Başak’ta Yeniay

20 Eylül Çarşamba günü 08:30’da 27 derece Başak’ta yeniay doğuyor.

Yeniayın doğuşu, gökyüzü ışıklarının bir araya gelmesi taze başlangıçlara zemin hazırlamaktadır. Bu kez Güneş ve Ay’a eşlik eden Merkür, Venüs ve Mars var. Ortaya çıkan bu tablo Başak temasının hayatımızda fazlaca yoğun olduğunu gösteriyor. Astroloji haritamızda ustalıkla işlediğimiz, zihin ve el becerilerini ortaya koyduğumuz, her daim eleştirel bakışla ‘’daha iyi’’ olmak için uğraştığımız konulara vurgu artıyor. Bir anlamda ciddiyetle eğilip, verimi arttırmak, kusursuzluğu yakalamak istediğimiz alana tam bir odaklanma hali var.  

Ancak bütün olarak tabloya baktığımızda yeniay derecesinin Uranüs’le kadersel 150 derecelik açı kurduğunu görüyoruz. Yeniliklerin sembolü Uranüs mükemmeli yakalamaya çalışırken farklı bakış açıları kullandığımız ölçüde başarılı olunacağını gösteriyor. Farklılaşmak kaçınılmaz gözüküyor.

Öte yandan Başağı yöneten Merkür’ün Neptün’le tam karşıtlığı zihni bulandıran, kafaları karıştıran, net olmayı zorlaştıran durumlar getirebilir. Karşımıza çıkan kimseler yanıltıcı olabilir. Hayal gücünü çalıştırmak durumundayız. Ancak gerçeklerden kopmaya da meyilli olunabilir. Dikkat!

Yeniayın doğum anında ülkemizde ufukta Terazi burcu Jüpiter’le birlikte yükseliyor. Detaylara inerken estetik ve uyumdan ödün vermeyeceğimizi söyleyebiliriz. Eşitlik ve hakkaniyeti fazlasıyla önemsiyoruz. Jüpiter-Uranüs karşıtlığı bilgi yoluyla gelişen farkındalığımızı çok üst seviyelere taşıyor. 

Bu arada ülkemizin astrolojik haritasında yeniay-tüm burç ev sisteminde-üçüncü eve denk geliyor ki eğitim sisteminde değişim, TEOG sınavlarının kaldırılması fikri ve fikrin hemen uygulamaya konulması da Başak’ta yeniay teması ile fazlasıyla örtüşüyor. Merkür-Neptün karşıtlığı da gençlerin zihnindeki soru işaretlerini sembolize ediyor.

Başak değişken özellikte oluşuyla şartlarımızdaki değişikenliği göstermektedir. 22 Eylül’den itibariyle Güneş’in Terazi’ye ilerlemesi de sonbaharın gelişiyle hayatımızda yeni bir eşikte olduğumuzun işareti. Bu tabloyla yeniay hayatımıza önemli farklar getirecektir. Evrenle aynı frekansta olmaya çalışırken adaptasyon yeteneğimizi maksimum seviyelerde kullanmak durumundayız. Ancak sürekli şartlara uyum sağlama çabası sinir sistemine fazladan yük getirebilir. Sağlığa özenli olmak önemli.

Yeni olan her şey hayatımıza mutluluk getirsin.

Sevgiler,

Meral Pala

19 Eylül 2017