isteyebilir.

Boğalar; yeni bir hayat görüşü inşa ediyorlar. Hukuki meseleleri planlı ilerliyor. Yükseköğrenimde başarı gelecektir. Yabancı kültürlerle temaslar ilerleme getirebilecektir.

İkizler; hayatlarında ciddi bir aşama kaydedebilir. Ortak paylaşım ve miras konularında büyük mücadeleler hayatlarında kalıcı ilerleme ve değişimler yaratacaktır. Psikolojik zorlanmalar olabilir.

Yengeçler; ikili ilişkiler ve iş ortaklıklarında gelişme beklemeliler. Hayatlarına güçlü hayat ortakları girebilir. Gerçekçi olmaları için ayna tutacak kişilerle karşılaşabilirler. Muhalefet edenler olabilir.

Aslanlar, işyerinde fazlaca sorumluluk yüklenebilir. Yeni işlere başlangıç olabilir. Yeteneklerini geliştirecekleri fırsatlar çıkabilir. Rutin yaşamlarında yapılanma var. Sağlığa dikkatli yaklaşıyorlar.

Başaklar; yaratıcı kapasiteyi ortaya çıkartacaklardır. Yeni hobiler ve yeni aşklara açık olabilirler. Çocuklarla ilgili konularda somut gelişmeler olabilir. Çalışkanlıklarıyla dikkat çekip ödüllendirilebilirler.

Teraziler; yeni bir ev kurma çabasına girebilirler. Ya da evde bir inşaat, tadilat, yapılanma mümkün olabilir. Aileyle, ebeveynlerle ilgili konulara eğilebilirler. Hedeflerine ilişkin kökten yapılanmalar olabilir.

Akrepler;  yeni fikirlerini hayata geçirmek için uğraşı vereceklerdir. Mesela bir kitap çıkartabilirler. Eğitim konusu veya bir ticari faaliyete adım atabilirler. Yakın çevreyle ilişkileri yeni bir form kazanıyor.

Yaylar; yeni değer yargılarıyla maddi konularda hırslı girişimleri olabilir. Yatırım yapabilirler. Belki taş/toprakla ilgili girişimleri olabilir. Aslında maddi garanti yaratmak için adımlar atabilirler.

Oğlaklar; maddi dünyada şanslı olabilirler. Yeni bir kimlik ve bakış açısı kazanabilirler. Hayatın bütününe yayılan bir faaliyet içindeler. Sınırlı ölçüde riske girebilirler. İlişkileri boyut atlıyor.

Kovalar; ruhsal alanda verimli çalışmaları olabilirler. Hayallerini gerçekleştirme zamanlarındalar. Kontrol etmekte zorlandıkları konular baskı hissettirebilir. Sinsi davrananlar olabilir.

Balıklar; ideallerini gerçekleştirecekleri bir zaman dilimindeler. Çıtayı yükselterek uzun vadeli hayat planlarını yeniden oluşturabilirler. Sosyal çevreyi genişletebilirler. Sosyal alanda sorumluluk alabilirler.

Gökteki değişimler yerdekilere iyilik getirsin.

Meral Pala

2/12/2019