Terazi Burcunda Yeniay

28 Eylül’de Terazi’de Ay Yeniden Doğuyor. Terazi burcu zodyağın yedinci burcu ve birey oluşumuzu sembolize eden ilk altı burçtan sonraki ilk burç. Bizim diğerleriyle ilişki içinde oluşumuzu ve karşı tarafı dikkate alan yanımızı gösteren burç. Eşitlik çerçevesinde bire bir ilişkiler içinde bulunan bireyliğimizi gösterir. Hava elementinden öncü nitelikte bir burç. İletişime açık, sosyal ortamlarda adaletçi, nazik ve uyumlu doğasıyla öne çıkmaktadır. Astroloji haritamızda Terazi burcu yönetimindeki yaşam alanı estetik, uyum ve harmoni aradığımız konuları göstermektedir. En çok bu alanda adalet ararız, uyum göstermeye yatkınızdır, objektif tutumlar gösterebiliriz. 28 Eylül’de saat 21:26 sularında yeniay doğuyor. Hayatımızda bir hizalanma, uyum, denge yaratmaya çalıştığımız günlerdeyiz.

Öncü burçlarda yeniay oluşumları hayatımızın yeni bir mevsimini sembolize eder.  Şimdilerde Güneş’in Terazi burcuna ilerlemesi sonbahara işaret etmektedir. Bu burcun asıl yöneticisi Venüs ile yücelme yöneticisi Satürn’ün kendi burçlarında olması sebebiyle içinde bulunduğumuz dönemde atılan yeni tohumların hayatımızda kalıcı etkiler yaratacağını düşünmek gerek. Üstelik Satürn’le Venüs arasında akıcı enerjiler olması bu dönemde değerlerimizi köklendirmek, ilişkilerimizi uzun vadeye taşımak, güvenli bağlar kurmak üzerine yoğunlaştığımızı anlatıyor. Ayrıca yeniay oluşum derecesi ile Uranüs’ün 150 derecelik karmik açısı hayatımızda artık bazı şeylerin eskisi gibi olmayacağını gösteriyor. Değişimlerin bizi huzursuz eden  ve fakat tam adını koyamadığımız durumlardan ortaya çıkacağını düşünebiliriz. Huzurumuzu kaçıran sebebi tespit edebildiğimiz ölçüde hayatımızda denge ve ahenk yaratabileceğiz. Yeniayın dispozitorü Venüs’le Jüpiter arasındaki dost açı şans ve fırsatları hayatımıza çekme imkanı verecektir.

Çok önemli bir başka nokta yaralı şifacı Kiron’un yeniay derecesiyle bir kutuplaşma içinde olması.

Benliğimizin yaralı parçasından kaçış yok demektir. Yaramızı görme ve benliğimizi ilişkiler yoluyla tamir etme zamanı olabilir. İlişkilerde sağlıklı bir denge oluşturma çabasında olacağı. Ancak gökte su eksikliğinden bahsetmek gerek. Hava elementinin baskın oluşu mantığı öne aldığımızı anlatıyor. Ben duygusu ile biz olabilmek arasında bir çözümleme yapmak için çalışacağız. Bu içinde olduğumuz süreçte her türden ilişkiler gündeme oturuyor. 

Ülkemizin haritasında dördüncü evde yeniay doğuyor. Vatan toprağı, tarım faaliyetleri, köylü halk, genel atmosfer, devlete karşıtlıklar gündem olabilir.

Yeniay hepimize, ülkemize, bütün dünyaya denge, uyum ve güzellikler getirsin diyelim.

Yükselen burçlara göre hayatımızda neler bekleyebiliriz?

Yükselen Koçların hayatlarında yeni ilişkilere yer açmalarında fayda var. Hem duygusal hem de profesyonel manada ilişkiler olabilir. Ya da var olan ilişkilerine yeni bir çeki düzen verme zamanı olabilir.

Yükselen Boğalar rutin yaşam alanında yeni bir düzene hazır olmalı. Yeni bir iş yeri olabilir. Sağlığa dikkat etme zamanı olabilir. Yeni bir beslenme programıyla sağlıklı yaşamak adına faaliyetlere girişebiliriz.

Yükselen İkizler bu dönemde yaratıcılık yönünden güçlü titreşimler yayabilirler. Göz önüne geldikleri zamanlardalar. Çocuklarla ilgili yeni girişimleri olabilir. Hayattan keyif alacakları bir süreç olacaktır. Sanatsal bir hobi edinebilirler.

Yükselen Yengeçler için ev, yuva, yerleşim ve aile konularında ahenkli yenilikler olabilir. Hayatlarında radikal bir başlangıç olabilir. Köklü adımlar hayattaki hedeflerine de tesir edebilecektir.

Yükselen Aslanlar bu dönemde fikirlerini güzel bir ifadeyle ortaya koyacakları şartlar yaratma gayretindeler. Sözel ve/veya yazısal ifadeleri güçleniyor. Yakın çevreyle ilişkileri yeni bir boyuta taşınabilir. Bir eğitim konusu gündeme oturabilir.

Yükselen Başaklar için yeni değerler yaratma zamanı. Ortaklıktan gelir yaratma imkanı olabilir. Sanatsal yeteneklerini gelire çevirebilirler. Yeni değer yargılarıyla yollarına devam edeceklerdir.

Yükselen Teraziler için dış görünüşlerine ekstra özen gösterdikleri bir zaman dilimi olabilir. Yeni bir kimlik ve bakış açısı onlara yepyeni ilişkiler yaratma imkanı verebilecektir.

Yükselen Akrepler bu dönemde manevi dünyada yeniliklere açıklar. Sezgileri yükselebilir. Bilinçaltı çalışmalara açık olabilirler. Rüyalar aktif olacaktır. Hayal gücü verimli çalışabilir.

Yükselen Yaylar için yeni bir sosyal çevreyle birlikte uzun soluklu hayat planları gelişebilir. Umutlar tazeleniyor. Sosyal ortamlarda kendilerini yeni bir yüzle gösterme zamanı olacaktır. Uyumlu arkadaşlıklar kurabilirler.

Yükselen Oğlaklar için hayatlarında en asli hedef olan eşitlik, adalet ve harmoniye gidebilmek için adımlar atabileceklerdir. Mesleki alanda yeni başlangıçlar beklenebilir. Ebevenler ve aileyi de etkileyecek gelişmeler muhtemeldir.

Yükselen Kovalar bu dönemde uzak ufuklara bakıyorlar. Yeni yolculuklar planlayabilirler. Bir üst seviye eğitime katılma kararı çıkabilir. Hukuki alanda adalet sağlanabilir. Hayat görüşlerini ortaya koyma zamanı.

Yükselen Balıklar bu dönemde eşin kaynakları ve/veya ortak paylaşım, miras konularında denge yaratmak adına adımlar atabilirler. Bilinçaltında uzun süredir atıl duran potansiyel ortaya çıkabilir. 

ÖNEMLİ NOT:

Online eğitimlerimiz 7 Ekim Pazartesi akşamı başlıyor.

Sınıf içi eğitimlerimiz 6 Ekim Pazar günü başlıyor.

Bilgi alabilirsiniz.

Sevgiler,

Meral Pala

27 Eylül 2019