fullmoonKoç’ta Dolunay

16 Ekim Pazar saat 07:23’te, Güneş’in doğumuyla beraber Koç burcunda dolunay gerçekleşiyor. Koç burcunun hızlı, enerjik, yenilikçi yönleri açığa çıkıyor. Koç, cesur, atak davranmayı ve yeni başlangıçları sembolize eden burçtur. Benlik vurgusu getirir, korkusuzca atılan adımlar Koç’un hesapsız olmasından kaynaklanır. Fakat bu dolunay zamanı Koç’un yönetici gezegeni Mars Oğlak’ta kontrollü bir güç ortaya koymaktadır. Üstelik Mars’ın Plüto ile kavuşuyor olması hırs ve tutkunun kol kola hareket ettiğini gösteriyor. Egonun vurgusu dikkat çekiyor; “ben” demeye meyilli olacağız. Oysaki Koç-Terazi aksının bir ucunda eşitlik ve denge arayan Terazi var. Bu dolunay zamanı egoyu besleme ihtiyacı ortaya çıkarken Terazi yanımız diğerlerini de dikkate almaya davet ediyor. Bu atmosferde BEN-BİZ ikilemleri göze çarpıyor.

Dolunay anında gökyüzünde Ay’ın Koç burcunda Uranüs’le sıkı kavuşumda olması, son derece sürprizlere açık bir atmosfere işaret ediyor. Uranüs astrolojide denenmemişi denemek, gidilmemiş yollara gitmekle ve beklenmedik olanla ilişkilendirilir. Bilgiyle gelen aydınlanmayı sembolize etmektedir. Uyandırma zili gibidir; farkındalık yaratır. Bu dolunaya Uranüs damgasını vuruyor. Son derece farklı, sıra dışı hatta tuhaf olarak nitelenecek gelişmelere açığız. Aykırılıklara, başkaldırıya, meydan okumaya yatkınız. Astrolojide kırılma, bozulma ve kopmalar da Uranüs’le anlatılır. Dolunay zamanında gökyüzü ışıkları, Güneş’le Ay’ın tam zıt yerleşimde bulunması hayatımıza bitişler ve başlangıçları sembolize ediyor. Bu dönemde beklenmedik kopmalara hazır olmakta fayda var.kocta-dolunay

Dolunay anında ufukta barışçıl Terazi burcu yükseliyor ve yöneticisi Venüs Akrep’te. Bu bize adil ve eşitlikçi bakış açısının ardında kontrolcü ve baskı yaratan tutumların yatabileceğini de gösteriyor. Değerlerde dönüşüm olabilir. Hayatımızdaki her tür ilişkide bir süredir sahiplenme arzuları, kıskançlık ve tutku var ve derinlerdeki korkular tetikleniyor. Kaybetme korkusu, değersizlik hissi gibi negatif duygular su yüzüne çıkıyor olabilir. Duygusal olarak zorlayıcı bir atmosferdeyiz kısaca.

Bu arada Terazi’nin yücelim yöneticisi Satürn, Ay’ın düğümlerine göre kuzey bendinde bulunuyor. Bu tablonun içinde karmanın gezegeni Satürn’ün, karmik Ay düğümlerine kare açılar kuruyor olması hayatımızda kaçınılmaz bir yapılanma işareti olabilir. Kadersel gelişmelerin eşiğinde bulunuyoruz.

Bu kez dolunay enerjisi ülkemizin haritasında 24 derece Terazi’de kavuşumda olan Merkür ve Satürn  ile temas ediyor. Dolayısıyla bu iki gezegenin anlattığı konular dönemeçte olabilir. Merkür’ün dünya astrolojisinde anlattıkları; eğitim konuları, edebiyat dünyası,  propagandalar ve propogandacılar, medya ve iletişim konusu, telekominikasyon sistemi, gazeteciler, elçiler, ulaşım işleri ve ülkenin genç nüfusudur. Satürn’ün anlattığı konular ise yaşlı halk kesimi,  salgın hastalıklar, maden ve metaller, kömür madenleri, düzen, otorite, kanunlar, hukuk, gelenekler, ülke sınırları, her türlü sınırlandırmalar, tabu olarak kabul edilen konular ve ülkenin polis güçleri Satürn ile anlatılır. Ayrıca halkın acıları, devlet cenaze işlerini de Satürn anlatır.

Dolunay zamanı açığa çıkan güçlü enerjiyle pillerimiz şarj olmuş gibi ani ve hızlı kararlar almaya müsaitiz. Çok düşünmeden atacağımız adımlar olabilir. Bu dönemde hayati konularda kararlarımızı biraz ertelemek yerinde olur. Dolunayın getireceği yüksek enerjiyle rahatça baş edebilmek, sakin kalabilmek ümidiyle…

Meral Pala

13 Ekim 2016

Yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.