ASLAN’da Ay Tutuluyor

31 Ocak Çarşamba günü saat 16:26 sularında 11 derece Aslan’da Tam Ay tutulması gerçekleşiyor.

Ay tutulmaları çoklukla duygu dünyamıza ilişkin ikilemleri ön plana getirmektedir. Etkileri genellikle 1 ay öncesinden veya 1 ay sonra ortaya hissedilebilir. Bu tutulmada en yoğun etkiyi 11-12-13 derece Aslan ve Kova burçlarında Güneş ve diğer kişisel gezegenleri ile yükselen burçları bulananlar hissedecektir. Önümüzdeki 15 Şubat Kova’da ki Güneş tutulması da bugünlerde aldığımız kararların ardından hayatımızda yeniliklere doğru atacağımız ilk adımları gösteriyor olacaktır. Bunu daha sonra etraflıca irdeleyeceğiz.  

Astroloji haritamızda Aslan burcu yönetimindeki yaşam konuları  tutkuyu, gösterişi, bir kral edasıyla davranabilmeyi istediğimiz konuları anlatır. Aslan’da Ay Tutulması tutkuları, merkezde olma arzumuzu ve hakimiyet kurma isteğimizi öne çıkartıyor. Ayrıca geniş görüşlülükle olaylara bütüncül bakmaya ve yaratıcılığımıza vurgu getirmektedir. Dışarıya bir böbürlenme mesajı da verme eğiliminde olabiliriz. Ay tutulmaları genellikle hayatımızda yol ayrımlarına işaret etmektedir.Güneş’in Kova’da hareket ettiği bu dönemde egoyu aşan yüksek idealler, evrensel değerle ve üst akıl öne çıkıyor. Olabildiğince mantıkla hareket etme çabasındayız. Hayatımıza bir yenilenme, arınma gerçekleştirme ve ideallere ulaşmanın yollarını bulma gayretindeyiz. Üstelik tutulma anında öz değerlerimizi sembolize eden ve hayatta bize mutluluk veren şeyleri anlatan Venüs, Güneş’le beraber Ay ile karşıtlık oluşturmakta. AY’ın Aslan’da hareketi ise egoyu tatmin edecek bir parlama arzusu içinde olmayı anlatıyor. Heyecan dolu hevesli, coşkulu bir ruh haliyle riske atılmaya hazır hissedebiliriz.

Ay tutulmasıyla akıl ile kalbin sesi bir tercih yapmaya zorluyor olabilir. Evrensel doğrular ile bireysel ego duygu dünyamızda gerginliklere sebep olabilir.  Seçimler yapmak durumunda olabiliriz. Hayatımızda sonlanmalar ve yeni başlangıçlar mümkündür.

Yükselen Burçlara göre hangi konular bir dönemece işaret ediyor?

Yükselen KOÇLAR için  yaratıcı kapasiteyi ortaya koymak, dikkatleri üzerine toplamakla yüksek idealleri arasında bir tercih yapma zamanı olabilir. Çocuklarla ilgili çözüm bekleyen konular bir nihayete gelebilir. Aşkta bir dönemeç olabilir. Yükselen BOĞA için, temelde var olan parlama arzusu uyanınyor. Ebeveynlerle ilgili konularda geniş düşünmek önemli gelinebilir.  Ev, yuva ve yerleşime ait konular karara bağlanabilir. Hayatına yeni bir temel atmak üzere bitirilen konular olabilir. Yükselen İKİZLER, yakın çevre, dostlar veya komşularla ilişkilerde ego öne çıkabilir.  Eğitime ilişkin belirsiz şartlar netlik kazanabilir. Eşitlikçi hayat felsefesi benlik duygusuyla çatışma yaratabilir. Yükselen YENGEÇLER, finansal konularda bir dönemece gelebilir. Bireysel yeteneklerinden bir gelir yaratmak üzere tercihler yapmak durumunda olabilirler. Ayrıca değer yargıları değişime açık gözüküyor. Yükselen ASLANLAR’ın, parlama, kimliğini vurgulama arzusu tetikleniyor. Hayata yaklaşımda özgüveni öne çıkartmaya meyillilier. Evlilik ve ortaklıklar için bir karar zamanı olabilir. BİZ duygusuyla BENLİK çatışma doğurabilir. Yükselen BAŞAKLAR için; bilinçaltındaki yaratıcı kapasite canlanıyor. Tutulmayla birlikte hayal gücü aktive olabilir. Öte yandan egosantrik tavırlar vurgulanabilir. Rutin yaşam içindeki idealist yaklaşımı dengelemekte zorlanabilir. Yükselen TERAZİLER için; sosyal çevrelerinde ilgiyi üzerlerine çekebilirler. Yöneticilik vasıfları öne çıkıyor. Geniş bir vizyonla hayat planlarına yeni bir yön verebilirler. Yükselen AKREPLERiçin geminin burnunu hangi yöne çevireceklerine dair karar zamanı. Sosyal kimlik vurgu kazanıyor. Toplum önünde gururlu bir duruş sergilemeye meyilliler. Ancak en derinde var olan akılcı, hümanist, eşitlikçi yanlarını dengelemekte ikilemlere düşebilirler. Yükselen YAYLAR için, düşünceler netlik kazanıyor, hayat felsefelerini öne çıkartmaya meyilliler. Üst seviye bir eğitimle veya hayat tecrübelerini arttıran deneyimlerle dikkat çekici konumdalar. Kalbin sesiyle mantığı dengede tutma çabası gerilim yaratabilir. Yükselen OĞLAKLAR  için, bastırmaya çalıştıkları güçlü olma, hükmetme arzusu nüks edebilir. Eşin, ortağın finansal kaynakları, miras ve ortak paylaşılan maddi değerler açısından da bir dönüm noktası olabilir.  Maddi konularda adil omakta zorlanabilirler. Yükselen KOVALAR ilişkilerinde, evlilik ve ortaklıklarda bir dönüm noktasında olabilir. Gurur ağır basabilir. Hayata özgürlükçü ve hümanist bakışları ilişkilerden kaynaklı olarak kararsızlığa sebep olabilir. Bu tip bir gerilimi aşmak için mantık ve egoyu dengelemek önemli. Yükselen BALIKLARIN, Ay tutulmasıyla iş ortamında ve/veya rutin yaşamın içinde aldıkları roller görünürlüklerini arttıracaktır. Egolar öne çıkabilir. Ancak bilinçaltındaki hümanist değerler denge bulmaya imkan verebilecektir.

Kararlarımız her daim mutluluk getirsin🌺

Yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.

Sevgilerle,

Meral Pala

Yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.