Ekinoks Zamanı

20 Mart Pazartesi günü saat 13:38’den itibaren Güneş, yücelme yeri Koç burcunda ilerlemeye başlıyor. Mevsimsel zodyakta Koç döneminin başlamasıyla hayatımızda bir devir kapanıyor yepyeni bir döngü başlıyor. Koç, zodyağın ilk burcu, yeni başlangıçları sembolize ediyor. Ekinoks zamanı ilkbaharın başlangıcını, göstermektedir. Bu dönemde doğanın uyanışına şahit oluyoruz. Yeni bir mevsimle beraber hemen her alanda tazelenmeye gidiyoruz.

Merkür, Venüs ve Uranüs’ün de Koç burcunda hareket ediyor olması heyecanı, coşku ve hevesi katmerlendiriyor. Ancak Koç’un yöneten Mars’ın Boğa’da yerleşimi, gözü karalıkla hareket etmekten alıkoyacaktır. Hızlı karar verip aksiyona geçmek yerine ancak riskleri en aza indirmek kaydıyla bir hareketi başlatabiliriz. Üstelik Venüs’ün Koç Burcunda geri harekette olması ilişkilerin testten geçtiğini, değerlerin sorgulandığını ve maddi konuların yeni bir düzenlenmeye tabi olduğunu gösteriyor. Böylelikle Venüs’le Mars birbirini ağırlamasına rağmen maddi konuların ağır ilerlediğini, aksaklıkların olabileceğini, ilişkilerin sabırsız ve ilkel tavırlardan dolayı zorlanmaya açık olduğunu göstermektedir.

Güneş’in Koç’a girişi sırasında ufukta korumacı Yengeç burcu  yükselirken Ay Yay burcunda risk almak ve kendimizi geliştirmek konusunda cesaret veriyor. Öte yandan Ay’la sıkı kavuşum yapan Satürn korku ve baskı altında olmayı anlatıyor. Bu tablo kasvetli bir atmosfere işaret etmektedir. Satürn epey cesaret kırıcı olabilir. Ayrıca yaralı şifacı Kiron’dan da sert etkilere açık pozisyonda bulunuyor. 

Bu arada Jüpiter, Uranüs, Plüto arasında oluşan T-kare sert ve güçlü dönüşümlerin beklenmedik gelişmelerle beraber olacağını anlatmaktadır.

İslam alimi Muhyiddin Arabi’in “Saatlerin Hazinesi” isimli kitabında yer alan bilgiye göre yeni yılın (Güneş’in Koç’a girişi) ilk günü bir pazartesi olması suların bollaşmasına, mahsülün artışına, rüzgarların sert ve soğuk eseceğine işarettir. Ayrıca yaz ve kış çok sıcak ve çok soğuk geçecektir. Muhyiddin Arabi ayrıca “barış ortamı tehlikeye düşer” der.
İlkbahar mevsiminin hayatımıza heves, coşku ve iyimserlik aşılaması umuduyla. 

Meral Pala

20 Mart 2017

Yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.