Aslanda YeniayAslan’da Yeniay

Bu kez yeniay özgüven tazelemek adına yeni tohumların ekildiği zamanlara işaret ediyor. Bir astroloji haritasında Aslan yönetimindeki yaşam alanı yaratıcı kapasiteyi çalıştırdığımız, takdir görmekten mutlu olduğumuz, ihtişamlı, görkemli bir tablo yaratmaya çalıştığımız konuları anlatır. Aynı zamanda tüm kalbimizle sarılıp, yüksek bir motivasyonla hareket ettiğimiz konular olduğu için risk alabiliriz. Öte yandan yaşamsal enerjimizin kaynağı da bu alanla ilişkilidir. Aslan Güneş yönetimindedir. Bir astroloji haritasında Güneş’in haritadaki durumunu, yerleşimi, burcu ve açılarıyla beraber değerlendirmek kişinin nerede parlamak istediğine dair daha açıklayıcı bilgiler verir.

Bu kez 11 derece Aslan’da Ay yenilenirken Satürn’le sıkı bir üçgen açı kuruyor. Buradan hareketle güven duyduğumuz konularda yeni bir başlangıç yaparken, sorumluluk taşıdığımızı, disiplinli hareket edeceğimizi, somut bir şeyler ortaya koymaya çalışacağımızı düşünebiliriz. Hem parlamak hem de bir statü-mevki- kazanmak adına adımlar atmaya çalışacağız. Ancak Satürn-Neptün karesi disiplini bozmaya da müsait. Buna karşın Satürn Ay’ın düğümlerinin kuzey bendinde bulunuyor. Bu da Satürn’ün disiplin kurmakta kısmen elini rahatlatıyor. Satürn halen-12 Ağustos’a dek- geri hareketine devam ediyor.

Ufukta Boğa burcu yükselirken yeniayın doğuyor olması hem güven arayışını hem de sanat ve estetikle ya da toprakla alakalı konuların öne çıkacağını gösteriyor. Ancak Boğa risk almayı, ayaklarını yerden kesmeyi sevmez. Oysaki Aslan bir takım riskler alabilecek güce sahiptir. Yeniay derecesinin yükselene kare açı yapması risk alma konusunda çok da özgür olmayacağımızı gösteriyor. Geniş düşünüp yeni başlangıçlara hevesle giderken Boğa tedbir almak ve frene basmak için hatırlatma yapıyor. Öte yandan Boğa’nın yönetici gezegeni Venüs de Aslan’da ve Uranüs’le sıkı bir üçgen kuruyor. Venüs’ün Aslan’da olması da ışıldama, dikkatleri üzerimize çekme ve güvenli bir duruş sergileme arzumuzu anlatıyor. Venüs-Uranüs ilişkisi de yepyeni, farklı ve çok kendine özgü bir şeyler ortaya çıkacağını anlatıyor. İlişkilerimiz sürpriz gelişmelere açık duruyor.

Bu arada Mart başlarında Yay’da hareket etmeye başlayan ve Nisan’da gerilemeye başlayan Mars şimdilerde tekrar Yay burcunda hareket ediyor ve yeniay oluşumuna geniş bir üçgenle bağlanıyor. Bu da yeniay atmosferine motivasyon yükseltici bir etki yapıyor. Hatta buna gereğinden fazla cesaret göstermeye zemin hazırlıyor da diyebiliriz. Mars’ın Plüto’yla 45 derecelik açısı dipten gelen yoğun bir mücadele arzusu içinde olacağımızın işaretçisi. Mars-Merkür karesi ise zihni aktive ediyor hatta fikir çatışmalarını kışkırtıyor. Analitik zihni anlatan Başak’taki Merkür, Mars’la keskinleşecektir. Bu arada sinir sistemini aşırı zorlama riskine de sahibiz. Jüpiter-Kiron zıt yerleşimi yaralarımıza farkındalık yaratıyor.  Bir başka önemli nokta yeniay oluşumunun Neptün’le 150 derecelik karmik açısı hayallerimizi bilince taşımakta zorlanacağımzın işaretçi. Sezgilerimizi, bilinçaltındaki potansiyeli yeni hedeflerimizle harmanlamayı başarabilirsek her şey çok farklı olabilir. 

Önümüzdeki dolunay Kova Burcunda bir Ay tutulmasıyla beraber oluşacak. Tutulma mevsimine giriyoruz. Şimdiden bunu hissedebiliriz. Yılın dikkat çekici zamanlarındayız.

Yükselen burca göre kişisel olarak ne gibi konuların öne çakacağını irdeleyelim.

Yükselen Koçlar; yaratıcılıklarını gösterişli bir şekilde ortaya koymaya çalışabilir. Çocuklarla ilgili önemli girişimleri olabilir. Yeni bir aşk ve/veya yeni hobilere yönelebilirler. Yükselen Boğa için, ev, yuva veya aileye ilişkin önemli atılımları olabilir. Hayatlarına yeni bir temel oluşturacak adımlar atabilirler. Yükselen İkizler; yaratıcı, parlak fikirleriyle dikkatleri üzerlerine çekebilirler. Eğitimle ilgili geniş düşünüp bir atılım yapabilirler. Yükselen Yengeç için, maddi kaynaklar odak noktası oluyor. Bu alanda geliştirici yatırımlara gidebilir. Değerlerini sağlam temellere oturtabilirler.  Yükselen Aslanlar, yeni bir kimlikle parlayabilirler. İlişkilerinde  karşı tarafı yönetme arzuları kabarabilir. Dikkatleri üzerlerine çekecekleri kesin. Yükselen Başak için, bilinçaltı aktive oluyor. Hayal gücünün zenginleşmesiyle yaratıcı alanda ilginç şeyler ortaya koyabilirler. Yükselen Teraziler; sosyal çevrelerinde varlıklarını hissettirebilirler. Uzun vadeli hayat planlarını ve umutlarını tazeleyebilirler. Yükselen Akrep için toplum önünde, mesleki alanda parlama şansları var. Kariyerde çıtayı yükseltiyorlar. Yükselen Yaylar, ufuk açıcı uzun yolculuklara çıkabilirler. Fikirlerini ortaya koymak için uygun zemin oluşabilir. Yükselen Oğlakların; ortak paylaşım konularında yeni girişimleri olabilir. Büyük düşünüp maddi riskler alabilirler. Eşin kaynakları da gündem konusu olabilir. Yükselen Kovaların, odağı ilişkilere kayıyor, evlilik ve/veya ortaklık kararı alabilirler. Kendi fiziksel görünüşlerine bir yenilik katabilirler. Yükselen Balıkların ise, bu dönemde rutin yaşam koşullarını yenileyecek atılımları olabilir. Öte yandan iş ortamında dikkat çekme zamanı olabilir.

Meral Pala

31 Temmuz 2016

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.

Sonbahar dönemi eğitimlerimiz hakkında bilgi için: 

2016-2017 Eğitim Sezonu

newmoon