BOĞA’da Yeniay

Bugünlerde zodyağın en yorgun burcu hangisi derseniz Boğa olabilir. Zira Mart ayının başlarından itibaren Venüs’ün geri hareketinden en fazla etkilenen burçlardan birisi Boğa. Nisan ortasına dek Boğa’nın yöneticisi Venüs gerileme hareketi yaptı. Bu süreç özellikle Boğalar ve yükselen Boğalar için  bolca mücadeleyle geçmiş olmalı. Bu dönemde Boğalar sükuneti, huzuru ve güvende olmayı özlemiş olabilirler.

26 Nisan Çarşamba günü saat 15:16 sularında Boğa Burcunda ay yenilenirken bir tazelenme beklemek gerek. Yeniay zamanları her zaman hayatımızda bir yenilik ve bir tazelenme arzusu getirmektedir. Bu kez Boğa’da güven duygumuzu tazelemeye çalışacağız. Barış ve huzuru hayatımıza tekrar yerleştirmek için çabalayacağız. Ancak Venüs’ün Balık’ta 29 derecede yerleşimi değerler sistemimizin evrim geçirdiğini gösteriyor. Eski sistemi kapatarak yepyeni döneme geçmek üzere olduğumuzu söyleyebiliriz. Üstelik Venüs’ün Satürn’le doksanlık açısı bütün kırılganlıklarımız ve yaralarımızla kaçınılmaz bir noktaya geldiğimizi anlatıyor. Zira Venüs’le Kiron hassas Balık burcunda kavuşuyorlar. Eskilerden kalan yaraları gündeme getiriyor. Ancak Venüs’ün düze dönmüş olması bu yaraları sarmayı da anlatıyor. Artık geçmişle bağları gevşetip yeni ufuklara yelken açmamız gerekiyor.

Ülkemizde yeniay doğarken ufukta çalışkan, mükemmeliyetçi ve analitik Başak burcu yükselmekte. Yöneticisi Merkür de Koç Burcunda geriliyor. Merkür’ün Uranüs’le beraber olması zihinde uyanışlar yaşadığımızın işareti. Eskilere ait bir takım konular aydınlanmaya başlıyor. Satürn’le Merkür arasında görülen akışkanlık, zihnimizde yeni yeni fikirlerin yerleşmeye başladığının işareti.

Ülkemizin astrolojik haritasında 11. Evde yeniay doğuyor. Siyasi partiler, hükümet, yasama, dernekler, büyük organizasyonlar ve gelecekten beklentiler ve ülke olarak umutlarımızla ilgili uzlaşı ve yenilik beklemeliyiz. Boğa, özellikle finansal organizasyonları öne çıkartabilir.

Mars’ın İkizler’de yerleşimi de zihnin aktif oluşunu gösteriyor. Ticari konular yoğunluk kazanıyor. Ay düğümlerinin güney bendinde olan Merkür iletişimde yanlış anlamalar ve engeller çıkabileceğini söylüyor. Alış verişlerde ve ticari faaliyetlerde kontrollü olmak önemli. Zira Merkür de geri harekette.

Özetlersek, yeni değerler oluşturuyoruz, eski ilişkilerden kalma yaraları sarmaya çalışıyoruz ve uyanışlarla zihinde yeni oluşumlara zemin hazırlanıyor.

Boğa’da yeniay hayatımızda huzur, güven ve istikrar yaratmaya çalıştığımız konulara ağırlık vereceğimizi anlatıyor. Maddi anlamda güvende olmak her şeyden önemli olacaktır. Sahip olma duygumuz güçleniyor. Doğanın rengarenk çiçeklerle bezendiği bu dönem estetik anlayışımız da gelişiyor. Boğa’da yeniay hayatımızda bir sadeleşmeyle hayat kalitemizi yükseltmeyi öneriyor.Hayatımızda bir barış atmosferi arzusunda olmak, göklerin enerjisiyle senkronize olduğumuzun işaretidir diyebiliriz.

Sevgilerimle,

Meral PALA

24 Nisan 2017

Yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.