equinox-1
Güneş Terazi’ye İlerliyor

22 Eylül’de, Güneş’in Terazi’ye ilerlemesi -mevsimsel zodyağa göre-kuzey yarım kürede sonbaharın başladığını haber veriyor. Gün ve gecenin eşitlenmesi hayatımızda uyum, eşitlik ve denge arayışlarımızın vurgulandığını gösteriyor. Öte yandan bu yıl Güneş’in Koç’a giriş anında ufukta Koç burcunun yükselmesi -yıl boyunca-her mevsimin başlangıcında gökyüzü enerjilerini yeniden anlamayı gerektiriyor.

Önümüzdeki 3 aylık dönemin potansiyelini anlamak için gökyüzüne bakınca Jüpiter’in başrolde olduğunu görmekteyiz. Güneş ve Jüpiter kavuşum halindeler. Jüpiter’in kendi evinde ve Güneş’in de mutlu olduğu yerde-joy halinde- olması rahatlatıcı; ilerlemeye, büyümeye ve kendimizi geliştirmeye çalışacağımızın işareti olarak düşünebiliriz. Hukuki konular, yüksek eğitim konu ve kurumları, dini konular ve uluslararası konular gündemde olacaktır. Kişisel olarak uzak yolculuklar, yabancı kültürlerle temaslar ve eğitimler ufuk açıcı olabilir. Risk almaya yatkın olabiliriz. Adaletli olmak, eşitlikçi bakış açısını geliştirmek temel hedefimiz olabilir. Venüs’ün Terazi’de açısız olması  ilişkilerde, diplomaside, maddi konularda-zorlanmayla beraber- kendine özgü ifade yöntemleri geliştirmeye zemin hazırlıyor.teraziye-girisUfukta Kova’nın yükselmesi sosyal adalete, özgürlüklere ve aydınlanmaya açık olmayı anlatıyor. Hümanist bakış açısıyla ideallere yönelik çalışabiliriz. Kova’nın yöneticisi Satürn, Ay Düğümleriyle sıkı bağlantı kuruyor, kadersel gelişmelere açık durmaktayız. Satürn’ün kendi evinde ve kuzey bendinde yer alması disiplinli hareket etmenin pozitif neticeler getirebileceğini anlatmaktadır.

Merkür’ün tam da geri hareketini tamamlayıp Başak’ta durağan pozisyonda olması analitik ve eleştirel bakışın maksimumda seyredeceğini gösteriyor.

Ay’ın İkizlerde yükselene göre rahat yerleşimde olması zihinselliğe vurguyu yükseltiyor. Bütün haritada hava elementinin çok güçlü olması mantığın her şeyin önüne geçeceğini göstermektedir. İletişim çok güçlü olacaktır. Yeni fikirler üretebileceğiz. Ancak duyguların pek şansı yok. Ayrıca bu tablonun içinde su eksiği göze çarpıyor. Zihin ve mantıkla hareket ederken bağ kurmakta, duygudaşlık yapmakta zorlanmalar olabilir.

Bu tablonun içinde Satürn-Neptün arasındaki sıkıntılı bağlantı etkin olmaya devam ediyor, disiplin kurmakla alakalı problemler baş gösterebilir. Hava elementinin baskın oluşu yaratıcı fikirler getirecektir. Ancak soyut olarak kalma riski var, fikrimizi köklendirmekle ilgili sıkıntı doğurabilir. Sadece Merkür’ün Başak’ta ve durağan oluşu bu sorunu çözmeye imkân verebilecek gibi gözüküyor.

Mars, mücadele konularımız anlatan gezegen ise Ay ile zıt yerleşimde. Bu da bize muhalefetçi tutumların, zıtlaşmaların fazla olacağını anlatıyor. Güdüsel olarak harekete geçmeye yatkınız. Neyse ki her şart altında mantık ön planda olacaktır.equinox

Ülkemizin haritasını tüm burç ev sistemine göre çizince Terazi 4. Ev oluyor. Bu evin konuları öne çıkacaktır. Yani vatan toprağı, tarım faaliyetleri, köylü halk ilgili konular ile yönetimle dengelenme çabası vurgu kazanmaktadır.

Sonbahar hayırlı olsun, hayatımıza barış ve güzellikler getirsin.

Yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.

Sevgiyle,

Meral PALA

19 Eylül 2016

Ekim’de başlayan eğitimler hakkında bilgi için: 

2016-2017 Eğitim Sezonu