Cem Melik

İllüstrasyon Cem Melik’e aittir.

Oğlak’ta Dolunay

Yengeç dönemindeyiz, duygularla beslenme, anılara dönme, sezgileri kullanma zamanlarındayız. Hassasiyetlerimiz yükselmiş vaziyette. Oysaki bu kez dolunay, duyguların baskılandığı Oğlak burcunda gerçekleşiyor. 20 Temmuz Çarşamba saat 01:56’da gökyüzü ışıkları Oğlak-Yengeç aksında tam zıt yerleşimde olacaklar. Astrolojide duygu dünyamızla ilişkili bilgiler veren Ay’ın Oğlak’ta olması onca duyguya rağmen kontrol etme ve bastırma eğiliminde olacağımızın işareti. Gerçekçi olmaya davet ediliyoruz. “Zorunda olma” hali var. Duygularımıza kaptırmamak için çabalıyoruz. Dolunay enerjisi iki uçta dalgalanmaya zemin hazırlıyor. Yoğun çelişkiler hissediyor olabiliriz. Hem bireyler olarak kendi hayatımızda bu gerilimi hissedebiliriz hem de ülke olarak içinde bulunduğumuz atmosfere oldukça uygun düşen bu ruh hali, duygu-mantık çatışması getiriyor.

Üstelik Yengeç, milli değerleri en fazla önemseyen burçtur. Ülkemizin astrolojik haritasında yükselen Yengeçtir. Son yaşadığımız olaylarda da milletçe ortak bir değer üzerinde birleşme yaşadık. Ancak yaşanan kayıplar ruhumuzu acıttı, hayatın gerçeğiyle baş etmek zorunda kaldık, duyguları kontrol etmeye çalışıyoruz. Bir yandan da sistemde askeri, hukuki ve idari alanda düzenlemeler gündeme geldi.OGLAKTA DOLUNAY

Dolunay anında İstanbul ve Ankara’da ufukta İkizler burcu yükseliyor, şartların değişken olduğunu düşünebiliriz. Yükselen yöneticisi Merkür Aslan burcunda, geniş düşünme yaratıcı fikirler ortaya koyma zamanında olduğumuzu gösteriyor. Fakat bir fikre saplanma riski de olabilir. Düşüncelerimizi benimsetme eğiliminde olabiliriz. Merkür, Venüs’le kavuşurken Satürn’le rahat bir iletişim halinde; bu tablo bize zihnimizdekileri hayata geçirmekte zorlanmayacağımızı gösteriyor. Merkür-Neptün arasındaki 150 derecelik karmik açı hayatımızda bazı şeylerin artık eskisi gibi olmayacağını anlatıyor. Güçlü bir inanç beslediğimiz konuları anlayış kapasitemizle, hayal gücümüzle, sezgilerimizle harmanlayıp yepyeni bir şey ortaya koymak için çaba sarf etmemiz gerek. Bunun alternatifi kaosa sürüklenmek olabilir. Mars-Uranüs 150’lik açısını da göz önüne alırsak hayatın yeni dönüm noktalarına gelmiş bulunuyoruz.

Bunlara ilaveten Ay’ın yöneticisi Satürn’ün, yükselene karşıt olması disiplin ve kontrollü olma zamanlarını işaret ediyor. Satürn hayatımızdaki daralma ve sıkışmalar getirebilir.

Dolunay anında Güneş-Mars-Kiron arasında oluşan su üçgeni sağduyulu davranabileceğimizin göstergesi.

Yükselen burca göre kişisel olarak ne gibi konuların öne çakacağını irdeleyelim.

Yükselen Koçlar; hayattaki hedeflerine ilişkin kararlar söz konusu olabilir. Duygu-mantık çelişkileri öne çıkabilir. Yükselen Boğa için, hukuki alanda, eğitim-öğretim konularında ve en önemlisi hayat felsefelerine dair bir dönemeç olabilir. Yükselen İkizler; değerlerle ve maddi kaynaklarla ilgili özellikle eş veya ortağın kaynaklarına ilişkin gelişmeler beklenebilir. Yükselen Yengeç için, ilişkiler, evlilik ve ortaklıklar için bir dönüm noktasından bahsedilebilir. Yükselen Aslan, günlük yaşam konuları, işyeri ve çalışma koşullarına odaklanabilir. Yükselen Başak, çocuklarla ilgili alanda, yaratıcılık gerektiren işlerinde ve aşkta ikilemlere girebilir. Yükselen Terazi; ev-aile-yuva ve yerleşimle ilgili kararların arifesinde olabilir. Yükselen Akrep için yakın çevre, kardeşler, yakın arkadaşlarla ilgili sorgulamalar gündeme gelebilir. Kararsızlıklar olabilir. Yükselen Yay, maddi kaynaklarını gözden geçirme ihtiyacında olabilir. Değerlerini ve değer yargılarını masaya yatırabilir. Yükselen Oğlaklar; kendileriyle, sağlıklarıyla, hayata yaklaşımıyla ilgili önemli kararların eşiğindeler. Yükselen Kovalar, bu dönemde ruhsal dünyalarıyla ilgili, rüyalar ve bilinçaltına yönelik sıkışma hissedebilir. Kontrol etmekte zorlandıkları konular olabilir. Yükselen Balıklar ise, bu dönemde hayattaki uzun vadeli planlarına ilişkin kararlar alabilir. Sosyal çevreyle ilgili sorgulamalar gündeme gelebilir.

Meral Pala

18 Temmuz 2016

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.

 

Sonbahar dönemi eğitimlerimiz hakkında bilgi için: 

2016-2017 Eğitim Sezonu