Yükselen Burcunuza Etkileri Neler?

2 Temmuz 2019’da saat 22:30 sularında 10 derece Yengeç Burcunda oluşan Güneş Tutulmasının yükselen burçlara göre etkileri neler olabilir bunu irdeleyeceğiz. Öncelikle her Güneş tutulmasının bir yeniay oluşumu olduğunun altını çizelim. Yeniayın Yengeç’tekendi burcunda oluşması güçlü bir oluşuma işaret etmektedir.

Güney Amerika’da Şili ve Arjantin ile Pasifik okyanusunun Güney’inden izlenecek olan bu tutulma en güçlü etkilerini bu bölgelerde hissettirecektir. Ülkemizden izlenmiyor olması etkili olmayacağı anlamına gelmiyor. Elbette tutulmalar dünya üzerinde izlendikleri bölgelerde daha etkili olurken dünyanın farklı bölgelerinde de etkileri hissedilmektedir. Öncelikle başta öncü burçlar olmak üzere herkes için astrolojik haritaya göre farklı konularda etkili olabilecektir.   

Ünlü astrolog  B.Brady’nin bu tutulma ailesini aşırı etkili bir tutulma olarak nitelendirmektedir. Gençlerle ilgili haberler  getirebilir der. Ayrıca bir durumu değiştirme zamanı olarak değerlendirmektedir. Üzüntüye veya takıntılı olmaya zemin yarattığından ve fakat uzun vadeli planlara girişmenin çok olumlu neticeler de getirebileceğinden söz eder. Elbette kişi akıntıyla sürüklenmediği müddetçe…

Bu noktada 2000 yılını hatırlamanızı ve hayatımızda nelerin değiştiğini hatırlamaya çalışalım, zira benzer temalar gündeme gelebilir 😉

Kendimden örnek verecek olursam 2000 yılı benim için kariyer değişikliğine götürecek adımların atıldığı yıldır. Finans alanında çalışırken astroloji okumaya başlamıştım. O dönem astroloji alanında kariyeri yapmayı planlamamış olsam bile sonradan bu girişimin hayatımı değiştirdiğini söyleyebilirim. Tutulma haritamda IC ile kavuşumdaydı ve MC’yi tetiklemekteydi. 

Bir de unutmayalım ki tutulmanın Satürn ile karşıtlık içinde olması gerçekçi ve disiplinli olmaya davet ediyor. Engellenme duygusunu aşmak için büyük efor sarf ediyoruz. Hassas duygular katılaşabilir.

Yükselen Koçlar için hayatı kökünden değiştirecek bir dönüm noktası olabilir. Ev değişimi ve yuvada yenilikler olabilir. Ebeveynlerle ilgili konular önemli olabilir. Günün sonunda kariyer ve yaşam hedeflerini değiştirip yenileyecekleri zamanlar olabilir.

Yükselen Boğalar bu dönemde yakın çevre, kardeşler, kuzenler, yakın arkadaşlar ve komşularla yoğun duygusal ilişkiler içine girebilirler. Eğitim-öğretim konusu öne çıkabilir. Ticari faaliyetleri olabilir. Dünya görüşlerini belirleyecek gelişmelere hazır olmakta fayda var. 

Yükselen İkizlerin gelirleriyle alakalı yenilenmeler olabilir. Mesela yiyecek-içecek sektöründen veya konuk ağırlamaya yönelik konulardan kazanç elde etmeye başlayabilirler. Yeni değer yargıları oluşabilir. Bir ortaklık söz konusu olabilir. Ortaklaşa gelir ve miras konuları organize edilmeyi bekliyor olabilir.

Yükselen Yengeçler için çok önemli bu tutulma. Yeni bir imaj ile hayata yaklaşım tarzınız yenileniyor. İlişkileriniz mercek altında test ediyor olabilirsiniz. Duygusal yanınız katmerleniyor. Belki de son zamanlarda bastırdığınız duygularınız tam gaz ortaya çıkacaktır.

Yükselen Aslanların rüyaları ve bilinçaltı ilginç gelişmelere açık duruyor. Sezgisel yönden güçlü hissedebilirler. Ancak aşırı şüpheciliğe kayma ihtimali de olabilir. Buna dikkat etmek gerekir. Arkadan sinsice çalışan bir enerji yıpranmaya sebep olabilir. Kontrol etmekte zorlanılan gelişmeler olabilir. 

Yükselen Başakların sosyal çevreyle yeni duygu bağları kuracakları bir ortam olabilir. Sosyal meselelere, toplumsal olaylara güçlü bir empatiyle yaklaşmaları mümkündür. Çocuklarla ilgili konularda sorumluluğa girebilirler. Buradan yeni umutlar ve yeni hayat planları oluşabilir.

Yükselen Teraziler için yeni bir toplumsal statü, mevki, yeni bir rol gelişebilir. Annelik gibi bir rol olabilir mesela. Mesleki alanda yeni oluşumlar beklenebilir. Bu yolla yerleşimle ilgili değişimler de mümkündür. Ebeveynlere bu dönemde önemli bir zaman ayırmak gerekebilir.

Yükselen Akrepler bu dönemde hukuki konularda aşama kaydedebilir. Yeni bir hayat görüşüne zemin yaratan gelişmeler mümkündür. Mesela uzun bir yolculuk olabilir veya bir eğitim konusu gündeme gelebilir. Belirli bir alanda uzmanlık geliştirmeye yönelik adımlar atılabilir. 

Yükselen Yaylar şimdilerde eşin ve/veya ortağın geliriyle ilgilenmek, koruma tedbirleri almak durumundalar belkide? Bilinçaltı konulara eğilebilirler. Korkularla yüzleşmek gerekiyor. Güçlü bir silkelenme-arınma hayatlarında çok önemli değişimleri başlatabilir.

Yükselen Oğlaklar karşıt burçlarında oluşan bu tutulmayla ilişki, evlilik ve ortaklıklarına yeni bir boyut getireceklerdir. Yeni duygusal bağlar kurabilirler. Ya da var olan bağlar için bir dönüm noktası olabilir. Aşırı gerçekçi doğalarıyla başedip duygulara şans tanımak onları çok geliştirecektir.  

Yükselen Kovalar bu dönemde rutin yaşam alanında yeniliğe gidebilirler. İşyerinde yenilikler olabilir. Yeni bilgilerle donanmayı seven Kovalar için tam bir öğrenme zamanı olabilir. Özellikle ruhsal bilgiler edinebilirler. Yeni yetenekler kazanarak kendilerini yenilenmiş hissedebilirler.

Yükselen Balıklar için müthiş yaratıcı bir dönem olmalı diye düşünüyorum. Onlar için öne çıkma, sahnede olma zamanıdır. Dikkatlerine üstlerine çekiyorlar. Çocuk figürlerin hayatlarında vurgu kazanması mümkündür. Yeni hobiler edinebilirler. Sosyal alanda sorumlulukları artabilir. Öte yandan yarışmacı tavırları sosyal çevrelerinde yadırganabilir.

Selamlarımla;

Meral Pala

2 Temmuz 2019