21 Mart’ta Güneş Koç’a İlerliyor

Terazi’de Dolunay

Kuzey yarım kürede ilkbaharın başlangıcı hayatımızda yeni bir döngünün başladığını anlatıyor. Güneş ışınlarının ekvatora dik gelmesi gün ve gecenin eşitlenmesi ekinoks zamanı olarak ifade edilmektedir. Astrolojik olarak da yeni bir yılın başladığını söylemek gerek. 

Zodyağın ilk burcu Koç zamanları yeni başlangıçlara işaret etmektedir. Taze başlangıçlara hazır hissettiğimiz bir dönem başlıyor. Güneş’in Koç burcuna giriş anı dünya astrolojisinde önümüzdeki 1 yıllık dönemin de ana temasını göstermektedir. Ancak ülkemizde ufukta Yay burcu yükselirken Koç’a giriş yapmak, yıllın ikinci yarısında yani 23 Eylül’de Terazi’ye giriş anında yeni bir değerlendirmeyi gerektiriyor.

Koç dönemine başlarken Mars’ın Boğa’da zararlı yerleşimi finansal konular, toprak ve tarımla ilgili konuların çaba gerektireceğini anlatıyor. Mars’ın Satürn-Plüton-Güney Ay Düğümüyle akışkanlık içinde bulunması da köklü yeniden yapılanmaların kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.

Ufukta Yay yükselmesi ülkemiz için önümüzdeki aylarda uluslararası ilişkiler, üniversiteler, basın-medya, hukuk ve  manevi inançlarla ilgili konuların vurgulu olacağını anlatıyor. Gökyüzünde Jüpiter-Mars arasında kadersel bir bağlantı olması önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. Hayatımızda bir sistem değişikliği noktasına geldiğimizi düşündürtüyor.

Bu arada aynı gün Terazi burcunda dolunay oluşması hayatımızda bitiş ve yeni başlangıç temalarını tekrar vurguluyor. Seçimler ve yol ayırımları kuvvetli ihtimal olarak duruyor. Koç dönemi benlik duygularımızı vurgularken , Terazi’de dolunay ”biz” olabilmeyi gerekli kılıyor. Duygudaşlık göstermek, karşımızdakilerin ihtiyaçlarını anlayabilmek, tarafsız kalabilmek önemli olacaktır. İlişkilerimiz mercek altında olacaktır. Dişi ve eril prensipler Venüs-Mars arasındaki sertlik de sosyal, duygusal ve iş ilişkilerinde, ortaklıklarda tansiyonu yükseltebilir.

Astroloji haritamızda sıfır derece Koç ve Terazi burçlarını içine alan yaşam konuları dikkat çekici duruma geliyor. Önemli kararlar alma zamanı gelmiş olabilir. Seçimler yapabiliriz. Bu alanda bitiş ve başlangıçlar beklemek gerek. 

Bahar mevsiminin, yeni yılın ve dolunayın herkese huzur getirmesi dileğiyle…

Sevgiler,

Meral Pala

18 Mart 2019