Boğa’da Dolunay

4 Kasım Cumartesi sabah 08:23 sularında gökyüzü ışıkları Akrep-Boğa ekseninde karşı karşıya geliyor. Yoğun duyguların öne çıktığı şu Akrep döneminde içsel mücadelelere kapılmaya elverişli bir iklim var. Bilinçaltının derinliklerine sıkça uğruyor olabiliriz. Geçmişte üstüne sünger çektiğimiz konular bir bir hafızada canlanıyor. Güven duygumuz sarsıntıya uğruyor. Üstelik Jüpiter Güneş’le yakın temas halinde bulunmaktadır. Jüpiter astrolojide var olanı büyüterek konuyu vurgulamaktadır. Örneğin bu defa Akrebin derinliğini, gizemini büyütüyor olabilir. Ayrıca iyileştirci gücünü de katmerlendirebilir. Tam da bu dönemde halının altına süpürülen pisliklerin temizlenmesi mümkün olabilir.

Dolunay zamanı Ay Boğada bu yoğun psikolojik atmosferden sıyrılarak huzur ve güven tesis etmemizi istiyor. Gerçekçi olmaya davet ediyor. Astroloji haritamızda sabit Boğa burcu yönetimindeki yaşam konuları sabitlenmeye, köklenmeye ve değişime direnç göstermeye açıktır. Devamlılık ve istikrar maddi dünyada güven vermektedir. Bu atmosferde değişmekle değişmemek, güvenmekle güvenmemek, savaşmakla barışmak arasında ikilemlere düşebiliriz.

Dolunay oluşurken gökyüzünün bütününe baktığımızda Neptün gökyüzü ışıklarına rahat açılar kuruyor, atmosferi yumuşatıyor. Böylelikle sezgi, anlayış ve yaratıcılık becerisi vadediyor.

Dolunay zamanı ülkemizde ufukta Akrep burcu yükseliyor. Ankara’ya göre çıkartılan gök haritasında Merkür de-iletişimi sembolize eden gezegen-Akrep’te fakat açısız hareket ediyor. Dışarıya kendimizi ifade etmekte sıkıntı yaşarken içe yönelmek ve kendi duygu-düşüncelerimizle bağlantı kurmakta rahatlık söz konusu. Fakat Mars Terazi’de cesaret kırıcı olabilir. İleri doğru kararlı adımlar atmakta zorlanmalar yaşanabilir.  Öte yandan Venüs’ün Terazi’de güçlü yerleşimi dengeleyici olacaktır. Satürn’den aldığı destekle güçlü bir Venüs olduğunu düşünmeliyiz. Fakat Venüs’ün kendi ışığında olmaması yine de temkinli davranmayı gerekli kılıyor.

Astroloji haritasında sabit burçların 11-12-13 derecelerinde kişisel gezegenleri, yükseleni, önemli noktaları olanların bu iklimden etkilenmeleri daha kuvvetli bir ihtimal olarak gözükmektedir. Mesela ülkemizin astrolojik haritasında 13 derece Akrep’te  fortuna(şans noktası)yer almaktadır. Öyleyse bu dolunay halkın ve ülkenin bütünü ilgilendiren temel konuları bir dönüm noktasına taşıyabilir.

Dolunayın ortaya çıkarttığı güçlü enerjiler hayatımızda eskimiş olanı değiştirmeye ve yeniden güvenli adımlar atmamıza yardım etsin.

Sevgilerle,

Meral Pala

3 Kasım 2017

Yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.