Saturn ve Plüton Oğlak’ta Geriliyor

20 Aralık 2017’den beri Oğlak burcunda hareket eden Satürn, 2020 sonuna dek bir disiplin, yapılanma ve somut şeyler inşa etmeyi vadediyor. Oğlak’ta Satürn kendi burcunda ve sorumluluk alma, stratejik davranma ve otorite kurma yönünde teşvik ediyor. Toprak grubunun öncü nitelikli burcu Oğlak gerçekçi, kararlı ve sabırlı doğasıyla öne çıkar. Hedefine kilitlidir, hırslıdır ve ciddiyetle hareket eder. Duygulara yenilmez, işini şansa bırakmaz ve bir plan dahilinde ilerler.Geçtiğimiz Aralık ayından beri astroloji haritamızda Oğlak yönetimindeki alanda somut şeyler ortaya koyma gayretindeyiz. Hatta daha geniş resme bakarsak 2008’den beri burada Plüton’la büyük mücadeleler, geriye dönüşü mümkün olmayan değişimler, bir nevi ölüm ve yeniden doğum teması var. 

Geçtiğimiz Aralık ayının sonlarından itibaren de bu alanda elle tutulur yeni bir yapılanmaya gitmekteyiz. Bunun için bir takım sınırlar çizme ve tecrübemizi arttırma çabasındayız. Fakat şimdiye kadar geçen zamanı bir kuluçka dönemi olarak düşünmek gerekir. Çalışmalarımız ilerde daha çok kristalize olmaya, somutlaşmaya ve maddi dünyada sonuçları görünmeye başlayacaktır.

Şimdilerde-18 Nisan’dan itibaren- Satürn geri hareket ediyor. Yaklaşık 4,5 aylık gerileme sürecinde son 4 aylık dönemde oluşmaya başlayan hedeflerin olgunlaşması, içselleştirilmesi ve iyice yoğrulması gerekir. Bu süreçte bazı tıkanıklıklar, sıkışmalar hissedebiliriz. Kararsızlıklarla gelen içsel bir gerginlik olabilir. Hatta bazen köklü değişimden kaçma arzusu belirebilir. Bunu bir tür “değişime karşı koyma” olarak da adlandırmak mümkündür. Ancak 21 Haziran’da Güneş’in Yengeç’te ilerlemeye başlamasıyla Satürn Güneş ile karşıt durmaya başlayacaktır. Burada tam bir dönemece gelinecektir. Bir dönemin sonunun geldiğine dair bilinç tam olarak açılacak ve karşı koyma süreci bitmiş, artık yeni bir şekil vermek için güç toplama ve yeni koşullara uyum sağlama zamanı başlayacaktır.

Daha sonra 23 Ağustos’ta Güneş’in Başak burcuna ilerlediği dönemde Satürn ile Güneş tam olarak üçgen açıya girdiğinde sabırsızlıkla bir takım kararlar almaya çalışabiliriz. Bu dönemde olgunluk kazanmamış kararların aniden ortaya çıkması söz konusu olabilir. O halde önümüzdeki Başak döneminde temkinli olmak durumundayız.

6 Eylül tarihinde Satürn’ün düze dönmesiyle büyük ölçüde yeni sınırlarımızı belirlemiş olacağız. Ancak asıl Oğlak döneminde-21 Aralık’tan itibaren- Güneş ve Satürn birleşirken çok daha bilinçli ve üretken bir dönem olacaktır. 2017 Aralık’tan itibaren oluşmaya başlayan yeni hedeflere doğrum emin adımlarla ilerleme imkânı doğacaktır. Bu noktadan sonra hasat mevsimi gibi ektiklerimizin meyvelerini toplayabiliriz.

Bu arada Plüton’un da 22 Nisan-1 Ekim arasında gerilediğinin altını çizelim. Oğlak burcundaki Plüto gerileme sürecinde derin ruhsal deneyimler getirmektedir. Bir anlamda bilinçaltında dip tarama yapabiliriz. En gizli kalmış arzu ve isteklerimizle temas edebiliriz. Ruhsal manada bir temizlik yapma zamanı olabilir. Böylelikle bizi yıpratan, hayatımızda tıkanıklığa yol açan ve ilerlememize engel çıkartan negatif duyguları arıtma zamanı olabilir. Öyleyse bu dönemi kişisel astroloji haritamızda Oğlak yönetimindeki konular için bir güç kazanma ve yepyeni bir form yaratarak otorite elde etme zamanı olarak niteleyebiliriz.

Satürn ve Plüto’nun geri hareketi hayatımızda önemli değişikliklere hazırlanmamızı öneriyor. Ancak bu dönemde içe kapanma ve negatife odaklanmaktan sakınmalıyız. Bunun bir olgunlaşma süreci olduğunu unutmayalım. İleri ki zamanlarda oluşacak çok daha geniş kapsamlı değişimlerin hazırlık aşaması  olarak düşünmek gerek. Nitekim 2019 sonları ve 2020 başlarında iki gezegenin-Satürn ve Plüton- gökyüzünde bir araya gelmesi büyük mücadelelerle oldukça üst boyutta yapılanmalar vadediyor. Bunu şimdilik bir hatırlatma notu olarak düşmüş olalım.

Satürn’ün Oğlak’ta ileri ve geri hareketleri nasıl etkiliyor?




Oğlaklar, yeni bir kimlik yaratıyor. Hayata yaklaşım tarzları yeni bir şekil alıyor. Daha gerçekçi ve biraz da sert bir dönem başlıyor. Özellikle ilişkileri yeni bir boyut kazanacaktır. Retro döneminde sağlığa özen göstermek gerekir.

Kovaların, ruhsal seviyede etkilenmeleri beklenir. Bilinçaltından gelen çeşitli korkular veya rüyalar baskı yaratabilir. Retro zamanı boyunca ruh sağlığı için dikkatli bir çalışmayla pozitif gelişmeler elde edilebilir.

Balıklar; yeni bir sosyal çevreyle birlikte uzun vadeli hayat planlarını gözden geçirebilirler. Retro zamanı sosyal çevre ve hayat planlarını sil baştan yeniden oluşturmaya çalışacaklardır. Sosyal gruplar içinde otorite konumuna gelebilirler.

Koçlar için, hayattaki hedefle ve kariyer planları yeni bir form kazanıyor. Toplum içindeki statülerinde yükselme olması gerekir. Retro zamanı mesleki konulardaki eksiklikler düzeltilebilir. Uzun yıllardır verdikleri emeklerin meyvelerini alabilirler.

Boğaların, hayat görüşleri yeni bir şekil alıyor. Satürn geri giderken hayat felsefelerini sorgulayabilirler. İleri seviye eğitimler ve/veya uzak seyahatlerin yeni bir hayat görüşü oluşturmakta payı olacaktır.

İkizler’in, varsa eşinin ve/veya ortağının maddi kaynaklarıyla alakalı bir sıkışma beklenebilir. Miras gibi ortak paylaşım konuları gündemin ana maddesi olabilir. Ayrıca bilinçaltında arınma çalışmaları faydalı olacaktır. Vergi ve krediler retroda sorun yaratabilir.

Yengeçlerin, ilişkileri mercek altında olabilir. Uzun vadeli ilişkiler de başlayabilir. Retroda yıpranmış olan ilişkilerin artık bize yaramadığının farkındalığı oluşabilir. Duygusal veya profesyonel -her türlü- ilişki gözden geçirilecektir. 

Aslanların, rutin yaşam koşullarında yeni yapılanmalar olabilir. İşle ilgili sorumluluk ağır geliyor olabilir. Retroda çalışma arkadaşlarıyla özellikle astlarla ilişkilere dikkatli yaklaşılmalı. Eylül’den itibaren taşlar yerine oturacaktır. Yeteneklerini maddiyata çevirmeye bakabilirler.

Başaklar, Satürn etkisiyle bir şekilde dikkat çekici duruma gelebilirler. Aşk hayatlarında somut adımlar atmaları beklenir. Ayrıca retro zamanı yaratıcı becerilerini ortaya koymak için bir çalışma başlatabilirler.

Terazilerin, ev-aile-yuva- yerleşim konularına eğilmeleri kaçınılmaz olabilir. Ebeveynlerle ilgili ilgili sorumluluk almaları, emek sarf etmeleri gerekebilir. Ancak duygularını göstermekte zorlanacakları bir süreç gibi düşünmeliyiz. Retro zamanı geçmişle yüzleşme dönemi.

Akreplerin, kendilerini ifade etmekte zorlandıkları bir süreçte olabilir.  Kardeş ve arkadaşlarıyla ilgili sorgulamaları olabilir. Retroda onlar için daha çok zaman ayırmaları, sorumluluk üstlenmeleri gerekebilir. Fikirleri pratiğe çevirmek için arayışları söz konusu.

Yaylar için, değerlerini sorguladıkları bir dönem olarak düşünmek gerek. Finansal konularda bir takım sıkışmalar olabilir. Kaynaklarını daha dikkatli kullanmayı öğreniyorlar. Retroda hem maddi hem manevi değerleri yeniden yapılanma sürecinde olmalı.

Sevgiler;

3 Mayıs 2018

Meral Pala

Bu yazının bütün hakları saklıdır, izin almadan kullanılamaz.